Demokrat Zafer

İYİ Parti Grup Başkanı Tatlıoğlu’ndan flaş sözler; ‘Bursa yaşanmaz bir şehir oldu’

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Bursa’nın hak ettiği desteği alamaması ve yönetim hataları nedeniyle gözden düşmeye başladığını ifade etti ve ekledi: ‘Aileler İstanbul’a kaçıyor.’

Derya Demir PINAR
İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu Olay Medya’yı ziyaret ederek Bursa ve Türkiye gündemine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ve köşe yazarlarıyla bir araya gelen Tatlıoğlu, Bursa ve ülkede yaşanan gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bursa’nın kamudan hakettiği desteği alamadığını kaydeden Tatloğlu, “Bursa’nın 16 milyar dolar civarında ihracatı, 8 milyar dolar civarında dış ticaret fazlası var. Bursa, üretim merkezi ve teknolojik ihracatta İstanbul’dan sonra ikinci konumunda. Yani Bursa, üreten ve Türkiye’nin büyük problemlerine çözüm üreten bir şehir. Bu nedenle kamu tarafından sürdürebilirlik anlamında desteklenmesi lazım. Ancak durum böyle değill. Örneğin öğrenciler okumak için Bursa’yı değil Eskşehir’i tercih ediyor. Bursa’nın tercih edilen, kolay ulaşılabilen bir şehir kılınması lazım. Bu da kamuyla mümkün” diye konuştu.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette, Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yöneticiler ve köşe yazarlarıyla bir araya gelerek Bursa ve Türkiye gündemine değerlendirdi.

“BURSA PROLETARYA ŞEHRİ OLDU”…
Vatandaşların Bursa’dan uzaklaştığını, İstanbul’a doğru bir yönelimin olduğunu belirten Tatlıoğlu, “Perşembe ve cuma günleri BUDO ve İDO İstanbul’a giden ailelerle dolu. Aileler, Bursa’daki yaşamdan kaçıyor ve İstanbul’da yaşamlarını sürdürüyor. Bursa oldu proletarya şehri. Bursa tarihiye, doğasısyla, sanayisiyle yaşam kurmak için çok zengin bir şehir. Ancak bakıldığında yaşam Ankara’dan pahalı, trafiği Ankara’dan daha sert” ifadelerini kullandı.

“T2 DÜNYA’NIN EN KÖTÜ PROJESİ”
Bursa’da yanlış projelere imza atıldığını dile getiren İsmail Tatlıoğlu, “Almaya’da Berlin Duvarı yıkıldı ama biz hızlı tren duvarıyla Uludağ Üniversitesi’ne kadar şehri ikiye böldük. T2 Tramvay Hattı, ‘dünyanın en kötü projesi.’ Mahalle arasına, DOSAB’a yapılması gereken T2 hattını ana yoldan yaptık ve yolu da böldük. Diğer yandan Şehir Hastanesi’nin maaliyeti 1 milyar 300 milyon lira, yola harcanan para ise 1 milyar 900 milyon lira. 2012 yılında başlayan, 2016 yılında bineceğimiz hızlı tren hala ortada yok” dedi.

‘Temel mesele kurumsal yapıya dönüş’
Türkiye’de bir bütünlük olmadığını bunun da düzensizliğe yol açtığını ifade eden Tatlıoğlu, bu krizin giderek derinleştiğini ifade etti. Bu nedenle gelecek seçimde ‘yeni Cumhurbaşkanı kim olacak?’ sorusundan çok ‘sistem değişiminin’ önemli olduğunu vurgulayan Tatlıoğlu, “Biz sistem değişikliği konusu üzerinde duruyoruz. Mesele, Türkiye’nin bugünkü sorunlarını yoğunlaştıran tek kişilik hükümet sisteminin tasviyesi. Güçlendirilmiş parlementer sistemine geçerek denetlenebilen, hesap verebilir bir yönetim olması lazım. Türkiyenin temel meselesi, kurumsal yapıya tekrar dönmek. Bakıldığında, AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 22’si, MHP’ye oy verenlerin ise yüzde 44’ü sistemin doğru olmadığını söylüyor” diye konuştu.

“Oyumuzu yüzde 7 artırdık”
İYİ Parti olarak Türkiye ve Bursa genelinde yaptırdıkları anketlerin sonuçlarını paylaşan Tatlıoğlu, şunları söyledi: “7 farklı araştırma şirketiyle çalışmamız oldu. Çıkan sonuçlara göre Türkiye genelinde Cumhur İttifakı’nın oyu yüzde 36-38 bandında. Millet İttifakı’nda ise bu oran yüzde 42-44 dolaylarında. Bursa’da ise İYİ Parti’nin birinci bölgede oyu yüzde 21, ikinci bölgede ise yüzde 17, ortalama olarak da yüzde 19’lardayız. Yani biz bir önceki seçime göre hem Türkiye’de hem de Bursa’da oy oranımızı yüzde 7 oranında artırmışız. Diğer partilerin oranlarına baktığımızda ise CHP’nin yüzde 23, AK Parti’nin yüzde 32, MHP’nin yüzde 6.2 ve DEVA Partisi’nin ise yüzde 2.2 olduğunu görüyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ