Demokrat Zafer

Milli Güvenlik Kurulu bir tehdit değerlendirmesi yapacak ise 83 milyonun hakkını çalanlar için bu değerlendirmeyi yapsın

Bursa İl Kongresinde Buttim Konferans Merkezinde Buluşan Demokrat Partililere; Siyasi ve STK Kuruluşlarının temsilcileri yalnız bırakmadı. Genel Başkan Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un da katılacağı kongrede mevcut İl Başkanı Çağrı Kaplan ve geçmiş dönem İl Teşkilat Başkanı Rifat Haliç delegenin güven oyunu almak için yarışacak. Kongre Kayı Mehteran Takımının verdiği müzik şöleni ile başladı. Demokrat Parti Bursa Kongresinde oluşturulan Divan Heyeti Fevzi Yalçın başkanlığında iken Katip Üyeliklere; Işın Gümüşyay, Hakkı Yağız, Hüseyin Özcan, Nuray Macit, Ali Kamil Goral, Ekrem Eray Arda, Erkin Delikanlı isimleri delege tarafından önerildi.

Partisinin Bursa il kongresinde iktidara yüklenen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “AKP zihniyeti ülkeyi yaşanmaz bir duruma getirdi. Milyonların sofrasından milletin ekmeğini çalıyorlar” dedi. Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise, “Çin modeli diye başlayıp Kore modeline döndüler. Olan vatandaşa oluyor. Nebati, fiyatlar düşmez ise maliyenin sopasını işaret ediyor. Biz adamı Maliye Bakanı zannediyorduk bildiğin değnekçi olmuş” ifadelerini kullandı. Kongreye İYİ Parti TBMM Gurup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gelecek Parti İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Genç Parti İl Başkanı Tuncer Mutlu, Zafer Parti İl Başkanı Halil İbrahim Aydın, DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, Saadet Parti, Yeniden Refah Parti ve CHP’nin İl ve İlçe Yöneticileri katıldı.

Mevcut İl Başkanı Çağrı Kaplan “Zor günlerden birlik ve beraberlik içinde geçmeyi niyaz ediyoruz. Namusuz insanlarla kazanacağımza namuslular ile kazanacağımız bu yarış Bursa’nın da siyasi kaderini belirleyecektir. Demokrat Parti Bursa’nın çimentosudur. Bursa’nın mayasından Demokrat Partiyi çekerseniz sadece kum kalır. Bursa’nın yerel siyasetinde izlediğimiz yapıcı muhalif siyasete iktidarın tüm agresif çıkışlarına rağmen Bursalıların dertleri ile dertlenmeye onları kucaklamaya devam edeceğiz.” Dedi. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Okur ve İYİ Parti TBMM Gurup Başkanı İsmail Tatlıoğlu’nun konuşması sonrası Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt salonu ateşleyen konuşması sonrasında salonda coşku tavan yaptı.

Enginyurt “20 yıldır ülkeyi yönetenler muhalefeti suçlayan bir iktidar var işleri güçleri muhalefeti suçluyor. Doları 18.5 liraya hırsızlık düzenini getirenler 12.5 liraya düşünce milleti davulla zurnayla şükrettirtiler! Evlere şenlik bir Maliye Bakanımız var. Muhalefet “geliyor gelmekte olan” diye bir slogan var. Nebati fiyatların düşmez ise maliyenin sopasını işaret ediyor. Biz adamı Maliye Bakanı zannediyorduk bildiğin değnekçi olmuş! Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan televizyonu açmış bize Almanya’nın çöktüğününden bahsediyor. Almanya da enflasyon yüzde 5! Çin modeli diye başlayıp Kore modeline döndüler. Olan vatandaşa oluyor. Korku imparatorluğunu yarattıkları tablonun içinde davul zurna çaldırıyor. Senin tek derdin koltuk! Senin Türkiye diye bir derdin olsaydı 6 yaşındaki ablasına bırakan anneye ağlardın, senin Türkiye derdin olsaydı ucuz ekmek kuyruğunda donan yaşlı amcama ağlardın. Nebati sen 3 günde neyin başarısını sağladın. Reise sahip çıkmak için hoşaf için diyorlar hoşafın kilosu ne kadar biliyormusun. Her kelimesinde imanı yerden düşürmeyenlerden siz sandıkta hesap soracaksınız. Demokrat Partinin kapısını herkese açtık. Sarayda muhalefet üzerinde ince planlar yapılıyor. Bunu önleyebilecek tek bir şey yapacaksınız hedef belli kul ve yetim haklarını yiyenlerle bir olmayacağız. Kurtuluş Savaşının mimarı olan mavi gözlere acımasızca futur edenlerle bir olmayacağız. PKK ile işbirliği yapan ama bunu gizleyenlerle birlikte olmayacağız. Millet ittifakı içinde HDP arayanlar dönüp baksın! Biz bu millet bölünmesin diye canımızı veriyoruz Atatürk sevdalısı Cumhuriyet aşığı insanlarız. Ne eski Türkiye ne yeni Türkiye var mavi gözlü Türkiye var! ” dedi.

Divana Çağrı Kaplan beyaz liste ile Rıfat Haliç sarı liste ile başvurdu. Kürsüye Genel Başkan Gültekin Uysal geldi. Uysal “Kravatlı insanlar bu ülkenin kaynaklarını tarumar ederken 83 milyona sesini çıkartma demesine gözmü yumalım. Demirel’in verdiği kavgayı vererek iktidar mücadelesi veriyoruz. 2 Kasım 2002 yi milat sayanlar işine geldiğinde Menderes işine geldiğinde Özal diyor. Türkiye’nin kurulu altyapısını iktidarlarında mahfettiler. Geçmiş 19 yılda yapmış oldukları ekonomik programları yanlış olduğunu Ak Partili sayın Kurtulmuş bunun ne kadar yanlış olduğunu tane tane anlattı. Milletin bir dilim ekmeği üzerinden oynanan kumara geçit vermeyeceğiz. 20 yıl öncede söyledik şimdi de söylüyoruz. Akp zihniyeti ülkeyi yaşanmaz bir duruma getirip kronik sermaye sorunu olduğu bir duruma sürüklediler. Milyonların sofrasından milletin ekmeğini çalıyorlar. Ülkede yarattığınız enflasyon helâl mi! Milli Güvenlik Kurulu bir tehdit değerlendirmesi yapacak ise 83 milyonun hakkını çalanlar için bu değerlendirmeyi yapsın. Bu ülkenin kalkınması için şaibeli bir referandum da sınırsız yetki sıfır denetim ile getirilen durum ortada. Bakıyorsunuz işsizlik çift hane enflasyon çift hane döviz kuru çift hane! Kaplan il başkanı Geldiğimiz noktada bir kaos ortamına geçit vermeyeceğiz. İçeriden ve dışarıdan değerli yalnızlıktan tehlikeli bir yalnızlığa sürüklenen Türkiye yi kurtaracağız. Akp eli ile PKK güdümlü bir Suriye de devlet kuruluyor. Ve bu varlık giderek genişleterek büyüyor. Dostumuz diyebileceğimiz bir devlet bırakmadılar. Tarihi hangi mecradan süzülerek bugünkü konumuna geldiğini anlamayanlar oturdukları koltukla kavga ederek çözülme noktasına gelen kendi tabanlarını bir arada tutmaya çalışıyor. Biz biliyoruz bugünün iktidarı 2023 diyerek 15 Temmuz u kendilerine bir travma noktası yaratarak yeni bir Cumhuriyet yaratma peşinde. Türkiye Cumhuriyeti sokakta kurulmadı. Iktidar değişikliğinde uyuyan bir devi ayağa kaldırmak Demokratların boyunun borcudur. Kıt kanaat imkanlar ile ülke dönüyor. Bu imkanlarda yoksul vatandaşlarımızın dişinden tırnağından artırmakla kazanılan miktar. AB ile tercih edilen politikalar yüzünden kırsalda nüfus bırakmadınız. Afganlılarda olmasa çoban bulamayacaksınız. Türkiye’nin meselesi iktidar değişikliği ile kurucu değerler ve akılla yeni güç merkezi olarak yükseltmek bizim hedefimizdir. Demokratlar ülkeyi tekrar şaha kaldıracaktır.” dedi

Adaylardan Rıfat Haliç söz aldı; “Bursa’da geldiğim zaman 6 ay içinde ilçe kongreleri yapacağım. Orhaneli Kavşağı nın eksik olan loplarını yaptıracağım. Çiftçiler ile toplantı yapacağım. Tarımı Bursa’da hak ettiği noktaya getireceğim.” dedi. Ardından kürsüye çıkan İl Başkanı Çağrı; ” Bursa büyük bir ailedir biz bu ailenin bu teşkilatın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.” dedi. 166 delege den 164 geçerli oyun Haliç 35 oy, Kaplan 129 oy aldı. Kaplan güven tazeleyen yeni il başkanı oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ