Demokrat Zafer

KARACABEY HÜRRİYET; Köylünün ahı onların peşini bırakmayacak, hem bu dünyada hem ahrette onları perişan edecek!

Bursa’da arazilerinin, büyükşehir yasası ile köy tüzel kişiliğine devri sonrası AK Partili Karacabey Belediyesi tarafından ihaleyle satılmasına tepki gösteren Hürriyet Köylüleri haklarını her ortamda arıyor. Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Efe, yaptığı açıklamada “Daha önce 3180 nolu parselde 146 dönümü Emirkoop’a 12 milyona, 3680 nolu parselde 262 dönümü hibe ile TEKNOSAB’a, 3814 nolu parselde 236 dönümü Kuzuflex adlı şirkete 49 milyona satılmıştı. Geçtiğimiz hafta da belediye önünde eylemem yapmamıza rağmen 3815 nolu parsellerde 146 dönüm arazi ihale ile 72 milyona Kuzuflex adlı aynı şirkete satıldı” dedi.

Efe açıklamasında; “Bursa ili Karacabey Belediyesi Hürriyet Mah. H20a23c pafta 3815 parsel numaralı 146.185,47 m² taşınmaz ve Bursa ili Karacabey Belediyesi Hürriyet Mah. 3814 parsel numaralı 236.565 m² taşınmazların mülkiyetleri, 1951-1952 yılları arasında Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç eden toplam 201 hane mensubuna aittir. Daha sonra 1978 yılında yapılan kadastro çalışması neticesinde köy halkı, ortak kullanım alanlarının varlığının devam etmesi amacıyla bu alanları köy tüzel kişiliğine kaydettirmiştir. Ancak 2014 yılında çıkarılan 6360 sayılı Büyükşehir yasasıyla birlikte köy tüzel kişilikleri sona ermiş, bu ortak alanların mülkiyeti Karacabey Belediyesi’ne geçmiştir. Yukarıda bahsi geçen iki taşınmazdan 3814 parsel numaralı taşınmaz 18.01.2021 tarihinde satılmıştır. Bu satışın ihale ilanına ulaşılamamıştır. Şimdi ise Karacabey Belediyesi tekrar ihale ilanına çıkmış ve 3815 parsel numaralı taşınmazı da satışa çıkarmıştır.

Ancak yukarıda bahsi geçen iki taşınmaz çok eski zamanlardan bu yana taş ocağı olarak işletilmektedir. Ekte sunduğumuz muhtar tarafından yazılan 1976 tarihli dilekçede de bu durum gayet açıktır. Hali hazırda taş ocağı olarak işletilen taşınmazların satışa çıkarılması kamu yararına aykırı olup hukuka uygun değildir. Ayrıca ilgili ihalede taşınmazların taş ocağı olarak işletildiklerinden dahi bahsedilmemiştir. Bilinene göre taş ocaklarının işletme ruhsatı Kuzuflex Metal San. Tic. A.Ş. adınadır. Karacabey Belediyesi taşınmazların taş ocağı niteliğinden bahsetmediği gibi işletme ruhsatının kime ait olduğundan da bahsetmemiştir. İşbu sebeple aşağıdaki soruların aydınlatılması, yapılan yanlışlıkların düzeltilmesini ve 23.06.2022 tarihli ihalenin iptalini idarenizden talep ederim.

  • 3814 numaralı taşınmazın satış ihalesi yapılmış mıdır? Yapıldıysa Karacabey Belediyesi’nin sitesinde neden mevcut değildir?
  • Taş ocaklarının işletme ruhsatı Kuzuflex Metal San. Tic. A.Ş. adına mıdır? Değilse işletme ruhsatı kime aittir?
  • İhale ilanında ilgili parsellerin taş ocağı olarak işletildiğinden ve işletme ruhsatının kime ait olduğundan neden bahsedilmemiştir? İhale ilanında bu bilgi olmadan satılması doğru mudur?
  • Öncesinde 201 hane mensubuna ait olan bu taşınmazların öngörülemez bir şekilde Karacabey Belediyesi’ne geçmesi neticesinde Belediyenin işbu taşınmazları hiçbir kamu yararı gözetmeden satıyor olmasında kamu zararı mevcut mudur?

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 11 YORUM
  1. Dilek Emsun dedi ki:

    13 Aralık 2022, 18:06
    Dedelerimiz bu köyün taşını toprağını aç kalarak ödediler onların hakkını satın almak bu kadar basit değil Hak hukuk adaletin yanında birde İlahi adalet var …

  2. Şaban Semerci dedi ki:

    Hürriyet Bütünşehir yasasının mağduru olmuş, mazlum bir köydür.
    Taşını, toprağını satıyorlar..!

    1. Erdal Akbay dedi ki:

      Hürriyet köylüsünün binbir zorlukla satin aldığı yerlerini bir çırpıda satmak köylüyü madur etmek hiçbir vicdana sığmaz. Burada Hürriyet köylüsünün alın teri vardır, emeği vardır, burada Hürriyetin ahı vardir

  3. Fehime dedi ki:

    Bursa Karacabey Hürriyet köyü mera ve otlakiyelerini Karacabey belediyesi ihale ile satıyor.Bu yerler iskân yeri değildir.Dedelerimiz şahistan almış köy kurmuşlardir.karacabey belediyesinin bu yerleri satması vicdana sığmaz.Hakkimizi helal etmiyoruz Adalet istiyoruz bizim olanı istiyoruz kimseden bir şey istemiyoruz

  4. Gülzade Korkmaz dedi ki:

    Ben 85 yaşındayım… o topraklarda ne zahmet çektiğimizi çok iyi bilirim… Biz kimsenin malını istemiyoruz.. Dekontlu Tapulu Topraklarınızı .. bizim olanı istiyoruz!

  5. Sükran Korkmaz/Tirpnan dedi ki:

    Bulgardan Anavatanda yurt kurduk devlete yük olmadik Mülkiyet haklarimiz var hiçbir bedel ödemeden almak Büyüklük degil dir.
    Bizim olanı istiyoruz… Ahlarımız alanların peşınde! Gelsinler Helallaşalım!

  6. Yilmaz Tirpan dedi ki:

    Köylü her yönden Haklı! Bu Haksızlığa müsade etmeyin! Hürriyet Köylü gittiği yoldan şaşmayacak! Desteğinize teşekkür!

  7. Aylin Tirpan dedi ki:

    Hürriyet Köyü hakkini alincaya kadar yolundan şaşmıyaçak! Bunu yetkililer bilsin! Hakkımız helal değildir! Kaleminize sağlık!

  8. Neriman Poyraz dedi ki:

    Hürriyet Köyümüz bizimdir.Eyy Karacabey Belediyesi Köylünün tapulu arazilerini rızası olmadan satmaya kalkmanın adına ne nedir!!!!

  9. Aysel Yıldız dedi ki:

    Hakkımızı helal etmiyoruz.

  10. Kadir dedi ki:

    201 dedenin binbir zorluklarla yokluklarla aldığı topraklarımızdan karacabey belediyesi elini çekmesini istiyoruz

BİR YORUM YAZ