Demokrat Zafer

ÖZCAN AKKUŞ İLE YÜZ YÜZE..!!

Kırk yıla yakındır bulunmuş olduğu sektörde güzel çalışmalar ortaya koyarak Rot Balans anlamında Karacabey’den Balıkesir’e, Bandırma’ya, Mustafakemalpaşa’ya ve hatta Ege’ye kadar adını duyurmuş olan bu anlamda Karacabey’de güzel bir hizmet sunan Akkuş Rot Balans’ın İşletmecisi Özcan Akkuş ile uzun yıllardan sonra tekrardan mesleki çalışmaları üzerine güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Öncelikle Özcan Ustam bayağı bir zaman geçti son görüşmemizden beri, kısaca sizi tanıyalım sonra da vermiş olduğunuz hizmetler çalışmalarla ilgili halkımızı bilgilendirelim isterseniz.
RAHMETLİ BABAM TEMELLERİ ATMIŞ..!!
—- Bana ,bizlere uzun yıllardan sonra tekrardan böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de size teşekkür etmek istiyorum. Hoş geldiniz şerefler verdiniz.1970 Karacabey doğumluyum. Buranın temelini rahmetli babam atmış 70’li yıllarda. Tabii babam buraların en eski ustalarından en eski esnaflarından sonrasında rahmetli olduktan sonra işte kardeşimle birlikte devam ediyoruz.O benzin istasyonunda ben de burada bu İşte gördüğünüz gibi rot balans işlerine bakıyorum oğlum da var ayrıca burada bana yardım ediyor.En iyi hizmeti vatandaşlarımızın şoför kardeşlerimizin şoför esnafımızın hak ettiği en güzel hizmeti burada onlara vermek için sunmak için elimizden gelen her türlü fedakarlığı ortaya koymaktayız.

***Tabii size konuk olacağımızı sosyal medyada paylaştığımızda birçok soru geldi onlardan da birkaçını size sormak için ayırdık.Bir arkadaşımız sormuş Bursa’dan geçtiğimiz günlerde bagajda hazır olan kışlık lastikleri taktırmak istediğini normal yazdıkları da bagaja koymak için gittiğinde rot balans,takma ,çıkarma ,bakım vesaire diğer hizmetlerle birlikte 2500 liralık bir ödeme yaptığını söylüyor. Nasıl ustam bu normal bir durum mu sizce.?
FAHİŞ FİYATLAR HALKIMIZI ZORLUYOR..!!
—-Pek normal gibi durmuyor.Tabii fiyatlar değişebilir Biz burada kendimiz yaptığımız için işte kiramız olmadığından personelle ile ilgili bu anlamda çok fazla masraflarımız olmadığından uygun yapmaya çalışıyoruz. Tabii o söylediğiniz rakam gerçekten yüksek ama işte bulunduğu lokasyon ya da ne bileyim orada çalışan usta sayısı ,kalfa sayısı vesaire gibi şeyler de fiyatlarda önemli bir etken.Önceden pazarlık edebilirler, fiyatın hangi aralıklarda olabileceği ile ilgili ön bilgi almak isteyebilirler. Bu durum önemli ayrıca işte tamire gittiklerinde geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız gitmiş aracının parçası değiştirilmiş 1500 liralık bir ödeme yapılmış ama işte sonuçta insanlar o çıkan parçayı da alması lazım Nasıl bizden lastik çıktığında lastiği alıp götürüyorlar oralarda tamircilerde de değişen parçaların hangisi olduğu ile ilgili gözlemlemeli bunu bir not etmeli ve aynı zamanda o parçayı da o tamirci arkadaşımızın esnafımız da dükkanda görmeli ve almalı bu çok önemli bir mevzu.

**** Yıllar önce müşteri yolunacak kaz değildir demişiz Özcan Ustam bu konuyla ilgili neler söylersiniz hala daha galiba gündem aynı şekilde ilerliyor?
ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLUYORUZ..
—Biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz uygun fiyatla yapmaya çalışıyoruz. Ama Sizlerin de söylediğiniz gibi bu zamlar yüksek fiyatlarla halkımız insanlarımız yolunuyor buna halkımızda neredeyse razı gibi gözüküyor. Acayip bir durum yani sonuçta bu ateş bu durum bize de gelecek gibi gözüküyor. Geçenlerde İstanbul’a gittik İstanbul’da güzel Fabrika yapmış arkadaşımız üretim yapmış dışarıya ihracat yapıyor çok güzel bir şekilde. Bunun mutlaka önünün açılması lazım ,kendi yağımızla kavrulamıyoruz.O yüzden mutlaka ihracata önem vermemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra ülkemizin etrafı sınırlar kapalı yurt dışına vize alıp gidemiyoruz pasaport vize alıp gidemiyorsun. Karayolları hiçbir yere gidilmiyor zaten biliyorsunuz sadece bir Azerbaycan’a geçiş var.

**** Oğlunuz da sizinle beraber size yardımcı oluyor değil mi burada Özcan Ustam onu da tanıtalım isterseniz.?
OĞLUMA GÜVENİYORUM..
— Oğlum İbrahim Akkuş o da 18 yaşına girdi o da bana yardıma geliyor ama biraz daha işe sarılması gerekiyor gibi geliyor bana.Evden okuluna devam etsin de diyorlar ama okutsan üniversite mezunu olmuş olsa bile zaten geçenlerde bir genel müdürle görüştüm biz okumuş adamı bile en alttan başlatıyoruz diyor.Yani bunlar önemli aslında burada bu Mesleğe sıkı sıkı yapışsa Belki çok daha güzel olabilir gelecekte Akkuş Rot Balans çok daha güzel bir gelecek anlamında ilerleyebilir hedeflerine ulaşabilir ben bu anlamda oğlumdan en azından bundan sonrası için güzel bir enerji bekliyorum.Ben oğluma güveniyorum.
***Özcan Ustam şimdi isterseniz gelelim Akkuş Rot Balans’a burada, ne gibi hizmetler veriyorsunuz? Neler yapıyorsunuz?
MUAYENE ÖNCESİ MUTLAKA UĞRAYIN
Muayene istasyonlarına araçlar gitmeden önce bize kontrole geliyorlar. Biz rot balans takımının düzeninden sorumluyuz. Rotu bozuk, rotili bozuk, amortisör bozuk, yayı bozuk olan araçlarla ilgileniyoruz. Araç tabii düzgün gitmediği zaman bize geliyor. Biz de araç sahiplerine eksiklikleri, sıkıntıları anlatıyoruz. İsterlerse bize tamir ettiriyorlar, isterlerse Sanayi’deki diğer arkadaşlara tamir ettiriyorlar. Biz kendilerine böyle muayene öncesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz, tabi haliyle 40 yıla yakın zamanın verdiği tecrübe ile araç daha içeri girerken gidişatından anlayabiliyoruz ne gibi sıkıntılarının olabileceğini…

ARAÇ İÇERİ GİRMEDEN ANLIYORUM..!!

Eksperlere götürüp gösteriyorlar araçlarını ama biz daha işte araç içeri girerken anlıyoruz. Sonra abi nereden biliyorsun? diye soruyorlar. Bizde olsun o kadar artık o kadar emek vermişiz diyoruz. İnsanların bir çoğu direksiyon şoförü olmuş, son zamanlarda ustaya saygıda kalmadı maalesef. Biz kesinlikle burada müşterilerimize kendimiz gibi davranıyoruz, kesinlikle onları yoldan geçen yolunacak kaz olarak görmüyoruz. Biz bunu burada uygulayarak insanlara örnek olma çabasındayız. Bizi , verdiğimiz eksiksiz hizmeti unutmasınlar , gittikleri yerlerde anlatsınlar,zaten bizi buradan Balıkesir’e kadar ,Bandırma’ya kadar,Mustafakemalpaşa’ya kadar ,Bursa’ya kadar herkes tanır.Ama yinede diğer arkadaşlarına dostlarına da önersinler istiyoruz. Bunlar esnaflıkta çok önemli olan şeyler , insan ilişkileri, saygı, sevgi çok önemli olan şeyler kesinlikle insanlara , araç sahiplerine dokunmak istiyoruz onlara en iyi hizmeti vermek için buradayız..

ŞÜKRETMESİNİ BİLMEK LAZIM.
**Hayatınızdaki hedeflerinize ulaştınız mı? Ve röportajımızın sonuna geldiğimizden son mesajlarınızı da alalım..
—Ne derler “Dünyada mekan, ahirette İman”. Bu çok önemli benim için. Sonuçta bir iş yerim var,evim var,sağlığım sıhhatim yerinde bunlar dünyadaki en büyük değerler. Biz buraya gelen müşterilerimize insanlara dostça yaklaşıyoruz, kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak insanlarımıza müşterilerimize aynı şekilde davranmaya özen gösteriyoruz. Tabii bayağı uzadı röportajımız ,sohbetimiz, son olarak bütün Karacabey’de yaşayan Bursa’da yaşayan hemşerilerime, yurt genelinde ve de dünyada yaşayan bütün insanlarımıza , vatandaşlarıma buradan Karacabey’den selamlar gönderiyorum ,esenlikler diliyorum.Diyerek konuşmasını tamamladı.

KEŞKE BÜTÜN USTALAR ÖZCAN USTAM GİBİ OLSA..!!

Dürüst ve de açık yürekliliği ile sektöründe Karacabey ve çevresinde Balıkesir’e Bandırma’ya Mustafa Kemal Paşa’ya kadar adını Duyurmuş olan bu anlamda mesleki yeterlilik ve ustalık anlamında da Üstün meziyetlerin sahibi olan Babasından sonra sektörde ailenin ikinci temsilcisiAkkuş rot balansın günümüz işletmecisi Özcan Akkuş’a Bizler de bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

ADRES:
Sanayi Karşısı Petrol Ofisi Yanı Çatrık Mevkii
Karacabey / Bursa

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ