Demokrat Zafer

Memleket Partisi olarak diyoruz ki; gelin, sandık sandık paylaşalım!

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalova Milletvekili Özcan Özel, Seçim güvenliği ile ilgili Memleket Partisi İl Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Memleket Partisi Bursa'da seçim güvenliği toplantısı

ERCAN ÇALIŞIR – MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

Memleket Partisi Bursa İl Binası’nda Bursa başını ve partililer ile buluşan Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, seçim güvenliği ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen basın açıklaması Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalova Milletvekili Özcan Özel, Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Ruşen Sever, Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Hasan Yıldırım ile partililer katıldı.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalova Milletvekili Özcan Özel’in açıklamaları şu şekilde;

Ekonomik darboğazın tam olarak hissedildiği günlerden geçerken, ne anlattığını kendisinin de anlamadığı Ekonomi Bakanı’nın, tutarsız döviz ve ekonomi politikaları yüzünden vatandaşlarımızın çok yüksek enflasyon karşısında ezildiği, yanlış tarım uygulamalarının ve üretime vurulan darbeler yüzünden çiftçilerimizin kara günler yaşadığı; zamanında burnumuzun dibindeki adalar işgal edildiğinde ses çıkarılmamasından cesaret alan “zayıf komşumuzun” müttefikimiz olan hamilerinin de kollamasıyla ülkemize kafa tutmaya çalıştığı bir ortamda yavaş yavaş Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri atmosferine girmiş bulunmaktayız.

İktidar, ülkeyi yönetemediğinin, kamuoyu ve seçmen nezdinde seçimleri kaybetme olasılığının yüksek olduğunun farkına varmış, muhalefet ise henüz kazanamadığı seçimin zafer sarhoşluğunu yaşamaktadır.

2010 Referandumu’nda, kendi doğrultusunda ülkeyi FETÖ’ye teslim eden; çıkarları mafya liderine seçim mitingleri yaptırıp, kan içme çığlıkları attıran, bunca şehidimizin vatan için verdikleri canları hiçe sayarak, oy uğruna terörist elebaşının kardeşini televizyonlara çıkaran, kazanmak için her yolu mübah sayan bir iktidarın siyasi hayatındaki belki de son olacak bir seçimi kazanmak için neler yapabileceğinin yorumunu sizlere bırakıyorum. Önümüzdeki seçimin kazananı, kendi aklı ile düşünüp-konuşamayan, talimat almadan adım atamayan beceriksiz bir grup olmamalıdır. Muhalefet de, ülkenin gündeminde olmayan sorunları tekrar pişirip, yapay gündemler yaratarak iktidara güç kazandırmak yerine, adil bir seçim için sandık ve seçim güvenliğinin öneminin farkına varmalıdır. Neden Seçim güvenliği diyoruz, neden kuşkularımız var; Çünkü karşımızda yıllarca sınav sorularını çaldırıp, evlatlarımızın geleceği ile oynayan, son yapılan KPSS sınavında da rezil olan pişkin bir var. Seçim güvenliğini sağlayabilmek için, daha önceki seçimlerde sivil platformların göstermiş olduğu çabanın bir benzerini bizler de siyaset ötesi bir duruş ile gösterebiliriz.

Seçim güvenliğiyle ilgili kaygılarımızın haklılığını sizlere bir kaç örnekle izah etmek istiyorum; Şanlıurfa Akçakale, Bulutlu Mahallesi’nde 2015 Genel Seçiminde CHP 478 oy almasına rağmen, 2017 Referandumunda çıkan Hayır oyu yalnızca 36 idi. Buradan sormak istiyorum, 478 CHP oyunun en az 440 tanesinin Evet vermesi sizce normal midir? Sığınmacıların 400-500 Bin kadarının seçmen yapılacağı yalanı ortadayken. İstanbul’un sadece Başakşehir İlçesi’ndeki yabancı seçmen sayısı 12.180’dir. Bu oran ilçedeki tüm seçmenin %4’üne denk gelir. Bu oran 64 milyon seçmene uyarlandığında 2,5 Milyona yakın olduğu görülür. 2022 yılında yapılan son KPSS şaibeli olduğu için tekrarlanmıştı. Tekrarlanan bu sınavda da soruların sızdırıldığı iddiası hala gündemde.

Türkiye’ye yeni bir ittifak gerek. Seçmen İttifakı! Seçmen İttifakı’nın yanında Sandık İttifakı da lazım. Bu konuda da tüm muhalefet partileriyle birlikte çalışmaya hazırız. Bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2023 seçimi arasındaki seçmen artışı azami 7 Milyon olacaktır. 200 yaklaşık Bin adet sandık olacağını düşünürsek, 400 Bin görevli arkadaşa ihtiyacımız var, yedekleri ile birlikte. 6’lı masanın geçmişte bunu beceremediğini biliyoruz. 50 Bin sandığa gözlemci koyamadıklarını Genel Başkan Yardımcıları açıkladı.

Bizler, Memleket Partisi olarak diyoruz ki; 6’lı masaya buradan sesleniyoruz. Gelin, sandık sandık paylaşalım. Sandıklara birlikte sahip çıkalım! Ortak bir çalışma yapmak için; İsterseniz illeri paylaşalım, İsterseniz her ilde ilçeleri paylaşalım veya her ilde il başkanlarımız bir araya gelsin kendi içlerinde anlaşabilecekleri bir paylaşım ile o ilin seçmenini tarasınlar. 64 Milyon seçmeni, örgütlerimizle birlikte mahalle mahalle çalışalım. Bu, yalnızca bir partinin tek başına yapabileceği bir iş değil! Memleket Partisi olarak, bunu tek başımıza yapamayız.
Buradan herkesi Seçmen İttifakı’na davet ediyoruz. Biz, bu ittifakta görev almaya hazırız.Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmasını yapmaktan ziyade, onu seçecek olan 64 Milyon seçmenin tek tek tespit edilmesi öncelikli meseledir. Sandığa kimler gidecek? Kaç Suriyeli ve Afgan sığınmacı seçmen olacak? Kaç tane yabancı kayıt, kaç tane mükerrer oy kullanılacak? Seçimin güvenliği ve güvenilirliği birinci önceliğimiz olmalıdır. Milletimizin iradesi, masa ve evrak oyunları ile gasp edilmemelidir.

Tüm muhalefet partileri bir araya gelerek, ülkedeki bütün sandıkları paylaşalım, inceleyelim. Usulsüz, şüpheli ya da mükerrer seçmenleri tespit edelim.Bizler, bu seçimin ülkemizin geleceği için taşıdığı önemin bilincindeyiz. Sonrasında isteyen tüm partiler kendi adaylık çalışmasını yapsınlar. Bu bir seçim ittifakı değil, millet iradesine yapılacak hizmettir. Son olarak, İktidar Partisi’nin çıkarmak istediği Sosyal Medya Yasası’na da değinmek istiyorum. Bu bir dezenformasyon yasası değil, sansür yasasıdır. Sosyal medyayı da tamamen kontrol altına alıp, susturma yasasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ