Demokrat Zafer

FERZAN ÖZPETEK’İN FİLMİ “İSTANBUL ÜÇLEMESİ:MEZE-MÜZİK-MUHABBET”, 20-21-22 NİSAN’DA TÜRKİYE’DE İLK KEZ 43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE GÖSTERİMDE!

İstanbul Üçlemesi: Meze-Müzik-Muhabbet’in 43. İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimleri için biletler, İKSV’nin internet sitesinden ve Passo’dan temin edilebilir.

FERZAN ÖZPETEK’İN

İSTANBUL’A SEVDASINI ANLATTIĞI

İSTANBUL ÜÇLEMESİ:MEZE-MÜZİK-MUHABBET,

TÜRKİYE’DE İLK KEZ

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE

SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR!

Usta yönetmen Ferzan Özpetek’in, İstanbul’a ve Türkiye gastronomisine sevdasını anlattığı üç kısa filmden oluşan yeni projesi İstanbul Üçlemesi: Meze-Müzik-Muhabbet, 43. İstanbul Film Festivali kapsamında ilk kez Türkiye’deki sinema seyircisiyle buluşacak! Ekim ayında İtalya’da seyirciyle buluşan üçlemenin gösterimleri, 20-21 ve 22 Nisan’da festivalin N Kolay Galaları bölümü kapsamında gerçekleşecek. Ahsen Eroğlu, Serra Yılmaz, Ayta Sözeri, Aslı İnandık, Burak Yamantürk, Yiğit Kirazcı ve Kubilay Aka gibi isimlerin rol aldığı İstanbul Üçlemesi: Meze-Müzik-Muhabbet, İstanbul’un hem güzelliğini hem de zengin ve köklü sofra kültürünü beyazperdeye taşıyor.

Yaşamını İtalya’da sürdüren ama Türkiye ile bağını hep güçlü bir şekilde koruyan ve “Kalbim iki şehir için atar: Roma ve İstanbul” diyen dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in İstanbul Üçlemesi: Meze-Müzik-Muhabbet adlı yeni projesi üç kısa filmden oluşuyor. “Evde annemle babamın kurduğu muhabbet sofralarında, o masa etrafında süren sohbetlerde, gülen ağlayan, neşelenen hüzünlenen, hayatı paylaşan güzel insanlara tanıklık ettim hep. Bu nedenle bu zengin ve köklü sofra kültürünü dünyaya anlatmak istedim” diyen Özpetek, senaryosunu da kendisinin yazdığı üçlemede, İstanbul’un benzersiz güzelliğini ve sofralardaki lezzet zenginliğini seyirciyle buluşturuyor.

İstanbul Üçlemesi’nin ilk filmi olan Meze’nin başrollerini Ahsen Eroğlu, Serra Yılmaz, Ayta Sözeri, Aslı İnandık paylaşıyor. Müzik’in başrollerinde Burak Yamantürk ve Yiğit Kirazcı yer alırken, Muhabbet’in başrolünü ise Kubilay Aka üstleniyor. Çekimleri İstanbul ve Roma’da gerçekleşen İstanbul Üçlemesi, Erhan Güven (TORK) ve Ender Sevim (Depo Film) yapımcılığında hayata geçti.

Ekim ayında İtalya’da gösterime giren İstanbul Üçlemesi: Meze-Müzik-Muhabbet, 43. İstanbul Film Festivali’nin N Kolay Galaları başlıklı bölümü kapsamında şimdi de Türkiye’de izleyici karşısına çıkacak. Üçleme, 20 Nisan Cumartesi akşamı 21.30’da Atlas 1948’de film ekibinin katılımıyla gerçekleşecek ilk gösterimin ardından, 21 Nisan Pazar akşamı 21.30’da Kadıköy Sineması’nda; 22 Nisan Pazartesi akşamı 19.00’da ise Cinewam City’s 7’de sinemaseverlerle buluşacak.

İstanbul Üçlemesi: Meze-Müzik-Muhabbet’in 43. İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimleri için biletler, İKSV’nin internet sitesinden ve Passo’dan temin edilebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ