Demokrat Zafer

Taşkınsel: “Kentin sakini değil sahibi olacağız!”

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 18. Dönem Çağdaş Mühendisler başkan adayı Ahmet İhsan Taşkınsel, 12 Şubat tarihinde yapılacak olan Genel Kurul öncesi adaylığını açıkladı. Taşkınsel, “Bizim sorunlarımız ülke sorunlarının ayrılamaz parçasıdır” dedi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 18. Şube Genel Kurulu ve Şube Seçimleri 12 – 13 Şubat 2022 tarihlerinde BAOB Yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz iki yıllık dönemde, ülkede ve mesleklerinde önemli gelişmeler yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini ifade eden Taşkınsel, “Ülkemizde, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal birçok alanda, içte ve dışta, ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu süreçte, sanayi ve tarımda da çözülme ve tasfiye süreci hızlandırılıyor, Ülke yönetiminin yanlışlarının faturası daimi olarak halka çıkartılıyor, çalışma yaşamında güvencesiz çalışma biçimleri yaygınlaştırılıyor. İşsizlik, yoksulluk ve hak kayıpları meşrulaştırılıyor ve her türlü farklı düşünce bastırılmaya çalışılıyor.” dedi.

Kamucu politikadan uzaklaştıkça sanayi altyapısı zayıfladı

Cumhuriyet tarihinin en ağır krizinin yaşandığını ifade eden Taşkınsel, yüksek dış borcun ve enerji fiyatlarındaki artışın da Türkiye ekonomisini zorladığını söyledi.

Uygulanan özelleştirme politikalarının, üretimden uzaklaşmanın, sıcak paraya dayalı büyüme modelinin, üretim yerine ranta dayalı alanlara yatırım yapılmasının, çılgın projelerin ülkenin içinde olduğu krizin ana nedenleri olduğunu belirten Taşkınsel, Türkiye’nin kamucu politikalardan uzaklaştıkça sanayi altyapısının zayıfladığını vurguladı.

Yeni dönemde bir yandan mesleki onuru ve örgütlerini koruyacaklarını diğer yandan da üreten, kalkınan, sanayileşen, demokratikleşen, insanca, hakça bir yaşam ve barışın egemen olduğu bir Türkiye için, mücadele edeceklerini ifade eden Taşkınsel, “Bizler, ‘Kentin sakini değil, sahibi olma’ ve ‘Bizim sorunlarımız ülke sorunlarından ayrılamaz parçasıdır’ anlayışı ile ülke, kent ve demokrasi mücadelesinde yerimizi almaya, aklın ve bilimin ışığında gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Göreve hazırız

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyen Taşkınsel, 18. Dönem TMMOB MMO Bursa Şubesi yönetimine yeniden talip olduklarını açıkladı.

Demokratik bir ortamda gerçekleştirilen ön seçimle adaylarının belirlendiğini aktaran Taşkınsel,“Ülkemizin Sanayileşmesi, demokratikleşmesi ve çağdaşlaşması için, gelecek nesillere çağdaş ve aydınlık bir gelecek bırakmak için, demokratik katılımcı bir anlayışla proje ve hedeflerimizi hep birlikte gerçekleştirmek için bu göreve hazırız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ