Demokrat Zafer

İSTANBUL DİJİTAL SANAT FESTİVALİ, ZİYARETÇİLERE OYUNLAŞTIRILMIŞ BİR SANAT DENEYİMİ YAŞATACAK!

Bu yıl dördüncü edisyonu gerçekleştirilecek olan İstanbul Dijital Sanat Festivali, küratörlüğünü Rahim Ünlü’nün üstlendiği oyun bölümünde ziyaretçilere, video oyunları ve sanal gerçeklik teknolojileri aracılığıyla avatar deneyimini farklı boyutlara taşıyan etkileşimli deneyimler yaşatacak.

2-5 Mayıs tarihleri arasında, Mezo Dijital tarafından AKM’de gerçekleşecek olan İstanbul Dijital Sanat Festivali’nin (İDAF) oyun bölümü “Mümkün Olanın İmkansızlığı ve Bir Paradoksun Nacizane Hakikati Hakkında” başlığıyla düzenlenecek.

Sergi, ziyaretçilere algılanan gerçekliği “avatar” tanımının tarihi süreci üzerinden sorgulayan etkileşimli bir sanat deneyimi sunacak. Sanatseverler; gerçeklik ve sanal gerçeklik, kimlik ve oyun, insan ve avatar kavramları arasındaki ilişkileri inceleyen ödüllü ve interaktif eserler aracılığıyla varoluşun farklı boyutlarını keşfedecek.

Sergi kapsamında, video oyunları ve sanal gerçeklik teknolojileri aracılığıyla avatar deneyimini farklı boyutlara taşıyan 11 etkileşimli deneyim yer alacak.

UNFOCUS STUDIO’NUN GODDEXX: THE CYBER MYTH DENEYİMİ İLK KEZ İDAF’TA!

Unfocus Studiodünyaca ünlü metaverse platformu The Sandbox ile iş birliği yaptığı Goddexx: The Cyber Myth deneyimini ilk kez İstanbul Dijital Sanat Festivali’nde sunacak. Metaverse ve fiziksel dünya arasında köprüler kuran bu deneyim, kuantum bilgisayarlar ve klonlama temalarını işleyen oyunlaştırılmış bir sanat deneyimine sahne olacak.

MOHSEN HAZRATİ’NİN QQQ ADLI ESERİ İLK KEZ İDAF’TA SERGİLENECEK

2023 VR Art Prize sahibi Mohsen Hazrati, yeni eseri QQQ ile yine ilk kez İstanbul Dijital Sanat Festivali’nde sanatseverler ile buluşacak. Sanatçının kendi hayatından ilham alan etkileşimli bir dijital sanat enstalasyonu olan QQQ, ziyaretçilerin sesleriyle kontrol edebildiği bir arabanın yıkımını konu alıyor.

TAISU PROJECT İLK KEZ İDAF’TA!

Uluslararası bir yapım olan ve önümüzdeki aylarda vizyona girecek Taisu Project, Japonya merkezli stüdyo UneMeta ile iş birliği yaparak İstanbul Dijital Sanat Festivali’nde interaktif bir deneyim sunacak. Japonya, Çin ve ABD’den yönetmenlerin yer aldığı, bilimkurgu ve fantastik temalı birbirine bağlı dört hikayeyi anlatan film, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Festivalin sponsorları arasında Anadolu Ajansı, Turkish Airlines, Turk Telekom, İTÜ, Bahçeşehir Koleji,Tosyalı Holding, , Sultangazi Belediyesi, Aydın Tekstil, Eataly, Sofitel İstanbul, DİSAD, ON TV, ARTtv, Power App, FH İletişim, Adintrection, Gauss, Narbulut, Renosans, Meta Yapı, Sustainable, Meet, Radiance VR, Unemeta, Unfocus ve Daima İstif Makinaları yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ