Demokrat Zafer

Karayazı Kaymakamlığı’ndan PKK ‘lı ailesine yardım var, şehit ailesine yok!

Erzurum’un Karayazı ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmetleriyle ilgili büyük bir tartışma yaşanıyor. Bakanlıktan gönderilen milyonlarca liranın nereye ve kimlere harcandığı konusunda şok edici iddialar konuşuluyor.. Dağdaki teröristin ailesine ev yaptırıldığı buna karşılık şehit babasına yatak alınmadığı öne sürülüyor.

Samimi haber kendilerine ev yapılan PKK ile iltisaklı aileye yapılan yardımın belgesine ulaştı. Karayazı ilçesi Ulucanlar Mahallesi’nde oturan Abdürrehim Bülbül’ün dilekçeyle müracaatı sağlanarak ilçe kaymakamı Muammer Sarıdoğan’ın talimatıyla ev yaptırıldı. İlginç olan ev yapılan kişinin kızı, Geji kod adlı terörist Sakine Bülbül bu sırada aktif olarak PKK terör örgütü bünyesinde faaliyet gösteriyordu.

İstihbarat araştırdı

Bu bilginin istihbarat birimlerine ulaşmasının ardından inceleme yapıldı. Çünkü devlet çocuklarını terör örgütünden kopararak topluma kazandıran ailelere destek olup her türlü imkanı sağlıyordu. Ancak ailenin böyle davranmadığı tespit edildi. Bu durum dönemin Erzurum Valisine iletildi.

Bakanlık onayı bile alınmış

Betonarme ev yapım talepleri kabul edilerek işlem başlatılmış ve 09.03.2022 tarih ve 118 sayılı karar, üst yazıyla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderilmiş. Bakanlıktan gelen kabul yazısıyla 25.07.2022 tarihli fon kararı tarihiyle ev yapımı gerçekleşmiş. Akabinde de Abdurrehim Bülbül’ün hesabına barınma yardımı tutarı olan 70 bin lira ödeme yapılmış.

Şehit babasına yatak bile yok !

Aynı kaymakamlığın, ilçedeki bir şehit babasının vefatından 3 ay önceki küçük bir talebiniyse reddettiği iddia ediliyor. Zeki Yıldız isimli şehit babasının vefatından 3 ay önce hasta yatağı talebinin, müteaddit başvurulara rağmen onay verilmediği öne sürülüyor. İddiaya göre başvuru heyet görüşü bile alınmadan Kaymakam Muammer Sarıdoğan tarafından bizzat reddedilmiş. Hemde jet hızıyla. Şehit babası Yıldız, 16.08.2023’te dilekçeyi vermiş kaymakamlık 24.08.2023’te reddetmiş.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ