Demokrat Zafer

Mobil Dünyanın Yeni Dönemi

Adjust & AppLovin 2024 mobil uygulama trendleri raporunu yayınladı.

Adjust ve AppLovin tarafından ortaklaşa hazırlanan yeni rapor, mobil uygulama endüstrisine güçlü veriler, karşılaştırmalar ve eyleme geçirilebilir tavsiyeler sunuyor.

Lider ölçümleme ve analitik şirketi Adjust trendler ve yapay zeka (AI) ile desteklenen kişiselleştirme hakkında küresel uygulama verilerinin yanı sıra AppLovin’in uzman ipuçlarını içeren yıllık Mobil Uygulama Trendleri 2024 raporunu yayınladı.

Mobil uygulama pazarlaması endüstrisinin karşı karşıya olduğu tüm değişikliklere rağmen, geliştiriciler ve reklamverenler için temel sorular aynı kalıyor. Bütçe ayırmak için en iyi yerleri nasıl bulabilirim? En iyi yatırım getirisini nereden elde edebilirim? Kampanyalarımı en etkin ve etkili bir şekilde nasıl optimize edebilirim? Gizlilik kuralları ve düzenlemeleri, değişen teknolojiler ve ölçümleme metodolojileri ve birçok yeni kanal ile birlikte sektörün karmaşık bir ortama dönmesi anlaşılabilir bir durum.

Bu nedenle Adjust ve AppLovin, 2024’teki Mobil uygulama trendleri için bir araya geldi.

Adjust Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Satış Direktörü Başak Zerman ‘Her zamanki kıyaslamalarımız, veri incelemelerimiz, analizler ve uygulamanızın büyümesini ölçeklendirmek için ihtiyacınız olan tüm unsurlara sahip raporumuzu bir adım daha ileri götürmek için Applovin ile birlikte çalıştık. AppLovin ekibi, sektör uzmanlığı ve içgörüleri ile pazarlamacıları rekabeti geride bırakan ve her zaman bir adım önde olan stratejiler geliştirmeleri için gereken bilgilerle donatmayı amaçlıyor’ dedi.

Raporun önizlemesi;

  • Başarılı bir büyüme stratejisinin nasıl formüle edileceği, kanalları çeşitlendirebileceğiniz, doğru medya karmasını nasıl bulabileceğiniz ve gizlilik güncellemelerine, yeni nesil teknolojilere ve yapay zeka kaynaklı gelişmelere nasıl adapte olabileceğiniz dahil olmak üzere 2024’te mobil uygulama pazarlamasının ortamına dair bir inceleme.
  • App Tracking Transparency (ATT) onay oranlarındaki yıllık artışın modellemeleri. İpucu: Bu oranlar hala yükseliş trendinde.
  • Fintech uygulama kurulumları ve oturumlar sırasıyla %42 ve oturumlar %42 arttı ve uygulama içi cirosu %118 arttı.
  • E-ticaret uygulamaları için küresel ortalama eCPI 1,33 dolar iken, 0. ay LTV‘si, iOS’te 10,35 dolara ulaşıyor.
  • Oyun uygulaması kurulumları ve oturumları 2023’te genel olarak düşüş trendi takip etti, ancak dördüncü çeyrekte dünya çapında %7, LATAM’da %19 seviyesinde bir artış gösterdi.
  • Uygulama içi ciro da 2023’te oyun uygulamalarında %6 ile arttı.

APAC, EMEA, LATAM ve Kuzey Amerika’nın yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki fintech, oyun ve e-ticarete dair daha fazla içgörü için Mobil Uygulama Trendleri 2024 e-kitabımızı indirin.

Adjust Hakkında

Bir AppLovin (NASDAQ: APP) şirketi olan Adjust, dünyanın dört bir yanındaki pazarlamacılar, uygulamalarını mobilden CTV’ye ve ötesine kadar tüm platformlarda ölçümlemek ve büyütmek için güveniyor. Adjust olarak hızla büyüyen dijital markalardan, ilk uygulamalarını yayınlayan küçük firmalara kadar tüm şirketlerle uygulama pazarlaması yolculuğunun her aşamasında birlikte çalışıyoruz. Adjust’ın güçlü ölçümleme ve analitik çözümleri, daha iyi sonuçlar elde etmek için ihtiyacınız olan tüm görünürlüğü, içgörüleri ve temel araçları sunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ