Demokrat Zafer

Saadet Partisinden Bursa Keşanlılar Derneğini ziyaret

Saadet Partisi Bursa il başkanı Mehmet Atmaca ve ekibi Bursa Keşanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.

İl Başkanı Mehmet Atmaca, başkan yardımcısı İbrahim Özacar, Taner Keleş, Mahmut Düzcan ve Erdoğan Aydın ile beraber dernek merkezinin bulunduğu Başaran mahallesindeki Keşanlılar Dernek Başkanı Hüseyin Akça ve yönetim kurulunu ziyaret ettiler.

HABER OSMAN ÇETİN

Dernek başkanı Hüseyin Akça ziyaretlerinden dolayı Saadet Partisi il başkanı Mehmet Atmacaya ve ekibine teşekkür ederek samimi duygularını ifade etti.

Akça Keşanlılar olarak ilk bu mahalleye 1970’li yıllarda gelindiğinden büyüklerimiz burada ikamet ediyor, gelenlerin çoğu burada olduğundan dernek binasını taşıma ihtiyacı duymadık, burası bizim köyümüz gibi dedi.

Saadet Partisi il başkanı Mehmet Atmaca seçim dönemi yoğunluğu olmadan sizleri ziyaret etmek propaganda yapmak değil dedi. Atmaca, “bizler yaşadığımız şehrin gelişmesi adına çaba sarf etmek zorundayız diyerek ekonomi çok kötü durumda dedi. Bugün asgari ücret konuşuluyor, emekli maaşları 3 bin beş bin gibi, ama bir Pazar üç yüz beş yüz liradan aşağı düşmüyor. Ev kiraları artık konuşulmaz oldu artık 5-6 bin lira. Sıkıntılar sadece bunlar değil sosyal yönden de ciddi sıkıntılar var. Gençlik dediğimiz özellikle yirmi yaş altında korkunç dediğimiz uyuşturucu kullanımı çoğaldı. Aynı şekilde gençlerde işsizlik sorunu var. Sosyolojide şu yer aldı, iş bulmaktan umudunu kaybetmiş gençler artık evinden dışarı çıkmıyor evde para harcamadan hayatını devam ettirebilme adına evine kapanan ev gençliği oluşuyor. Bu sorunları çözmek zorundayız yoksa bu gidişat bir felakettir bunu herkes biliyor. Bizim kültürümüzde borç yoktur, borç kısa süreli sıkıntıyı aşma adına kullanır bunu tekrar geri iade ederdi. Şimdi borcu borçla kapatır hale geldik. Öğrencilere artık burs yerine öğrenim kredisi veriliyor. İş bulamayan gençliğin birde öğrenim kredisi borcu oldu. Bir kısım yanlışlıkları da görmek gerekir, bunlar iddia edildiği gibi dış güçlerin yaptığı işler değil.

FARKLI FİKİRDEKİ PARTİLER SORUNLARA ORTAK ÇÖZÜM İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Bakın Tarımda dünyada kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydik. Ama bugün birçok tarım ürünlerinde dışa bağımlı hale geldik. Güney Amerika’dan kurbanlık hayvan ithal ettik, Sırbistan’dan, Bulgaristan’dan et ithal ediyoruz. Bu sorunları çözme adına bir araya gelme durumundayız. Sen farklısın sen farklısın dersek ve sadece çözümde benim dediğim doğrudur dersek bu çözüm olmaz. Altılı masadakilerin her biri farklı partilidir. Hiç biri diğerinin benzeri değildir. Herkesin ayrı bir programı var, herkesin ayrı bir ideoloji görüşü var. Ama sorunlarımızın büyük olması bizi bir araya getirip ortak çözüm arayışına soktu, olay budur. Amaç farklı düşüncedeki insanların bir araya gelerek ortak ve akılcı bir çözüm bulmaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ