Demokrat Zafer

“Engelli ve Çevre Dostu Camii”

Memleket Partisi’nin İnegöl Belediye Başkanı adayı Yasemin Soydan, içinde bulunduğumuz Ramazan ayına vurgu yaparak; ”

“Barış ve hoşgörü ayı Ramazan ayının hayırlara vesilesi olması dileğiyle bugünlerde cemaati yoğunlaşan ibadethanemiz camilere  özel projemiz; “Engelli ve Çevre Dostu Camii” Toplumumuzun hem engelli ve yaşlı bireylerinin ibadet mekanlarına erişimini kolaylaştırmayı hem de camilerimizin en yüklü gideri elektrik faturasını en aza indirecek yenilikleri hayata geçirmeyi hedefliyor.

İbadet, her bireyin en temel hakkıdır ve bu hak, hiçbir engel tanımadan herkes için eşit olmalıdır. Maalesef, kentimizdeki bazı camilerimiz yüksek merdivenleri sebebiyle engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için ulaşılması güç hale geliyor. Kendi imkanları ile düşünülmüş Mevlana camisi örneğinde olduğu gibi camilerimize yürüyen merdivenler ve asansörler ekleyerek, herkesin kolayca ibadet edebileceği bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz.

Ancak, sadece erişilebilirlikle kalmıyoruz. Çevre dostu camii anlayışıyla, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlayarak, camilerimizin elektrik ihtiyacını güneş panelleri gibi sürdürülebilir teknolojilerle karşılamayı hedefliyoruz. Bu sayede, camilerimizin ticarethane olarak geçen elektrik faturası nedeniyle elektirik maliyetlerini düşürecek.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın Ayasofya cami hakkında dikkat çektiği üzere Selahattin cami olan Tarihi İshakpaşa camimize güvenlik ve temizlik desteği de vereceğiz.

Bu projelerimiz, sadece İnegöl’ümüz için değil, tüm ülke için örnek teşkil edecek bir adımdır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ