Demokrat Zafer

ALTERNATİF YÜRÜYÜŞ ROTALARI MUDANYA TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ

MHP Mudanya; Belediye Başkanı Türkyılmaz’a yüklendi! MHP Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymenler; “Mudanyamızın trafik ve otopark sorunu 1 numaralı gündemimiz. Hal böyleyken bu konuda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın hiçbir çalışmasına şahit olmuyoruz. Aksine saksılarla yolları kapatıyor. Belediyenin kamulaştırma bütçesi diye birşey var. Mudanya Belediye Başkanı belediyenin kamulaştırma bütçesi ile şimdiye kadar ne yaptı? Kamulaştırma bütçesinin ne kadarlık kısmı Mudanya’nın trafik ve otopark sorunu ile ilgili kullanıldı? Kamulaştırma Bütçesi Tele 1, Halk TV gibi kanallara ödemelerde kullanılıyor mu?

HAYRİ TÜRKYILMAZ HANGİ MAZERETLE BELEDİYE MECLİS TOPLANTILARININ YERİNİ DEĞİŞTİRİYOR?

İnsanlık tarihi binlerce yıl önce göçebe toplumdan yerleşik hayata geçti. Ama Hayri Türkyılmaz 2022 yılında yerleşik meclisten göçebe meclise geçti. Hizmetleriyle öne çıkamayan Hayri Türkyılmaz konargöçer meclis toplantılarıyla ilklere imza atıyor.

Hayri Türkyılmaz’ın seyyar hale getirdiği Mudanya Belediye Meclis toplantıları ağırlığını, ciddiyetini günden güne kaybediyor. Bu gidişle Hayri Türkyılmaz Mudanya’ya dair ciddi ve önemli kararların alındığı meclis toplantılarını plajda, şezlonglar üstünde, şemsiyeli içecekler belediyenin ikramı olacak şekilde yaparsa şaşırmayalım.

MUDANYA CHP’NİN BECERİKSİZ ELLERİNDE

Hayri Türkyılmaz burnunun ucunu göremez hale gelmiş. Mudanya’nın merkezinde vitrin yerlerinden biri olan meşhur Giritli Mahallesi’nde çöpler sokakta. Köpekler çöpleri eşeliyor. Vatandaşlar şikayetçi.

Yeni Mahalle’de köpek leşleri… Mahalle muhtarlığının eski yeri madde ve alkol kullananların uğrak yeri olmuş. Merdivenler insan hayatını tehdit edecek bakımsızlıkta. Hayri Türkyılmaz çav bella dinliyor.

MUDANYALI GENÇLERİN YAŞAM ALANINA İHTİYACI VAR, CHP’Lİ BELEDİYE İLGİSİZ

CHP’nin yetersiz ve ilgisiz belediyeciliği yüzünden Mudanyalı gençler sosyalleşecek, ve spor yapacak alan bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu basketbol sahasında aynı anda sayısız genci görebilirsiniz. Mudanyalı gençler için acil sosyal yaşam alanlarına ihtiyaç var.

ALTERNATİF YÜRÜYÜŞ ROTALARI MUDANYA TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ

Mudanyamızın potansiyelini açığa çıkarıp doğal güzelliklerini yansıtacak, Mudanya turizmine ve ekonomisine değer katacak çalışmalardan biri de alternatif yürüyüş yollarının oluşturulması. Bu konuda planlanan ilk rota Tirilye-Kapanca hattı ile fikirler görünür hale gelmeye başladı.

‘Rota Myrleia’ başlığı altında yapılan bu yürüyüş yolları çalışmaları ile sağlık, spor, turizm, ekonomi, kültür, çevre ve doğa başlıkları altında bir çok kazanımların elde edileceği apaçık ortada.

Bu çalışmaların gündemden düşmemesi ve geliştirilmesi gerekiyor. Bu alandaki çalışmaları destekliyor, bu konuyu gündeme taşıyan ve geliştiren başta Akparti Belediye Meclis Üyesi Sn. Volkan Biçer olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

MUDANYA-İSTANBUL ARASI ARABALI DENİZ SEFERLERİ TARTIŞMAYA AÇILMALI

Şu anda Mudanya’dan İstanbul’a arabalı deniz seferi yok. Bu seferleri yapan feribotlardan birini İDO satışa çıkarmış. İki büyük sanayi ve kültür şehri arasında arabalı seferlerin olmamasının olumlu ve olumsuz yönleri konusunu tartışmaya açmak, Mudanyalı hemşehrilerimin bu konudaki görüşlerini almak istiyorum.

Özellikle yaz dönemi, turizm ve ticaret amaçlı Mudanya-İstanbul trafiği çok hareketli. Vatandaşlara kolaylık sağlayarak Mudanya-İstanbul deniz ulaşımında en ucuz seçenek olan ve bu hizmeti sunan BUDO’ya, Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ