Demokrat Zafer

BUDEP 9. KIŞ BULUŞMASI YAPILDI

7 Mart 2024, Perşembe akşamı, Bursalı yazarlar, şairler ve edebiyatseverler 9. Kış buluşmasında bir araya geldi.

Nilüfer İlçesi, Balat Mahallesinde bulunan, Turkuaz Çarşı Ritüel Restoran salonunda yapılan etkinliğe, davetliler, Bursalı ve Bursa dışından gelen konuk şairler, yazarlar yoğun ilgi gösterdi.

Bursa’da yayımlanan çinikitap, eliz edebiyat, sarmalçevrim dergilerinin oluşturduğu Bursa Dergiler Platformu (BUDEP)  tarafından düzenlenen etkinlik, sıcak, samimi bir ortamda gerçekleşti. Bursa’dan, şair Esra Dökmen’in sunduğu etkinlik, heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.  Birçok edebiyatçının, edebiyat/sanat dostunun, eğitimcinin medya mensubunun bir araya geldiği gecede, açılış konuşmalarını, çini kitap adına Fehmi Enginalp, eliz edebiyat adına Hilmi Haşal ve sarmal çevrim adına Bülent Elitok yaptılar.

Fehmi Enginalp, konuklara, hoş geldiniz dedikten sonra, Bursa, BUDEP ve ödüller hakkında kararlı çalışmaların meyvesini görmekten memnun olduklarını söyledi. Ülkemizin ve Dünyanın çok kötü dönemden geçmesine rağmen umudun diri tutulası gerektiğine vurgu yaptı. Bu akşamki toplantıda “Bursa’dan Edebiyata Katkı” ödüllerinin de 9. kez verileceğini belirtti.

Hilmi Haşal, şiirin, öykünün, deneme ve romanın hayattan ayrı düşünülemeyeceğini, buluşmanın, yan yana gelmenin önemini unutmadan sanat üretimine devam edileceğini söyledi. Katılımları için konuklara teşekkür etti…

Bülent Elitok, SarmalÇevrim adına ve Başkanı olduğu BUYAZ adına, buluşmaların gerekçesini ve gerçekleşebilmesinin önemini dile getirdi. Dergilerin, yayınevlerinin ve derneklerin dayanışma ve paylaşma olanaklarına desteğin değerine dikkat çekti… Bülent Elitok birlikte olmanın yararını anımsatttı ve konukları selamladı…

Açılış konuşmalarının ardından, 2023 yılı Bursa’dan Edebiyata Katkı Ödüllerine layık görülen şair ve yazarlar açıklandı, ödül gerekçeleri okundu ve plâketleri sunuldu. Önce 2023 Yılı Bursa’dan Edebiyat, Sanat ve Kültüre Katkı Ödülü: Nilüfer Belediye Başkanı Turgay ERDEM’e verildi. Ödül plaketi Fehmi Enginal tarafından takdim edildi. Başkan ERDEM, teşekkür konuşmasında Nilüfer adına ve tüm çalışma arkadaşları adın bu onur ödülünü kabul ettiğini belirtti. Sanata, edebiyata ve kültüre harcanan  emeğin Tüm ödül alanları kutladı ve şairlere, yazarlara yeni eserler yazmada başarılar diledi.

2023 yılı ödülleri aşağıdaki dallarda verildi. 2023 yılı ödüle değer görülen şair ve yazarlar:                                             1/ 2023 Yılı Bursa’dan Şiire Katkı Ödülü: Zehra Betül (YAZICI)

2/ 2023 Yılı Bursa’dan Öykü / Romana Katkı Ödülü: Vicdan EFE

3/ 2023 Yılı Bursa’dan Deneme / İncelemeye Katkı Ödülü: Canan SANLI

4/ 2023 Yılı Bursa’dan Eleştiriye Katkı Ödülü: Mehmet Yaşar BİLEN

5/ 2023 Yılı Bursa’dan Çocuk Edebiyatına Katkı Ödülü: İNEGÖL ÇOCUK EDEBİYATI GRUBU – (İNEGÖL ÇOCUK EDEBİYATI ATÖLYESİ: Kurucusu Derya Urun Akbaba, Hilal Büyükkara, Banu Akçakaya, Reyhan Olgun, Erdal Yazar, Filiz Kayalı, Bilal Akbaba, Dilek Yüksek)

6/ 2023 Yılı Bursa’dan Çeviriye Katkı Ödülü: Haşim HÜSREVŞAHİ

7/ 2023 Yılı Bursa’dan Okumaya Katkı Ödülü: MUDANYA OKUMA GRUBU – (MUDANYA OKUMA GRUBU: Pelin Yılmaz, Tümay Erim Öztan, Serap Konuk, Sevilay Sarıışık, Güler Altın, Elvan Umuler, Neriman Arkanlı, Semra Dalgakıran, Nelli Gavriyeloğlu, Nuray Yavaş, Nermin Emel Katıran, Sevilay Altınışık, Gülsüm Işıldar, Gülsüm Peker, Şerife Özlem Alemdaroğlu, Hatice Yazıcı, Meriç Arzu Utku, Saadet Güneş Gelenbevi Arlt, Aydan Şener,  Seher Gözübüyük, Özcan Özyurt, Cemile Vatansever, Sevda Saysam, Nevin Bayram, Selma Varan, Nalan Bayrak,  Songül Şeker,  Nermin Kaya, Nesrin Altılar  Gülcan Canıtez, Bahar Oğuz)

2023 Yılı Bursa’dan Edebiyata Katkı ödüllerinin karar ve gerekçe metni ilgililerle ve edebiyat kamuoyuyla da paylaşılmıştır. Etkinlikte kameralara yansıyan fotoğraflar ektedir.

Saygıyla duyurulur.

Fehmi Enginalp   –    Hilmi Haşal    –    Bülent Elitok

 

 

 

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ