Demokrat Zafer

Büyükşehir’in 2022 Hedeflerine Muhalefetten Sert Tepki! “Uyan Artık Alinur Aktaş!”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 2022 Vizyon Projesi kapsamındaki vaatleri “Muhalefet İl Başkanlarını” kızdırdı. Muhalefetten sert açıklamalar Aktaş’ın açıklamalarından sonra peş peşe geldi.

Konuyla ilgili Zafer Parti İl Başkanı Halil İbrahim Aydın; “Sayın Aktaş’ın basında yer alan haberlerini okudum. 2022 yatırımları kültürel, yeşil alan ve ulaşım olarak özetlemiş. Ulaşım noktasında 730 milyon liralık yatırım öngörüyor. İki ana kavşağın düzenlenmesi dışında bağlantı yolları için bir yatırım yok! Dikey yollar ve yeni yatay yolların açılması için bir girişim yok! Demiryolu ve raylı sistem için T2 Hattı’nın açılmasını umut ediyor, yeni yatırımdan da net bir şekilde bahsetmemiş! Park noktasında da sadece Gökdere Millet Bahçesi’nden bahsediyor yeni yeşil alanların kazandırılmasına dair başka bir açıklama yok! Tarihe nefes aldırıyoruz diye kullandığı ibarede Tarihi Hanlar ve Kapalı Çarşı önündeki 37 binayı nasıl yıktığını anlatmış başka bir ibare kullanmamış, Boyner binasının yıkılıp yıkılmayacağı muamma! Diğer il başkanları da bizden aykırı bir değerlendirme yapmayacaktır. Hanlar Bölgesi yıkım çalışması bitip çevre düzenlemesi ve cephe kaplama çalışmaları bittiğinde oradaki esnafa faturalandırılacak bu kamulaştırma çalışmaları kaça patlayacak bu belli değil! Ulaşımı kangrene çevirdiler 4-5 ay sonra Acemler’deki hastane devreye alındığında o bölgede trafik çökecek bu bölgede yatırımın y’sini dahi ağzına almamış! Bursa’daki yeşil alanlar kaderine terk edilmiş halinden nasıl düzlüğe çıkacak bu konuda da açıklama yok! Velhasıl Bursa her yönü ile sahipsiz. Zafer kadroları Bursa’yı ayağa kaldıracaktır.” dedi.

Türkiye Değişim Parti İl Başkanı Sevgi Sarıcalı Boz; “Bursa için konuşan sayın Alinur Aktaş pembe tabloları anlatmaktan başka bir açıklama yapmamış. Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi, Gökdere millet Bahçesi’nden mi ibarettir! Bursa’nın kaybolan yıllarına üzülmekten başka şuan için birşey yapamasak da ilerleyen aylarda teşkilatlarımızla tam kadro sahada olacağız.” dedi.

Milliyetçi Cumhuriyet parti Bursa İl Başkanı Necat Sular; “Güzelim Bursa’yı yerelde 17 yıldır yönetiyorlar. Göreve geldikleri zaman hangi sorunlar varsa yine aynı sorunlar hakim ve kronik halini almış bir vaziyette. Büyükşehir’in kasası tam takır. Bütçesinin iki katı adı konulmamış borç var. Sayın Aktaş açıklamasında masalsı bir anlatımla birkaç konunun üzerinde 2022 hedeflerini ortaya koymuş. Yatırım için ortaya koyduğu konular ise Bakanlık Bütçesi ile yapılıyor. İlk göreve geldiği zamanlarda Doğanbey’i kaldıracağım diye kendini parçalayan Aktaş’a hatırlatmak isterim Doğanbey yerinde çakılı kalırken nasıl olacakta Tarihi Hanlar ve Kapalı Çarşı’ya nasıl nefes aldıracaksın! İl Başkanlığımız mesai kavramı olmadan çalışmalarına devam ediyor. Yakın bir zamanda basın açıklaması ile belediyelerin açıklamalarını değerlendireceğiz.” dedi.

Gelişim ve Demokrasi Parti İl Başkanı Zeki Baştürk; “Emekli bir eğitimci olarak Bursa’nın içine düşürüldüğü duruma çok üzülüyorum. Yıkılan okullar yıkıldığı ile kalıyor. AB Fonları olmazsa yeni okul yapamayacağız, durumumuz bu kadar net! 2022 hedefleri için sayın Aktaş’ın açıklamalarını basın yoluyla öğrendik. Pansuman tedbirlerle Bursa’yı Süper Lige çıkartamazsınız! Büyükşehir’in bir dikili taşı dahi bulunmazken sayın Aktaş yaptığı açıklama ile Bakanlıklar tarafından gerçekleştirilen tüm yatırımları kendine mal etmiş! Çok yazık! bir belediye başkanı bu duruma düşürülmemeliydi! ” dedi.

Yükseliş Parti İl Başkanı Ayşenur Sevim; “Partimiz yeni kurulmasına rağmen değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bursa’da yaşanan gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Sayın Aktaş’ın yaptığı açıklamayı okudum. Açıklamalardan çıkardığım tek sonuç var. Oda sayın Aktaş’ın anlattığı Bursa’da kendinin yaşamaması, sayın Aktaş paralel bir evrende oradaki Bursa’da yaşıyor! Bakanlıklar tarafından gerçekleştiren yatırımları kendisi tarafından yapılıyormuş gibi algı yaratmak garibet örneği değilde nedir! Bu ülkenin Bursa’nın değerlerine yazık oluyor. Üzülüyoruz.” dedi.

Genç Parti İl Başkanı Tuncer Mutlu; “Bursa’ya taş üstüne taş koyanın yanında oluruz. Ama sayın Aktaş’ın açıklamalarını okuyunca Bursa’da taş üstünde taş bırakmadıklarını görüyoruz. Bir belediye başkanının içine düştüğü durum için hazin bir durum olsa da diğer seneler gibi 2022 yılı içinde Bursalılar için kayıp, kaybolmuş bir yıldır. Açıklama aslında Büyükşehir’in bizati olmayan iki yatırıma odaklanmış, diğer küçük konu başlıklarında da bir iki cümle ile konular geçiştirilmiş. İktidarın bugüne kadar Bursa’daki en düşük profilli bir belediye başkanı tarafından yönetilmesinin bedelini ne yazık ki; Bursalılar ödüyor! Yakında bir basın açıklaması yapacağız.” dedi.

DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “Hergün  bir papatya alıyorum ve yapraklarını sayın Aktaş bugün açıklama yapacak mı, yapmayacak mı diye fal bakıyorum, gerçi açıklama yaptığında da altı bomboş kalıyor ama neyse! Bursa için söylenecek çok sözümüz var. Ama gelinen noktada sayın Aktaş ip atlamayı, içindeki dünyayı yaşamayı Bursa’da yaşamaya tercih etmiş! Ne diyelim; kapasite anca bu kadar!” dedi.

Saadet Parti il Başkanı Mehmet Atmaca; “Açıklamayı okuyunca sadece şunu düşündüm. Allah Bursalılara sabır versin. Sayın Aktaş’ın açıklamalardan tek özet 3 milyon 120 binlik Bursa’da yatırım bütüne değil seçilmiş 180 bin kişilik zümreye yapılacak. Belediye kaynakları ile 2022’de Bursa’ya tek bir çivi çakılamayacak bunu belediye açıklaması ile net bir şekilde anladık. Tarihi hanlar bölgesinde yapılan yıkım işlemleri sonrası o bölgede yapılacak olan düzenlemenin altı boş! Faturayı esnafa çıkartacakları açık seçik ortada. Bursa’nın Gökdere dışında da yeşil alanlara ihtiyacı var. Orada da bize göre bir hata yaptılar. Ankara Asfaltı ile BESOB tarafına bakan kısmı düzenliyorlar. Aslında yıkılmaya yüz tutan, birkaç restorasyon ile tekrar canlanabilecek olan Irgandı Köprüsü- Yeşil Türbe-Emirsultan Hattı baz alınarak tarihi kemerde canlandırılmalıydı.” dedi.

Gelecek Parti İl Başkanı Alparslan Yıldız; “Açıklamayı okudum. Her cümlesinde Bursa için ayrı endişe duydum. Bir ili yönetmeye talip oluyorsunuz. Bıçak sırtı ile kazandığınız il için seçim beyannamenizde iddialı uçuk vaatlerde bulunuyorsunuz ama 2022 vaatlerinizde sadece Tarihi Hanlar Restorasyonu ve Gökdere Millet Bahçesi var, oda aslında Bakanlık Bütçeleri ile gerçekleştiriliyor lakin siz “ben yapıyorum” diyorsunuz! Bu açıklama açıkçası şu anlama gelir “Bütçem borçları ödemeye yeterli değil, Bakanlıktan destek anca bu kadar, Ankara’nın da gözünden düştüm” Bursa’nın her geçen gün kan kaybetmesine vicdanen üzülüyoruz, kahroluyoruz. İktidarın elinde kalan en büyük büyükşehirin ihtiyaçlarının karşılanmasına sırtını çevirmesi siyasi açıdan araştırılacak bir konudur. İl ve İlçe Başkanlıklarımız belediye ve kamu hizmetleri için ciddi bir rapor hazırlıyor. Ocak ayının ilk günlerinde konuyu basın aracılığı ile paylaşacağız. Gelecek günler huzurla geçecek!” dedi.

Memleket Parti İl Başkanı Güner Aklan; “Bursa’nın yıllardır kuruş kuruş biriktirdiği kazanımları bir çırpıda pula dönüyor. Açıklamaları okuduk. Biz istedik ki; 2022 hedeflerinde sayın Aktaş’ın Kentsel Dönüşüm, Sağlık ve Eğitim Tesisleri Tahsisi, Ulaşım Master Planı, Su Yatırımları, Tarım Destekleme Teşvikleri, Esnafa Destek ve Teşvik, Sanayinin Rehabilite Edilmesi gibi 3 milyon 120 bin nüfusu ilgilendiren konulara değinsin. Bursa sadece Tarihi Hanlar ve Gökdere Bahçesi’nden ibaret değildir. Kanal İstanbul’a iktidar yükleniyor. Projeye ilk kazmayı vurduklarında İstanbul’dan 5,5 milyon insanın yer değiştirerek bağlantı yollar nedeni ile Bursa’ya da 2-2,5 milyon İstanbullu göçecek! Sayın Aktaş buna ne kadar hazır!” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan; “17 ilçemiz için yapmış olduğumuz çalışmaların son günlerinde sayın Aktaş’ın bu açıklamasına işin doğrusu Bursa’da yaşayan, ekmeğini kazanan sadece bir siyasi olarak değil bir vatandaş olarak  üzüldük. Her geçen yıl Büyükşehir Bursa için hedef küçülterek yatırımlarını azaltıyor. Bu açıklamasında İstanbul Caddesi’ni Berlin Duvarı’nı aratmayacak tarzda bölen, esnafın birbiri olan irtibatını sıfırlayan T2 Hattı’nı bitirmeyi hedeflerken, gerçi bunları da Bakanlık yapsa da Tarihi Hanlar ve Gökdere Millet Bahçesi dışında  elle tutulur gözle görülür bir net yatırım yok. Kördüğüm haline gelen ulaşım için vaadi kavşakların bağlantı yollarını açmak, onuda bitirebilirse! Bursa siyasi tarihinde böylesine kalibresi düşük bir yönetimle yönetilmedi! Demek ki; 2023 yılında ne Bakanlık nede Büyükşehir hiçbir yatırım yapmayacak! 2022 açıklamaları bunun göstergesidir. Seçim zamanı sayın Aktaş’ın vaatleri dün gibi aklımızda iken 2022 Hedefleri Bursalıların haklarının yenmesi anlamına geliyor!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ