Demokrat Zafer

1.5 Derece Decollage Art Space’de Açılıyor

Ayşenur Köksal, Işıl Güleçyüz ve Joel Menemşe’nin Çalışmalarını Bir Araya Getiren 1.5 Derece Decollage Art Space’de Açılıyor

İklim krizine kolektif bir bakış niteliği taşıyan ve Ayşenur Köksal, Işıl Güleçyüz ve Joel Menemşe’nin çalışmalarını bir araya getiren “1.5 Derece” adlı sergi, Serap Atala küratörlüğünde Decollage Art Space’de açılıyor.

Ayşenur Köksal, Işıl Güleçyüz ve Joel Menemşe özgün yapıtları eşliğinde günümüzün başat sorunlarına karşı ortak bir iddiada bulunuyorlar. İsmini, yaşamın sürdürülebilirliği için konan küresel ısınma hedefi 1,5℃’den alan ortaklaşa ürettikleri çalışmalarında, bu hedefe ancak kolektif bir düşünce yapısını benimseyerek ulaşılabileceğini vurguluyorlar. Onları birleştiren, sanatın görünenin ardında yatan farklı an ve durumları yakalama gücü ve sanatçının kolektif olana duyduğu sorumluluk duygusu oluyor.

Beraber ürettikleri çalışmalarda “bağımsız” olmaya özen gösterirken, yoğun bir etkileşime de olanak tanıyan bir yaklaşımı benimsiyorlar. Sanatçıların kendi dil ve pratiklerini korumalarıyla ortaya çıkan eserler, genellikle salt bireysel bir çabaya indirgenen sanat üretiminde kolektif bir pratiğin olanaklarını arıyor. “1.5 Derece” eleştirel düşünce ve düşüncelerin kolektif olarak hayata geçirilmesi için bir çağrı niteliği taşıyor.

“Dünyamızda yaşam tüm canlılar için her geçen gün daha da zorlaşıyor. Doğanın yıkımı insanın yıkımını da beraberinde getiriyor. Yeşil gri tarafından bu kadar boğulmamıştı. Kaynaklar bu kadar hızlı tüketilmemişti. Üstelik artık sınırlar yok. Hiç görmediğimiz yerlere, hiç tanımadığımız insanlara hiç bu kadar yakın olmamıştık. Tüm gezegenimizden sorumlu olduğumuzu bu kadar yakın hiç hissetmemiştik.” Serap Atala

Ziyaret Saatleri:

Her gün: 10:00 – 18:00

Adres:

Suadiye Mahallesi, Müzeyyen Sokak, No:4/1, 34740, Kadıköy/İstanbul

İletişim:

+90 (532) 363 09 89

info@decollageartspace.com

www.decollageartspace.com

https://www.instagram.com/decollageartspace/

Ulaşım:

Marmaray ulaşımı için Suadiye İstasyonu’nu, İETT ulaşımı için ise Tan Sokak Otobüs Durağı’nı kullanabilirsiniz. Araçla gelenler için Decollage Art Space önünde İSPARK park imkânı bulunmaktadır.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ