Demokrat Zafer

ZAFER BURSA; “ERDOĞAN 3’NCÜ KEZ ADAY OLAMAYACAKTIR”

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nadir Özkardaş, Genel Başkan Başdanışmanı Ertuğrul Kara ve Bursa İl Başkanı Adem Şimşek Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan’ı ziyaret etti. Bursada Bugün köşe yazarları Hasan Boztük ile Atilla Sağım’ın sorularını yanıtlayan Zafer Partisi heyeti, seçimlerin yenilenme kararı olmadan Erdoğan’ın tekrar aday olmasının mümkün olmadığının altını çizerken sığınmacılar konusuna da değindiler.

Zafer Partisi heyeti Bursada Bugün'ü ziyaret etti

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek ile Genel Başkan Yardımcısı Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Nadir Özkardaş ve İç Güvenlikten Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ertuğrul Kara Bursada Bugün’ü ziyaret etti.

Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan, köşe yazarları Atilla Sağım ve Hasan Boztürk‘ün sorularını yanıtlayan Zafer Partisi heyeti, seçimlerin yenilenme kararı olmadan Erdoğan’ın tekrar aday olmasının mümkün olmadığını söylediler.

ANAYASANIN 101 VE 116’NCI MADDELERİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Genel Başkan Yardımcısı Nadir Özkardaş, “Cumhurbaşkanı adaylık ve seçimi; Anayasa Madde 101- Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.

TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin yenilenmesi; Anayasa Madde 116; Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Bu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.

Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.

Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.

Seçimlerinin birlikte yenilenmesine karar verilen Meclisin ve Cumhurbaşkanının yetki ve görevleri, yeni Meclisin ve Cumhurbaşkanının göreve başlamasına kadar devam eder.

Bu şekilde seçilen Meclis ve Cumhurbaşkanının görev süreleri de beş yıldır” diye konuştu.

“ERDOĞAN 3’NCÜ KEZ ADAY OLAMAYACAKTIR”

Görevdeki Cumhurbaşkanı, Ağustos 2014 ve Haziran 2018’de ‘iki defa’ seçildiğini dile getiren Özkardaş, “Eğer seçimlerin yenilenmesine Cumhurbaşkanı karar verir ise ikinci görev döneminde olan Erdoğan, üçüncü kez aday olamayacaktır. Bu kural, zamanında yapılacak seçimler için de geçerlidir. Haliyle Erdoğan, Anayasanın açık ve herhangi bir ayrık düzenleme içermeyen amir hükmü gereği, Haziran 2023 seçimlerinde aday olamaz.

Bu konunun tartışmaya açık bir yanı yok. Hukuki metinler açık. Erdoğan’ın tekrar aday olabilmesi için Meclisin 3/5 çoğunluk ile erken seçim kararı vermesi gerektiği Anayasa 116. maddede açık. Seçimlerin yenilenme kararı olmadan Erdoğan’ın tekrar aday olması mümkün değil.

Karar yeter sayısı, TBMM üye tam sayısının 3/5 çoğunluğu olduğuna göre, yenileme kararı için, Cumhur İttifakı bu çoğunluk için gerekli 360 milletvekiline sahip değildir.

Meclis yenilemezse Erdoğan’ın görev süresi bitmiştir. Hiçbir tartışma, hiçbir yorum hukuki değildir. Hukuksal tek yorum budur” şeklinde konuştu.

Zafer Partili heyet ayrıca sığınmacıların elindeki ayrıcalıkları kaldıracaklarını, vatandaşların şartları ne ise o şartlarda yaşamak zorunda kalacaklarını bu vesileyle hayat pahalılığını hissederek ülkeyi terk etme yoluna gideceklerini belirtti.

Genel Başkan Başdanışmanı Ertuğrul Kara, 1 buçuk milyon erkek Afgan’ın İran üzerinde Türkiyeye giriş yaptığını söyleyerek, “Emekli emniyet müdürüyüm. İran sınırından giren kaçak göçmenler İstanbul’da kamyon kasasından inerken görüntüleniyorlar. O kadar yolu yakalanmadan, polis çevirmesine takılmadan nasıl kat ediyorlar? Demek ki bunları birileri getiriyor. Aralarında kadın yok, çocuk yok, yaşlı yok. 1 buçuk milyon olduğu söylenen bu Afganlar yarın silahlanıp karşımıza dikilseler ne yapacağız? Sığınmacıların ve kaçakların tamamını bu ülkeden göndereceğiz. Vatandaşlık alanlarında vatandaşlıklarını iptal edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ