Demokrat Zafer

Zeki Baştürk’ün kaleminden; MUDANYA’DA DENİZ VAR!

Köşe yazarımız Zeki Baştürk, Mudanya Belediye Başkan adayı Deniz Dalgıç’la ilgili notlarını;

“Mudanya , bir sahil kenti. Dünyanın en güzel iç denizlerinden biri olan Marmara Deniz’inin kıyısında konumlanmış bir ilçe.

Denizden esen poyraz , imbat rüzgarları, yaz dönemini güzelleştiren en önemli iki öğe. Mudanya’yı yaşanılır hale getiren , insanların içini serinleten rüzgarlar. İçinize çektiğiniz iyot kokusu, nefes darlığı çekenlere iyi gelir.

Tarihsel dokusu başlı başına bir özelliktir. Rumlardan kalan kent planlaması ( sokakların birbirine paralel ve dikey olması) , evlerin mimarisi, kent planlamalarına ders verir nitelikte. Ören yerleri, kiliseler, din turizmine canlılık getirecek denli değerli.

Mudanya mütareke binası ( müzesi), Kurtuluş Savaşı ‘ni sona erdiren bir antlaşmaya tanıklık etmesi açısından tarihsel öneme sahip. Bu bina bile tek başına Mudanya’yı barış ve kardeşliğin merkezi yapmaya yetiyor.

Tarımsal ürünleri , dünya çapında bir marka olmaya aday. Zeytini, zeytinyağı, üzümü, inciri,  ünü Bursa dışına taşmış önemli ürünler.

Tüm bu önemli değerlerin yanında şimdi de Mudanya’da deniz var. Mudanya Belediye Başkan adayı Deniz DALGIÇ var.

Adaylığının kısa bir süre önce kesinleşmesine karşın, sorunları saptaması, sorunları çözecek ekip ve projeler oluşturması, onun ne denli donanımlı ve birikimli olduğunun bir kanıtı.

Bugün seçim ofisinde emekli öğretmenlerle bir tanışma toplantısı yaptı. Emeklilerin isteği üzerine yapılan toplantıda güler yüzü, konuşması ve sorunlara egemenliği ile gönülleri fethetti. Konuşmasında , Mudanya’nın bir sahil kenti olmasına karşın denizden yararlanamadığını, depremin üzerinden onlarca yıl geçtiği halde depreme ilişkin hiç bir çalışma yapılmadığını, pazar yerlerinden kimsenin memnun olmadığını, sosyal donatı alanları açısından çok yetersiz kaldığını  üstüne basa basa anlattı.

Mudanya’ yi kültür ve sanatın merkezi yapacağını, ulaşım ve pazar yerleri  sorununu çözeceğini, gençler için spor alanları yapacağını, bunları Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte gerçekleştireceğini anlattı .

Mudanya Belediye Başkan adayı Deniz DALGIÇ’ın sorunları ve çözüm önerilerini anlatmasından sonra emekliler adına Hayatı Alkış, kendisine sorunları ve istekleri içeren bir dosya sundu. Kendisinin adaylığına çok sevindiklerini belirtti.

Zeki BAŞTÜRK, Deniz DALGIÇ ‘a emeklileri kabul ettiği için teşekkür etti. Mudanya’nın bilim, sanat ve kültür merkezi olması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bu konuşmanın ardından toplantı sona erdi. Tüm katılımcılar, bu toplantıdan çok mutlu ve olumlu düşüncelerle ayrıldı.

Yolunuz açık ve aydınlık olsun Deniz DALGIÇ. Mudanya’da Deniz var. DALGIÇ olarak, deniz ürünleriyle birlikte doğal ve tarihsel güzellikleri de açığa çıkarmanızı,

Mudanya’ yı hak ettiği değere ve öneme kavuşturmanızı dilerim. Denizin dibi aydınlıktır ve güzelliklerle doludur.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ