Demokrat Zafer

Davutoğlu’ndan hükümete Bursa’dan eleştiri!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün geldiği Bursa’daki ziyaretlerini Orhangazi ilçesinde tamamladı. Partinin ilçe başkanı Yılmaz İmenç ve parti teşkilatı tarafından karşılanan Davutoğlu, parti binasında yaptığı açıklamalar ile hükümete yüklendi. 31 Mart seçimlerinde adayları için destek istedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan hükümete Bursa'dan eleştiri!

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarını yürüten Gelecek Partisi’nin genel başkanı Ahmet Davutoğlu bir dizi ziyaretler için geldiği Bursa‘da katıldığı programların ardından son olarak Orhangazi ilçesine giderek ilçe teşkilatı ile bir araya geldi.

Gelecek partisi Orhangazi ilçe binasında toplanan partililer ile sohbet eden genel başkan Davutoğlu daha sonra burada bir basın açıklaması yaparak, özellikle hükümete karşı bir çok konuda eleştirilerde bulundu.

“Yüzü gülen tek bir kişi görmedim”

Bursa ziyaretinde bir araya geldiği vatandaşların sürekli şikayetleri ile karşılaştığını söyleyen Davutoğlu, “Bursa’da bir tane yüzü gülen emekli görmedim, yüzü gülen tek bir çiftçi görmedim, Bursalı üretici ürünlerinin karşılığını alamıyor, esnaflarımızın hiçbirinde bir hareketlilik göremedim, sanki ülkemizin üstüne ölü toprağı serilmiş gibi, gençler kadınlar sokağa güven içinde çıkamıyor, bu kadar bereketli topraklarda bu insanlar bu kadar karamsarlığa düşerse bunun sorumlusu o ülkeyi yönetendir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları;

“Mesai Arkadaşlarım artık tanınmayacak haldeler”

Malesef ülkeyi yönetenler başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, benim hepsi mesai arkadaşlarımdı ama hepsi artık tanınmayacak bir haldeler. Sürekli uyardım, sürekli yapmayın dedim, bu ülkenin kaynaklarını 3-5 faizciye, ihale yolsuzluklarına, uyuşturucu baronlarına harcatmayın dedim ama dinlemediler ve ülke yakınların ihalelerle zengin edildiği bir ülke haline geldi. İddialı sözlerini unuttular.

“Gazze yanıyor kimsenin umrunda değil”

Gazze yanıyor, yarın oradaki insanlar üzerlerine bomba yağarken ramazana başlayacaklar ama Cumhurbaşkanı çıkıp çok rahat bir şekilde 15 yıl önce neredeysek bir oradayız, hayır artık orada değilsiniz, sahip çıktığı günlerde yanındaydık ama şimdi Gazze yanarken, çocuklar ölürken, hala İsrail ile ticaret yapıyor olmak  adına büyük bir utanç, neden biliyormusunuz? Namerde muhtaç ettiler bu ülkeyi.

“Bu yıl Bütçe açığı 2.7 trilyon lira”

Son 1 yılın bütçe açığı 2,7 trilyon lira sadece son iki Ocak ve Şubat aylarının açığı 400 milyar lira 2016 yılında son başbakanlık yaptığımız zaman bütçe neredeyse denkti yüzde 0,7 gibi bütçe açığı var oda 1 yıl sonra kapanacaktı, bütçeniz açık veriyorsa dışarıdan ihtiyaç duyuyorsanız, bu ihtiyacı karşılayanlar size talimat verirler ve derlerki sakın konuşma, İsrail’e hiçbir yaptırım uygulamayacaksın derler, sonra onlara diz çökersiniz.

“Halkımızdan bu seçimde hükümete bir uyarı vermesini istiyoruz”

Şimdi bu şartlarda yerel seçime giriyoruz, ve halkımızdan bu hükümete çok ciddi bir uyarı vermesini istiyoruz, yani bu ülke böyle yönetilemez, bu ülke bu kadar sahipsiz değildi, bizde bu bilinçle yoğun bir şekilde seçime hazırlanıyoruz, bize destek veren tüm STK’larımıza halkımıza teşekkür ediyorum ve Bursa ile Orhangazi’den güzel bir sonuç çıkmasını bekliyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ