Demokrat Zafer

İhracat rekortmeni Weltew Home’a bir ödül daha

17,5 milyon dolarlık ihracatı ile 2020 yılında sektör bazında İnegöl’ün en çok mobilya ihraç eden markası olan Weltew Home’a İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından yılın ihracatçı markası ödülü verildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Weltew Home Yurt Dışı Satış Müdürü Okan Özkan “Mobilya sektörü ihracat birinciliği ödülümüzü aldık. Türkiye ekonomisini domine eden sektörlerin başında gelen mobilya sanayimiz dış ticaret fazlası veren sektörlerin de başında geliyor. 2017 yılında Turquality markası olmayı başarmış olan firmamız, dünya genelinde mağazalaşma hedefimizle Türk mobilyasını tüm dünyaya tanıtmayı kendimize stratejik hedef olarak belirlemiştik. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz ihracatla, yıl içerisinde açtığımız yeni mağazalarla birlikte uzun soluklu olan bu emeğimizin karşılığını alabilmenin gururunu duyuyoruz” dedi. 2020 yılı sektörümüz için gerçekten zor bir yıl oldu. Biz bu dönemde ihracatımızı dolar bazlı yüzde 40 oranında artırmayı başardık.

“ Hedef Türkiye ihracat şampiyonu olmak”

Okan Özkan ayrıca “Firma olarak İnegöl mobilyasının dünya markası olması yolunda önemli adımlar atmaya çalışıyor ve de katma değerli ürünlerimizi ihraç ederek tüm dünyayla buluşturmaya devam ediyoruz. Hedefimizde Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmak var” diye ifade etti.

Weltew Home Yurt Dışı Satış Müdürü Okan Özkan,  yıl içerisinde ihracat konusunda yine önemli adımlar attıklarını belirtti. Özkan, “Yurt dışı mağaza açılışlarına da ağırlık verdiğimiz bu süreçte seneyi henüz bitirmeden önce Kazakistan’da yeni showroomun açılışını gerçekleştirdik” şu anda Weltew Home olarak 4 kıtada 72 ülkede 186 showroom ile uluslararası bir mobilya markası olmayı başardık. Hedeflerimiz büyük üretim yatırımlarımızı da büyüme hedeflerimizle paralel olarak arttırıyoruz. Şimdiden 2022 yılı için iş planlarımızı hazırladık ve heyecanla hayata geçirmeyi bekliyoruz diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ