Demokrat Zafer

ALİ DOĞRU; “BURSA GENELİNDE BİRİNCİ İLÇE OLMAK İSTİYORUZ”..!!

Doğma büyüme Keles’li olan eğitim alanındaki çalışmalarının yanı sıra birçok stk’nın kuruluş aşamasında emeği bulunan, sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak önemli görevlerde bulunmuş olan  son olarak AK Parti Keles Belediye Başkan adayı olarak ismi açıklanan Keles’imizin ve Bursa’mızın  tanınmış simalarından Sayın Ali Doğru ile okuyucularımızdan gelen merak edilen sorulara  cevaplar da aldığımız  kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle  Ali Başkanım , adaylığınız  hayırlı olsun diyerek söze girmek istiyorum. Bizleri ekibimizi Keles’teki seçim ofisiniz de konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Keles’te AK Parti’nin Keles Belediye Başkan adayı Ali Doğru’ya konuk olacağımızı söylediğimizi sosyal medyadan da birçok soru geldi. Onlara geçmeden kısaca Ali Doğru kimdir sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz.

—- Bizlere, partimize böylesine güzel bir fırsat tanınmış ve Keles’e kadar gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1976 Keles doğumluyum, aslen Dağdibi köyündenim,Keles’in Dağdibi köyünde ve Haydar köyde İlkokulu okudum babam oralarda imam olarak görevliydi,yine babam Keles Merkez’de imam iken  ortaokul ve liseyi Keles İmam Hatip Lisesi’nde okudum. 1994 yılında mezun oldum.Aynı yıl girmiş olduğum üniversite sınavında Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım, 1998 yılından bu zamana kadar da eğitimin birçok kademesinde görev yaptım. Türkçe edebiyat öğretmenliği, Eğitim yöneticiliği en son İnegöl İlçe Milli Eğitim müdürü olarak 5 yıla yakın bir süre orada görev yaptım, öncesinde de 6 yıl şube müdürüydüm. Daha öncesinde de yine birçok görevlerde bulundum. Bürokraside ve eğitim camiası içerisinde güzel aktif çalışmalar gerçekleştirdik, yürüttük. Bu dönem içerisinde de hiçbir zaman Keles ile  irtibatımızı kopartmadık. Sonuçta doğma büyüme buralıyım. Keles İmam Hatipliler Derneği’ni kurduk, bu süreçte yine Dağ-Der İnegöl Şubesi’nin kurucuları içerisinde yer aldım. Eğitim Bir-Sen biliyorsunuz Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü orada da yine 8 yıl kadar yöneticilik  yaptım. Yine rahmetli Hikmet Şahin döneminde de Büyükşehir belediye başkanı iken Kent Gönüllüleri gençlik kampında 2 yıl yöneticilik yaptım. 2018 yılında Keles Belediye Başkan Adayı olmak için görevimden istifa ettim 2019’da da aday adayıydım ama Mehmet Keskin başkanımız aday gösterilmişti.Mehmet Keskin liseden benim hocamdır aynı zamanda, o dönem olmadı sonrasında gittik görevimize geri döndük. Bu dönem yapmış olduğumuz istişareler neticesinde nasıl yapalım, ne şekilde davranalım derken tekrar istifa etme  kararı oluştu aday adayı olduk. 2 Şubat’ta da Sayın Cumhurbaşkanımız Bursa’ya geldiğinde bizi aday olarak ilan etti Allah mahçup etmesin diyerek meclis üyelerimizi de belirledik. Ayrıca yıllar önce Gaste Bursa internet gazetesinde  bir yıl kadar  yine İnegöl’deki de bir gazetede yine Kültür Sanat,Edebiyat  ağırlıklı köşe yazıları yazdım.Bu anlamda bu süreçlerde basınla da hep iç içe olduk.

**** Uzun yıllardır Keles’in  değerli halkı AK Parti’ye teveccüh göstermekte,yine turizm ile ilgili ulaşımla ilgili şehir içi ulaşımla ilgili bazı eksikliklerle  ilgili sorular gelmiş bulunmakta. Sizin Keles’e bakış açınız Keles’teki hedefleriniz neler olacak acaba. Keles’le ilgili bizlere kısa bir değerlendirmede bulunur musunuz?

KIRSAL TURİZM ÖNCELİĞİMİZ OLACAK..!!

—- Keles biraz önce de ifade ettiğiniz gibi Uludağ’ın güneyinde adeta bir cennet köşesi ben şöyle ifade ediyorum onu keşfedilmemiş ,bence bakir bir alan.Hem doğasıyla hem havasıyla suyuyla bulunduğu konum itibarıyla aslında bir anlamda keşfedilmemiş olması da güzel, betonlaşma yok henüz. Kendi doğal iklimini muhafaza etmiş insanları da kendi güzelliğini kültürünü muhafaza etmiş durumda. Ben hangi köye gitsem yörenin kültürü ile ilgili muhafaza edilen birçok ürünü görebiliyorum.İşte kültür merkezleri kurulmuş ,müzeler kurulmuş bizim için eskiden önemi olan kıymetli eserleri muhafaza etmiş insanlar. Tabii ulaşımdan bahsediliyor genelde biliyorsunuz. Devam eden bir yol var daha önceden Çaybaşı’nın içinden geçiyordu şimdi daha aşağıdan direkt Keles’e ulaşacak o yol yol devam edecek Keles’e kadar gelecek. Bir de  3 dağ ilçesini bağlayan tünel bittiğinde bizim yolumuz biraz daha rahatlayacak ama biz bu yolu rahatlatma derdinde değiliz biz bu yolun daha fazla kullanılması için çalışma derdindeyiz,bunun yolu da kırsal turizm.

KELES CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bizim Kocayayla’mız var biliyorsunuz. Marmara’nın en büyük Yaylası. Biz buraya daha fazla ziyaretçi çekebilme derdinde olacağız.İnşallah önümüzdeki dönemde göreceksiniz sosyal tesislerle yerel esnafa sunduğumuz imkanlarla sunacağımız imkanlarla Keles Cazibe merkezi olacak bu konuda iddialıyım.Yılın 12 ayı Kış turizmi dahil Keles Cazibe merkezi olacak biz bununla ilgili çalışacağız. Bunun haricinde 4 tane göletimiz var biri Gököz Göleti Arif Doğru arkadaşımız orayı iyi değerlendirdi güzel bir proje yaptı ,iyi de ziyaretçi turist çekiyor onun haricinde Baraklı, Dağdibi ve Keles Göletleri var. Oraları da muhteşem bir doğaya sahip sadece göletin  bulunduğu alan değil etrafındaki yerler de mekanlarda bence inanılmaz güzellikte. İnşallah oraları da harekete geçirdiğimizde  ciddi anlamda ziyaretçi çekecek bir Cazibe merkezi olacak.Bunun haricinde bizim Koz Ağacı Vadimiz var muhteşem bir vadi, hemen Koz Ağacı Vadisi’nin başında  tarihi evleriyle meşhur Gelemiç köyümüz var.Gitmediyseniz muhakkak görün derim. Koca suyun iki tarafında uzanan Vadi muhteşem bir doğaya sahip. Alinur Başkanımızla  çalışıyoruz orada rafting olacak inşallah, orası aynı zamanda yamaç paraşütü için muazzam bir alan.Onun yanı sıra bir seyir terası düşünüyoruz oraya.Ayrıca gelen Ziyaretçilerin orada konaklayabilecekleri ya da gündelik gelenler için yiyip içebilecekleri güzel vakitler geçirebilecekleri Mekanlar oluşturacağız inşallah o bölgede de.

OTANTİK YAPIYI  BOZMADAN KIRSAL TURİZME TAM DESTEK..!!

Onun haricinde Keles merkeze dokunmamız gerekiyor Kendi doğal yapısını bozmadan,otantik yapısını bozmadan Keles merkeze dokunmamız gerekiyor girişinden çıkışına kadar bir takım estetik dokunuşlarla çevre giydirmelerle belki trafik planında ve parklanmada bir takım oynamalarla Keles’in daha güzel bir görüntüye ulaşması için çalışacağız, gündemimizdekilerden biri de bu olacak.Biliyorsunuz bir hamamımız var burada Yakup Çelebi Hamamı, Onu daha da aktif hale getirmeyi planlıyoruz.Hasılı Keles kendi otantik yapısı içerisinde Bursa’nın en güzel ilçesi ,zaten öyle ama bundan sonra  Kocayayla’ya gelen herkesin biz  Keles’i  görmesini arzu ediyoruz. Çünkü Kocayayla’ya geçişler transit oluyor Keles’e girmeden gerçekleşiyor ama Keles’e öyle bir dokunacağız ki inşallah bugüne kadarki çalışmalara yenilerini ekleyerek Kocayayla’ya  gelen herkesin Keles’i görmesini arzu ediyoruz.

KÖYLERLE KELES MERKEZ ARASINDA KESİNLİKLE ULAŞIM PROBLEMİ OLMAYACAK..!!

Ulaşımla ilgili Keles’in kırsal mahalleleri ile Köylerle Merkez arasında Bazı bölgelerde ulaşım sıkıntısı var günlük araba yok açıkçası, biz bunu çözmeye çalışacağız.Yani her gün sabah Keles merkeze akşam köyüne gelip dönebileceği şekilde bir planlama yapacağız. Bunun haricinde Keles’in tamamında merkezde bir Ring düşünüyoruz. Bu tabii arz talep meselesi saat başında da olabilir yukarıda TOKİ var oradan gelen öğrenciler var çalışmaya gelen vatandaşlarımız var bazen yürüyerek geliyor bazen kendi araçlarıyla geliyorlar kendi araçları olmayanlar sıkıntı yaşayabiliyorlar. Bununla ilgili de bir çalışma içerisinde olacağız. Makul bir ücrette olacak kar gütmeden kesinlikle, İnsanların İhtiyacını giderecek şekilde işte TOKİ merkez yine merkezdeki mahalleler Yenice Mahallesi , bu tabii arz taleple ilgili talep olursa bu daha da artar bir işin sürdürülebilirliği çok önemli sürdürebileceğimiz alanlara, hatlara araç koymayı planlıyoruz. İnşallah bu bizim için çok önemli. Keles Merkezde ulaşım sorunu yok hiçbir şekilde olmayacak köylerle Keles Merkez arasında kesinlikle ulaşım sorunu olmayacak bunu özellikle belirtmek istiyorum.

****AK Parti ,Cumhur İttifakı dağ  ilçelerinde Keles’te çok güçlü hedefiniz ne olacak seçimde böyle kendinize belirlediğiniz bir hedefiniz  var mı acaba?

7/24 ULAŞILABİLİR BELEDİYECİLİK..!!

— Geçen seçimlerde Keles’imiz  Bursa genelinde 2. ilçe olmuştu bu seneki seçimlerde 17 ilçe arasında hedefimiz birinci olmak.Çünkü çok iyi bir ekiple yola çıktık, ekibimizde bir elektrik elektronik mühendisi arkadaşımız var, bir veteriner hekim arkadaşımız var, yine uzun yıllar kamuda görev yapmış Bürokratik arkadaşımız var ,esnaftan arkadaşlarımız var, genç dinamik emekli arkadaşlarımız var ,yine MHP ilçe teşkilatından da arkadaşlarımız var onlarla birlikte hedefimiz şeffaf belediyecilik 7/24 ulaşılabilir belediyecilik. Yani 7/24 ulaşılabilirlikten  kastımız gecenin ikisinde üçünde darda kalmış, bir hemşerimiz vatandaşımız olursa muhakkak bize ulaşabilecek şekilde gerekli düzenlemeleri yapacağız. Hiçbir kimse yolda kalmayacak kimse hastane köşesinde kalmayacak herkesin derdine koşacağız. 7/24 belediyecilikten kastımız bu. taksi hizmeti yaygın değil. Biz her an insanlarımızın  bize ulaşabilecekleri bir İletişim ağı kuracağız.Dolayısıyla biz buna 7’yi 24 ulaşılabilir belediyecilik diyoruz. Sürekli 5 yıl boyunca hemşerilerimiz yetki verdiklerinde ki biz onlardan güçlü bir yetki istiyoruz, sürekli onların içinde sürekli onlarla bir araya gelerek düzenleyeceğimiz vatandaş buluşmalarında onların dertlerini dinleyip,yol haritamızı kısa sürede yapacaklarımız ,uzun vadede yapacaklarımızı bir araya getirip düşünüp planlayıp yolumuza devam etmiş olacağız. Başarılı olmak için geldik, bugüne kadar gelen hizmetlerin üzerine artılarını koyma derdindeyiz.İşte 2002’den bu yana Keles bizi hiç yalnız bırakmadı hep AK Parti hükümetlerine destek verdi hep belediyelere destek verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız %72 oy aldı en sonki seçimlerde Keles’ten. Gittiğimiz her yerde samimi bir şekilde insanlarımız halkımız bizleri karşılıyorlar konuk ediyorlar ağırlıyorlar. Bunlar tabii bizlerin umudunu daha da arttırıyor.

TARIM VE HAYVANCILIĞA ÖZEL ÖNEM GÖSTERECEĞİZ

Bizim bölgemizden  iki tane vekilimiz var Osman Mesten ve Mustafa Yavuz, bunu bizim  mutlaka fırsata çevirmemiz lazım. Şunu da ifade etmek isterim  ayrıca. İyi bir ekip kurduk belediye bünyesinde de daha profesyonel çalışacak şekilde bir ar-ge ekibi ve tarım ve hayvancılıkla hemşerilerimize çiftçilerimize danışmanlık yapacak onlara farklı hibeleri destekleri getirecek bir ekip kurmayı planlıyoruz, bu danışmanlık hizmeti olacak.Aslında Mehmet Başkan bunu başlatmış onun döneminde biliyorsunuz 3 yıllık bir pandemi yaşandı sonrasında 11 ili etkileyen deprem yaşandı. Onun başlatmış olduğu bir takım projeler var tarım ve hayvancılıkta özellikle biz bu projenin üstüne daha farklı şeyler katarak devam edeceğiz. Çalışmalarımızda kullandığımız “hazırız ve kararlıyız”, “gerçek belediyecilik” İfadeleri var biliyorsunuz biz canı gönülden inanarak kendimize güvenerek tüm Keleslilere diyoruz ki; Biz Keles’e hizmet etmek için gece gündüz Alinur Başkan’la canla başla çalışmak için hazırız ve kararlıyız.Alinur başkanı ben 20 yıldır tanırım birlikte İnegöl’de de çalıştık, İnegöl Belediye Başkanı iken.Büyükşehir’in gücünü biliyorum imkanlarını biliyorum Tarım a.ş’si var bu bölgeye hizmet eden bugüne kadar farklı desteklerle yine aynı şekilde Tarım İlçe müdürlüğümüz var Tarım İlçe Müdürlüğü’ne bağlı il müdürlüklerine bağlı bakanlıklara bağlı hibe kurumları var bu imkanları biz burada nasıl değerlendiririz biz de biraz da bunlarla ilgili proje yaparak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Tabii bizim en ana başlığımız hizmet anlamında kırsal Turizm olacak en baştada söylediğim üzere sonra ya tarım ve hayvancılıkla ilgili az önce söylediklerimizi de mutlaka üzerine koyarak devam edeceğiz. Bugün yine Bursa’dan tekstilci bir dostumuz gelecek,ben İnegöl’de Milli Eğitim Müdürü iken orada bir proje başlatmıştık, buraya gelince yarım kalmıştı. O projeyi şimdi buraya taşıyoruz, kadın istihdamı ile ilgili özellikle Tekstil alanında  Tekstilci arkadaşımızın  üretiminin bir kısmını buraya getirmiş olacağız.

24 tane Bungalov evimiz var ,sosyal tesisimiz var.İnşallah orayı daha da hareketlendirerek daha farklı iddialarımız da var. Farklı bölgelerde yine belki bungalov ev ya da taş ev yapmak istiyoruz. Bir de bizim bölgemize has taş evler var.Bizim bazı köylerimizde kendi toprağımızdan çıkan taşla yapılmış evler var. Ben geçen gün gittim Gelemiç  Mahallesi’nde kooperatif restore etmiş daha bitmemiş çalışması devam ediyor İnşallah ilk misafirleri de ben olacağım eşimle birlikte muhteşem bir doğa içerisinde o taş evin yazın serin kışın sıcak tutan ortamında gelen vatandaşlarımızı misafir edecek şekilde cazibe merkezleri oluşturacağız.

**** Başkanım Tabii Keles’e geldiğimizde gördük ki seçim atmosferi biraz erken gelmiş buraya. Bursa’da pek bu şekilde bir yoğunluk yok burada bayraklar flamalar her yer donatılmış durumda?

—Adaylarda birbirlerini tetikliyor görünen o, biz her akşam kadın kollarımızla birlikte ev ziyaretleri yapıyoruz, akşamları da arkadaşlarımızla Namazdan sonra Mahalle kahvelerinde bir araya geliyoruz derdimizi anlatıyoruz teşkilatımızla birlikte meclis üyelerimizle birlikte. Biliyorsunuz Cumhur ittifakının adayıyız MHP İlçe Teşkilatı ile birlikte yürüyoruz, hemen hemen mahallelerimizin yarısını gezdik önümüzdeki süreçte de hepsini gezeceğiz.

KELES’İN MARKASI OLARAK GÖRÜYORUZ

Mesela bizim Sorgun peynirimiz var Sorgun Kooperatifi yapıyor bunun üretimini. Ben mesela yıllardır Sorgun peyniri  tüketirim başka peynir yiyemem, çok lezzetli çok güzel bir peynir. Sadece Sorgun köyümüzde üretiliyor, Kooperatifi yapıyor bunu çok da kendilerini geliştirdiler Bursa ve civar ilçelerde satış imkanları da var satabiliyorlar.Biz bunu tabii Keles’in bir markası olarak görüyoruz.Yine kirazın tescili alındı onunla da ilgili çalışmalar başlatılmış devamı noktasında bir gayretimiz olacak yine yöresel ürünlerden Yazıbaşı köyünde ve o bölgede  çörek otu ve çörek otu yağı yetiştiriliyor, belediyemiz destek vermiş yağ makinesi kurmuşlar oraya, Vatandaşlarımız kendileri üretiyor kendi imkanlarıyla satıyorlar Tabii bunu daha profesyonel hale getirerek vatandaşımızın daha fazla kazanç elde edebilmesi için hem reklamı ,hem tanıtımı, hem de satışı noktasında hemşerilerimizle birlikte olacağız.

KADIN KONUKEVİ-KAPALI PAZAR ALANI..!!

Kapalı Pazar alanı ve misafirhane eksikliklerimiz var. Özellikle kadın Misafirlerimiz için ilçemizde bir kadın konukevine ihtiyacımız var. Onu da inşallah tamamlamış olacağız aynı zamanda Kadın Konuk Evi olarak yapacağımız yer Keles’te kadınlara hizmet de verebilecek şekilde olacak. Arada sırada bizi konuk ederlerse biz de simidimizi alır gideriz.Son olarak buradan başla Keles’te yaşayan hemşehrilerime dağ yöresinde  yaşayan herkese ve Bursa’da yaşayan 3 milyonu aşkın insanımıza Keles’ten ,AK Parti  seçim ofisinden sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum esenlik diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

Bizleri  güzel bir şekilde ağırlayan AK Parti  Keles Belediye Başkan Adayı Ali Doğru’ya ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Meclis üyesi adayı Hanımefendi Öznur Koçdemir’e bizde bundan sonraki çalışmalarında ve en önemlisi 31 Mart’taki seçimlerde başarılar diliyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ