Demokrat Zafer

FÜRUZAN’IN EDEBİYAT SERÜVENİ VE TÜRK EDEBİYATINA KATKILARINI, FİLİZ AYGÜNDÜZ MİLLİYET SANAT’IN MART SAYISI İÇİN KALEME ALDI!

Filiz Aygündüz’ün Füruzan’a veda niteliğindeki yazısının tamamı, Milliyet Sanat Mart 2024 sayısında…

FÜRUZAN’IN ARDINDAN…

Milliyet Sanat Dergisi Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz derginin Mart 2024 sayısı için, 11 Şubat’ta aramızdan ayrılan, çağdaş Türk edebiyatının önemli kalelerinden Füruzan’ı kaleme aldı. Henüz küçücük bir kızken kendi kendine okumayı öğrenen Füruzan’ın edebiyatla ilişkisini; yaşamını; kısa süren okul hayatını; Türk edebiyatının en büyük kalemlerinden biri haline gelişini anlatan Aygündüz, Parasız Yatılı ile Sait Faik Öykü Ödülü’nü kazanan usta kalemin, bu ödülü alan ilk kadın yazar olarak da edebiyat tarihine geçtiğini de hatırlatıyor. Yazının tamamı, Milliyet Sanat Mart 2024 sayısında…

Filiz Aygündüz, İstanbullu bir annenin ve Balkan göçmeni bir babanın tek kızı olan Füruzan’ın ilk öğretmeninin annesi, ikinci öğretmeninin İstanbul, üçüncüsünün ise de yazarlar olduğunu söylüyor. Babasını üç yaşındayken kaybeden Füruzan’ın o yıllarda ne bulursa okuduğunu anlatan Aygündüz, unutulmaz edebiyatçının okuduğu ilk kitabın ise Jacques Henri Bernandin de Saint- Pierre imzalı Paul ile Virginie olduğunu not düşüyor.

Füruzan’ın, Cemal Süreya tarafından Papirüs’te yayımlanan ilk öyküsü “Piyano Çalabilmek”le başlayarak unutulmaz öykülerinin ve romanlarının bir bir anıldığı yazı, basıldığı 1971 yılında Sait Faik Öykü Ödülü’nü ilk kitabı Parasız Yatılı ile 1975 Türk Dil Kurumu Ödülü’nü kazanan Kırk Yedi’liler adlı romanına ise ayrıca değiniyor.

Filiz Aygündüz’ün Füruzan’a veda niteliğindeki yazısının tamamı, Milliyet Sanat Mart 2024 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, dergikapinda.com’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:        milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ