Demokrat Zafer

Acıbadem Üniversitesi, Anadolu Yakası’nın ilk TOEIC test merkezi oldu

Küresel çapta faaliyet gösteren şirketlerin işe alım kriterlerinin ilk sırasında İngilizce yeterliliği geliyor. Dünya genelinde bir standart haline gelen ve 160’dan fazla ülkede 14 binden fazla kurumda geçerli olan TOEIC iş İngilizcesi testi ise birçok kişi tarafından dil yetkinliğini kanıtlamak için tercih ediliyor.  İstanbul Anadolu Yakası’nda ikamet eden birçok kişi Acıbadem Üniversitesi bünyesinde bulunan  bölgenin ilk test merkezinde TOEIC’e kolaylıkla katılıp özgeçmişlerini güçlendirebiliyor.
Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) İşlerin Geleceği raporuna göre 2030’a giden yolda sosyal yetkinlikler günümüzden çok daha önem kazanacak ve İngilizce dil yetkinliği başta olmak üzere iletişim kurma becerileri, iş dünyasında kilit bir rol oynayacak. Özellikle meslek hayatının temellerini global şirketlerle atmak isteyenlerin İngilizce yetkinliğini uluslararası geçerliliğe sahip testlerde başarılı sonuçlar alarak bunu ispatlaması kişilere önemli fırsat sunacak. Ülkemizde bu testleri uygulayan yetkili kurum ve şirketler de işbirliklerine imza atarak kariyerini bir üst seviyeye taşımak isteyenlerin önünü açıyor.

Son olarak, Türkiye’de iş İngilizcesini bir standart haline getirmeyi amaçlayan ETS Global,  Acıbadem Üniversitesi ile yaptıkları çalışmalar kapsamında İstanbul Anadolu Yakası’ndaki ilk test merkezinde hizmet verdiklerini açıkladı. ETS Global Türkiye Müdürü Akhan Özten, “Küreselleşmenin hız kazandığı günümüzde İngilizce bilme ihtiyacı da artıyor. Biz de bu iş İngilizcesi kapsamında becerilerini ve yetkinliğini ölçme amacıyla 160’dan fazla ülkedeki 14 binden fazla kurum tarafından kabul edilen TOEIC (Test of English for International Communication) testleri düzenliyoruz” dedi.

TOEIC, kariyer odaklı bir dil yeterlilik testi”

ETS Global Türkiye Müdürü Akhan Özten, “Kariyer odaklı bir dil yeterlilik testi olan TOEIC, profesyonellere ve şirketlere yönelik bir İngilizce testidir. Bu testi, global çapta iş yapmak isteyenlerin başarı anahtarı niteliğini taşıyor. Bireylerin İngilizce dil bilgisi ve becerilerinin ölçülmesini sağlıyor. Biz de bu çerçevede, Acıbadem Üniversitesi bünyesinde İstanbul Anadolu Yakası’nda teste girmek isteyenler için eşsiz deneyim sunabilecek ilk test merkezimizi açmak istedik. Böylece, İstanbul Anadolu Yakası’ndan veya çevresinden TOEIC testini almak isteyenlere için önemli bir kolaylık yarattığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güldal Süyen, üniversite diplomasının yanı sıra Acıbadem Üniversitesi mezunlarına 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak ve onları beceriye dayalı işe alım sürecine  hazırlamanın  Acıbadem Üniversitesi’nin önceliklerinden olduğunu belirtti. Prof. Dr. Süyen, “İş dünyasında en çok aranan becerilerden birisi olan uluslararası iletişim, bu yüzden müfredatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Öğrencilerimizin bu beceriyi TOEIC testi ile ulusal ve uluslararası arenada sertifikalandırmaları ve iş dünyasına bir adım önde başlayabilmeleri adına ETS Global B.V. ile yaptığımız iş birliğine, üniversitemiz bünyesinde, kurumsal ve halka açık TOEIC test merkezinin açılmasına çok önem veriyoruz.” diyerek Acıbadem Üniversitesi adına görüşlerini paylaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ