Demokrat Zafer

İYİ insandan zehir zembelek açıklama! Oyunu kurgulayanların oyunlarının bozulmasına asla müsaade etmediklerini gördük…

İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Mehmet Yılmaz’dan dozu yüksek açıklama! Parti içindeki çekişmeyi gözler önüne seren Yılmaz; ”

1 Kasım 2015 Genel Seçim sonrası, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in liderliğinde İYİ Partinin kuruluşuna giden yolun taşları döşenmeye başlamıştı. Her mecrada önümüze çıkarılan engellerle yolumuz kesilmek istenmiş, kararlı yürüyüşümüzle hepsinin üstesinden gelmiştik…

Bursa’da ilk kıvılcımı ateşlendiği 23 Nisan 2016 tarihinden itibaren Genel Başkanımızın gittiği her yere giden 15-20 kişiden biriydim. Hiç tereddüt etmeden üzerime düşen her görevi yaptım. Bursa’daki bütün toplantılarda görev aldım İYİ Parti Bursa Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldum.

Parti kuruluş öncesi ve sonrasında gazetedeki köşemde yazılarımla değişik kesimlerden gelen arkadaşlarımızın kaynaşması ve İYİ Parti aidiyetinin güçlenmesi için katkı sunmaya çalıştım. Kuruluşumuzdan bu yana teşkilat hiyerarşisi içinde İYİ Parti kurumsal kimliği ile ilke ve değerlerinin korunmasına azami çaba harcadım.

2019 Yerel seçimlerinde Yıldırım Belediye Meclis Üyesi oldum. Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü olarak yaptığım çalışmalar ve verdiğim önergelerle İYİ Partiyi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Bu güne kadar kamuoyu nezdindeki her platformda görevlerimi layıkıyla yapmış olmanın vicdani huzuru içerisindeyim.

Son zamanlarda partideki istifaların artması ve duyurulma şekillerinde bireysel hataların önemine dikkat çekmek istedim. Teşkilat içerisinde önemsiz görünen, önemsenmeyen hataların sonuçlarını göz önüne sererek uyarıda bulunmaya çalıştım. Bu maksatla gazetedeki köşemde 13 bölümden oluşan “Biz olabilmek…” başlıklı yazı yazdım. Bu yazılar İYİ Parti ilke ve değerleri önemsemeyenlerde rahatsızlık yarattı…

16 Şubat 2024 Çarşamba günü Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından Belediye Meclis Üyeliği sıralaması için seçim(!) yapıldı. Şekil, usul ve esas itibarıyla yanlış yapılan oylamaya 85 kişilik yönetim kurulu üyesinden çoğunluğu yedek 35 kişi katıldı. Oylamaya(!) katılanlara verilen telkinlere rağmen, istenen sonucun alınamayacağından o kadar endişe etmiş olacaklar ki, herkesin önünde açılması gereken seçim sandığı İlçe Başkanını odasında kapalı kapılar ardında açıldı. Sayımın açıkta yapılması için yaptığım itirazlar dikkate alınmadı. Gizli yapılan oy sayımı  sonucunda listeyi istedikleri giibi düzenleyerek duyurdular.

Her türlü usulsüzlüğe rağmen, “Birinci sırada kimi istiyorsunuz?” şeklinde soruda 4. sırada, oy sayısına göre de 6. sırada yer almış görünüyorum. Buna rağmen oylamaya katılan 18 kişi içerisinde adım 17. sırada  açıklanrak yönetim kurulunca istenmediğim algısı oluşturulmaya çalışıldı. Belediye Meclisinde Partinin bütün yükünü taşıyan birine reva görülen bu aşağılayıcı tavır utanç vericidir.

İl Başkanımız ve Milletvekillerimize seçim esas ve usulüne uymayan hileleri, adaba edebe uymayan davranışları hem sözlü hem yazılı olarak bildirdim. Süre içerisinde müdahale ederek durumu düzeltme imkanları varken düzeltmediler…

Oyunu kurgulayanların oyunlarının bozulmasına asla müsaade etmediklerini gördük…

Şahsıma yapılanlar bir itibar suikasti, bir haysiyet cellatlığıdır. Adaptan ve edepten mahrum davranışa tepkisiz kalmak kendimi inkar etmek olurdu. Bu iyiliği(!) kimseye ifade edemeyeceklerini düşünmüş olmalılar ki(!) talebim olmamasına rağmen kontenjan birinci sırada aday gösteridiler.

Güven ve sadakatin olmadığı yerde yol arkadaşlığı olmaz. İşte bu nedenle Yıldırım Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Sözcülüğü görevimden istifa ediyor, Belediye Meclis Üyeliği adaylığından çekiliyorum.

İYİ Partiinin kuruluş felsefesi doğrultusunda, keyfi uygulamalarla görmezden gelinen, susturulan, itilen, ötekileştirilen iyi insanların sesi olmaya, onların hakkını aramaya,  ömrüm oldukça her ortamda aynı azim ve kararlılıkla Türk milletine hizmet etmeye devam edeceğim.

Kamuoyuna saygılarımla.

Ne mutlu Türk’üm diyene!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ