Demokrat Zafer

Eğitim İş Bursa: ‘Türkiye Cumhuriyeti “parti devleti” anlayışına terk edilemez’

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Gemlik’te iki okulun deprem riski nedeniyle taşınması toplantısına AK Partili adayın katılmasına tepki gösterdi.

Eğitim İş Bursa: 'Türkiye Cumhuriyeti “parti devleti” anlayışına terk edilemez'

Gemlik’te bulunan Şehit Ethem Yaşar İlkokulu ve Celal Bayar Anadolu Lisesi öğrencileri, deprem riski nedeniyle başka okullarda eğitimlerine devam edecek. Bursa Valiliği’nde hasarlı okulların taşınması ile ilgili toplantıya, AKP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı da katıldı.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, toplantıya AKP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz’ın katılmasına tepki gösterdi. Toy, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde yapılacak olan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi AKP, yasak olmasına rağmen kamu kurumlarında çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Siyasi propaganda yapmaya devam eden AKP yetkililerinin bu tutumuna bir yenisi daha eklenmiş, üstelik bu kez bir devleti temsil eden vali de bu duruma destek olmuştur.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, deprem riski nedeniyle gündeme gelen Gemlik Şehit Ethem Yaşar İlkokulu ve Celal Bayar Anadolu Lisesi’nin eğitime ara vereceği haberi konuyla ilgili yapılan toplantı sonrası açıklandı. Toplantıda alınan karara göre, deprem riski nedeniyle Şehit Ethem Yaşar İlkokulu öğrencilerinin Özdilek Anadolu İmam Hatip Lisesine nakledilecekleri, Celal Bayar Anadolu Lisesi öğrencilerinin ise Şehit Mehmet Koray Pınar Ortaokulu’nda eğitim öğrenimlerine devam edeceği belirtildi.

Kararın alındığı toplantıda Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç ve Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın yanı sıra AKP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşar ile AKP Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz da yer aldı.

AKP Gemlik İlçe Başkanı Taşar ve AKP Gemlik Belediye Başkan Adayı Yılmaz, henüz seçim sonuçlanmadan Bursa Valisi tarafından makamında ağırlanırken; konunun uzmanlarının, bürokratların ve ilgili meslek odalarının temsilcilerinin orada bulunmaması skandal bir gelişmedir. Siyasi parti temsilcileri ve yerel seçimde aday isimlerin eğitim öğretim ile ilgili kararların alındığı bir toplantıda bulunması kuşkusuz bozulan sistemi ve ülkenin “devlet aklı”ndan uzaklaşmasının en büyük kanıtıdır.

Parti devleti anlayışı ile gerçekleştirilen bu gibi eylemler, liyakatin unutulduğunu ve karar alma mekanizmalarının ne denli çarpık bir durumda olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Demokratik sistemlerde eşi benzeri görülmemiş bu uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir. Devlet kalıcı, hükümetler geçicidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ