Demokrat Zafer

EĞİTİM-SEN GEMLİK OKULLARIN DURUMUNU SORDU

Eğitim-Sen Gemlik Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, 23 Şubat tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Gemlik olan 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında hasar alan okulların durumu masaya yatırıldı. Eğitim Sen Gemlik Şube Başkanı Ahmet Kara, sendika, veliler, öğrenciler ve kamuoyunun yetkililerden yanıt beklediğini ifade ederek, depreme dayanıklılık testinden geçen kaç okul olduğunu ve depreme hazırlık açısından okulların son durumunun ne olduğunu sordu.
Eğitim Sen Gemlik Şube Başkanı Ahmet Kara, “23 Şubat 2023 Cuma günü 4,1 büyüklüğünde Gemlik merkezli deprem sonrası ‘ilçe olarak depreme ne kadar hazırlıklıyız’ sorularını tekrar gündeme getirmiştir. Deprem kuşağında yer alan ilçemizde deprem bile sayılamayacak büyüklükte yaşanan bu deprem sonrası bazı okul binalarımızda ortaya çıkan hasar okul binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğu, gerekli incelemelerin ve önlemlerin alınıp alınmadığıyla ilgili tartışmaları ortaya çıkarmıştır. Özellikle çocuklarımızın gününün önemli bir kısmını geçirdikleri okulların depreme ne kadar dayanıklı olduğu en önemli konuların başında gelmektedir. Yaşanan bu deprem sonrasında veliler, öğrenciler ve eğitimcilerimiz deprem konusunda büyük tedirginlik yaşamaktadır.
“Deprem sonrası toplanılacak ilk alanlar olması, ihtiyaçların karşılanacağı ilk yerlerin olması sebebiyle, okul binalarının güçlendirilmesi ve hasar tespit çalışmalarının yapılması gerekmektedir.
“Depremde okullarımızın hasar görmemesi gerekmektedir. Bir deprem anında yüzlerce öğrenci göçük altında kalabilir. Bu yüzden veliler, öğrenciler ve öğretmenlerimiz deprem konusunda büyük tedirginlik yaşamakta ve okulların depreme karşı dayanıklı olup olmadığı konusunda tartışmalar yaşanmaktadır.
Bu konuda kamuoyu alınan tedbirleri merak etmektedir. Hala okullarda depreme dayanıklılık testi ve gerekli incelemelerin yapılamadığına dair hasarlı ve kusurlu binalar olduğuna dair kaygılar bulunmaktadır. Kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi ve bu kaygılara son verilmesi önemlidir.
Şu ana kadar depreme dayanıklılık testinden geçen okul sayısı kaçtır?
Hangi kurum ve kuruluşlarla koordineli şekilde çalışma yürütülmektedir?
Deprem uzmanlarının olası daha büyük depremlerin beklendiği uyarısını yaparken okullarımız buna ne kadar hazırdır?
Çocuklarımızın can güvenliğini tehdit eden depreme dayanıksız okulların acilen güçlendirilmesi ve yenilenmesi gerekmektedir.
Gerekli önlemler alınmadığı takdirde bedeli çok ağır olacaktır. Acil olarak okullar incelenmelidir.
Gemlik merkezli 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrası en fazla etkilenen okulumuz Celal Bayar Anadolu Lisesi olmuştur.
“ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE EĞİTİM-ÖĞRETİM HAYATINA DEVAM EDİP EDEMEYECEKLERİ SORULARI DETAYLARIYLA KAMUOYUNA EN KISA ZAMANDA AÇIKLANMALIDIR”
Üniversiteye öğrenci hazırlayan bu okulumuzda YKS sınav tarihlerinin yaklaştığı bu dönemde boşa geçen her dakika veli ve öğrencilerimizi strese sokmaktadır. Veli, öğrenci ve öğretmenlerimizin kaygıları daha fazla armadan Celal Bayar Anadolu Lisesinde okuyan öğrenciler ve öğretmenlerimiz, eğitim imkânlarından mahrum bırakılmadan kısa sürede çözülmelidir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ