Demokrat Zafer

Sokak Canlarını Koruyamıyoruz!

Hayvanlara yönelik şiddet sarmalının her geçen gün büyümesine, “yaşam hakkı” gibi en temel hakkın dahi korunmamasına, cezasızlık ile suçun teşvik edilmesine, Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesinin ihlal edilerek yasadışı söylemler geliştirilmesine karşı İstanbul’un farklı ilçelerinde düzenlediğimiz eylemlerimize 3 Mart Pazar günü saat 14.00’da Bakırköy’de devam ediyoruz.

Yerel seçimler öncesinde resmî seçim propagandası haline getirilerek yeniden hedef tahtasına konularak canavarlaştırılan, yaşam hakları yok sayılan ve dağ başlarına, çöplüklere atılarak, barınaklara hapsedilerek ölüme terkedilen tüm canlar için biraradayız.
Sokakta yaşayan dostlarımızın kitleler halinde toplatılıp öldürülmesini ve/veya ömür boyu hapsedilmesini seçim vaadi olarak sunan, nefret kültürüyle beslenen ve insanı hayvana düşmanlaştıran rant peşindeki siyasilere oy vermeyeceğimizi haykıracağız. Barış odaklı ve hak temelli çözümler üreterek bütüncül toplumsal adalet için çabalayan, doğaya ve yaşam hakkına duyarlı adaylar görmek istediğimizi yüksek sesle dile getireceğiz.

Eşit, adil, yaşanabilir bir dünya için bir araya gelen Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi olarak, yerel seçimlerden önce bir kez daha katliam ve tecrit riskiyle karşı karşıya olan, tıpkı bizim gibi birer kent sakini olan sokak hayvanlarının sesini daha geniş kitlelere duyurabilmemiz ve yetkililere ulaştırabilmemiz için sizin desteğinizi ve eylemimize katılımızı bekliyoruz.

Dayanışmayla,

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi

TARİH: 3.3.2024 Pazar
SAAT: 14:00
YER: Bakırköy Özgürlük Meydanı, İstanbul.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ