Demokrat Zafer

Hayri Ekrem Peker yazdı; FUTBOL YAZMAZLARIMIZ

Mühendis yazar Hayri Ekrem Peker makalesinde;

Başlık şaşırtıcı ama Bursaspor’un günümüze gelişindeki en önemli sebeplerden biri.

Bursaspor’un maçlarına oğlumla giderdim. 24 yıl önce stadyuma veda ettim. Açık tribüne gelen bir grup tellere tırmanır köşe atışı veya taç atacak futbolculara para-çakmak ellerine ne geçerse atarlardı. Küfürler de cabası.

Cezalı takımların maçına gidip futbol seyredeyim dediğimde mutlaka bir grup taraftar maça gideceğini ilan ederdi. Bende vazgeçerdim.

İlgimiz futbol yazarlarını okumak ve TV’de izlemek olarak devam etti. Şimdi çoğu +60-65 olan futbol yazarlarımız genelde şu minval üzerinde konuşurlardı:

-Hakemler suçlu

-Futbolcular suçlu

Bunun dışında arada bir yönetim eleştirilir.

Sahanın zemininden, futbolcuların alacaklarından bahsedilmez. Yıllar önce bir takım kaptanı ödenmeyen alacakları, futbolcu arkadaşlarının ekonomik sıkıntı içinde olduğunu dile getirmişti. Sonra? Sonra takımdan gönderildi.

Genelde taraftarlar eleştirilmez. Zira tepki gösterirler. Tehditler savururlar.

Bilhassa TV’lerde boy gösterenlerin dillerinde pelesenk ettikleri bir cümle vardı. “Taraftar transfer istiyor”.

Kulüp yöneticileri baskı görünce taraftar susun diye transfer yapılır. Kulüp biraz daha borca batar.

AKP yerel yönetimi şampiyonluk sonrasında Atatürk Stadyumunun yıkılmasına ses çıkarmayacakları yönetime getirdi. Taraftarlar susun diye Daumlar-Collin Kazımlar kulübe getirildi. Stadyum yıkılmasın diye 100 kişi toplandık. 8-9 taraftar derneği sustular.

Sonra düşüş başladı. Borç ödenemez hale geldi. Kulüp başağı düşerken bu yazarların tek derdi “Tahta açılsın”dır. Yani TRANSFER YAPILSIN. Hiçbiri bu gençlerin birer psikoloğu olsun. Belli zamanlarda psikoloğa gitmelidirler.

Sürekli genç futbolcuları suçlayan bu yazarlar kulübü bu hale getiren siyasetçilerin adı yazmazlar. Bu yazarların gençlere kullandığı dil bazen NEFRET SÖYLEMİ’ne kayıyor. Çoğuna yazdırmamak gerekir.

Bu zatlar farklı yazan spor yazarlarının da önlerini kesiyorlar. Son dönem futbol yazarları içinde Ali Şahin parlıyordu. Ama çalıştığı gazete sahip değiştirince yazmaz oldu.

Bursa dışındakiler de pek farklı değil. Skora göre yazıyorlar. Dört büyüklere güzelleme yapıp hakemlere çatıyorlar.

Hiçbiri:

-Ligdeki gollerin %89’ini yabancı oyuncular atıyor. Sonra da milli takım niye başarısız diye yazıp konuşuyorlar.

-Habire TRANSFER TRANSFER diye tutturuyorlar

-Birçok stadın zemini futbola elverişli değil.

-Hakem KIYAKLARINA alışan futbolcular Avrupa takımlarıyla yaptıkları maçlarda aynı kıyağı bekliyorlar ama orada HAKEM olduğu için şaşırıp kalıyorlar.,

-Gırtlağa kadar batık takımların bırakın transfer yapmasına izin vermek bir alt kümeye düşürülmesi gerekiyor.

Bunları gördükten sonra hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde hem de UEFA tahkiminde en fazla dosyası olan ülke olmamız şaşırtıcı olmamalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ