Demokrat Zafer

‘Bursa trafiğinin kesin çözümü ekonomi oldu!’

olay.com.tr’de yayınlanan, gazeteciler Mustafa Özdal ve Yaman Kaya’nın hazırlayıp, sunduğu “Gündem Özel” programına katılan Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan, “Bursa trafiğinin kesin çözümü ekonomi oldu” dedi. Aklan, “Bursa yalnızlaştırılmıştır özellikle Suriye’den gelenlerle birlikte. Bursa’nın eski cazibesi ortadan kaldırılıyor” tespitinde de bulundu.

‘Bursa trafiğinin kesin çözümü ekonomi oldu!’

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan, “İnsanlarımız gerçekten ekonomiden dert yanıyor. Bunu herkes hissediyor. Sadece toplumdaki asgari ücret alan kişiler değil ya da emekliler değil toplumun her kesiminde bugün bir ekonomik sıkıntı var. Sanayicide de var. Üreticide de var. Çiftçide var. Hem tüketicide hem üreticide çok ciddi bir sıkıntı mevcut” şeklinde konuştu.

“Bursa’da ekmek kuyruklarını görüyoruz”

Aklan, “Asgari ücretin artmış olması dahi insanların alım gücünü belli bir yere getiremedi. Zaten asgari ücreti de yeni yeni alacak insanlar. Ancak asgari ücrete daha ulaşmadan bunun bir çoğu eridi, gitti. İşte tarımdaki insanımız, çiftçimiz şu an gübrenin fiyatının geçen seneye göre yüzde 158 arttığı, tohumun, mazotun, ilacın fiyatının arttığı bir ortamda tabii ki bu da fiyatlara yansıyor. Bu fiyatlar tüketiciye yansıyor. Süt ürünlerini, peynirdeki fiyat artışlarını görüyorsunuz. Ben yaşadım dün. Zaman zaman kefir alıyordum. 9,90’dı. Şimdi baktım 19,90. Yüzde yüzü geçmiş zamlar var. Üretmezseniz ve birçok malınız da ithalse ve bu girdiler de dolar, euro bazındansa bu fiyat artışlarının olması kaçınılmaz. BESAŞ’taki Bursa’da ekmek kuyruklarını görüyoruz. 100 metre bir kuyruk vardı BESAŞ bayisindeDemek ki insanlar o ekmeğe ulaşabilmek için bir saat belki kuyrukta bekliyorlar. Önceden kuyruklar vardı diye konuşuluyordu, şimdi yine kuyruklar var. Hem fiyatlar yüksek hem kuyruklar var. İnsanların alım gücü şu an gerçekten düştü” dedi.

“İnsanlar ekonomiden dolayı araçlarını çalıştırmıyorlar”

“Euro 15 lira olmuş, benzin 14 lira, yani zaman zaman bunun konuşması da yapılıyor. Bursa trafiğinin kesin çözümü ekonomi oldu!” ifadelerini kullanan Başkan Aklan, “İnsanlar artık gerçekten ekonomiden dolayı araçlarını çalıştırmıyorlar. Bursa’nın sorunları sadece bugünün sorunları değil. Bursa’nın 60-70 yıla dayanan sorunları var. Bir kere kaçak yapı, düzensiz yapılaşma bu en önemli sorunlardan biri. Bursa bir sanayi şehri haline dönüşmeye başladığı andan itibaren 60, 70’li yıllardır özellikle iki otomobil fabrikasının kurulması ve makina üretimlerinin Bursa’da çoğalmasıyla birlikte düzensiz göçler geldi ve o dönemdeki belediyeler hiç imar planı yapmadığı için insanlar kaçak ve düzensiz bir yapılaşma ile Bursa’yı aslında kötüleştirmeye başladılar. Bu sorunun bugünün değil ancak hala çözülebilmiş de değil. Bunun yanında süreç içinde de doğru imar planlarının yapılmadığını düşünüyorum. Daha çok plan tadilatları ile belediye meclislerinde kişisel kazanç ya da kişileri kayırmak amaçlı zaman zaman yapılan plan tadilatları ile Bursa’nın imar sorunları hala devam ediyor” açıklamasında bulundu.

“Bursa yalnızlaştırılmıştır özellikle Suriye’den gelenlerle birlikte”

Aklan, “Bursa’nın tabii ki nüfusu artmaya devam etti bu süreç içinde 3 milyon 100 bin Bursa’nın şu andaki nüfusu ancak görünen o ki otoyolla ve İstanbul’a çok yakın olması nedeniyle eğer büyük bir aksilik olmaz ise Bursa’nın nüfusu artmaya devam edecek gibi gözüküyor ve özellikle şehrin batısına doğru bu artış devam edecek. Tabii ki bu durumda da trafik sorununu çözebilmek çok kolay değil. Yeni yolların açılması gerekiyor mutlaka şehrin içinde. Yatay yollar, dikey yollar bunların artması gerekecektir tabii ki bu da bir maliyet getirecek. Bunun yanında tabii ki yeşil alan sorunu Bursa’nın önemli problemlerinden biri. Bursa’nın aslında merkezinin eskimesi, merkezin yalnızlaştırılması ben öyle diyorum, Bursa yalnızlaştırılmıştır özellikle Suriye’den gelenlerle birlikte şehrin çok güzel yerlerinin bırakılıp, terk edilip, suni artışlarla bana göre şehrin batısında bazı yerlerin değerlerinin artması, merkezin değersizleştirilmesi, insanların şehrin merkezinden canlı bir Bursa’yı bırakarak şehrin batısında yeni alanlar yaratılması bir yandan iyi ama Bursa’nın eski cazibesi ortadan kaldırılıyor. Son zamanlarda ben Bursa’da bir Fransız, İngiliz, Alman turistle hiç karşılaşmıyorum hemen hemen. Çok iyi hatırlıyorum gençliğimizde biz Heykel’e çıktığımızda, Ulu Cami’ye çıktığımızda o kadar çok turist görürdük ki… Bursa’nın o anlamda tarihine de sahip çıkamadığını görüyoruz” dedi.

Aklan, “Şu an belediyenin iyi yaptığı işlerden biri Ulu Cami’nin etrafının açılması bence çok doğru bir karardır. Çok ileriye atıldı, daha önce yapılmalıydı, eski de bir projeydi ama yeni yeni hayata geçirilmeye çalışılıyor. Bu tür projelerle Bursa’nın tarihi bölgelerinin ortaya çıkarılarak etrafının temizlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili de çok ciddi tabii ki daha sonra tanıtım programlarına ihtiyaç var. Buna mutlaka merkezi hükümet destek vermeli” şeklinde konuştu.

Memleket Partisi’nin Bursa’daki son durumu

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan, sözlerini şöyle tamamladı:

Bursa’da 7 ilçede resmi kuruluşumuzu tamamladık. 3 ilçede de kuruluş noktasına geldik. 10 ilçemizde artık Memleket Partisi var diyebiliriz. Geriye kalan 7 ilçemiz var. Bunların dördü dağdaki ilçelerimiz ve merkezde de Osmangazi kalmış durumda. Dışarıda da yine Orhangazi ve İznik var. Bu ilçelerimizde de kuruluş çalışmalarımız sürüyor.”

Güner Aklan….
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ