Demokrat Zafer

Medeni kanun erkeği korur. Medeni kanun çocuğu korur. Medeni kanun toplumu korur ve geliştirir

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Medeni Kanun’un 98. yılı olması sebebiyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sevim Erol basın toplantısı öncesinde Bursada Bugün’e açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şubesi'nden Medeni Kanun hakkında açıklama

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Bursa Şubesi, Şube Başkanı Sevim Erol eşliğinde 15 Temmuz Meydanı’nda Medeni Kanun’un 98. yılı sebebiyle ve Medeni Kanun hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Erol, “Burada bütün kadınlara mesaj vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu kanunu daha ileri götürebilmek çabasında buradan bütün kadınlara mesaj vermek istiyoruz. Medeni kanunumuzun kabu edilmesinin 98. yılında kabul edilmesi vesilesiyle kadınların daha çok üretmek, daha çok istihdama katılarak ülkemizin gelişmesine ve ekonomisine katkı sunması gerektiği taleplerimizi haykırıyoruz” şeklinde Bursada Bugün‘e açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sevim Erol, basın açıklamasına ise “Bugün 17 Şubat 2024. Yalnızca yasa değişimi değil, bir düşünce devrimi olan Türk Medeni Kanunu’nun 98. yıl dönümü!” sözleriyle başladı.

“MEDENİ KANUN TOPLUMU KORUR VE GELİŞTİRİR”

Erol sözlerine, “Vatandaşlar arasında ırk,din,cinsiyet ve mezhep ayrımını sona erdirmiş, evlenme, boşanma, velayet, miras, mülkiyet gibi kurumlara çağdaş bir anlayış getirmiştir. Toplumsal yaşamda dini esaslara dayanan uygulamalara son vermiş, laik sisteme geçişi ve hukuk birliğini sağlamıştır. Kadınlara her alanda ekonomik ve sosyal hayata katılım sağlamalarına imkan vermiştir. Medeni kanun kadını korur. Medeni kanun erkeği korur. Medeni kanun çocuğu korur. Medeni kanun toplumu korur ve geliştirir” diyerek devam etti.

“UYGULAMALARLA PEKİŞTİRİLMELİDİR”

Yasaların var olduğunu ancak uygulanmadığını vurgulayan Erol, “Kadın-erkek eşitliği başta Türk Medeni Kanunu olmak üzere, yasalarda çözülmüştür ancak uygulamalarla pekiştirilmelidir. Çağdaş, aydınlık bir Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün de teminatıdır. Türk milletinin Cumhuriyet Devrimi’ne sahip çıkma kararlılığına ve Türk kadınına güveniyoruz” diye belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ