Demokrat Zafer

3. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, tarihi ve kültürel değerleriyle Şanlıurfa’da sinema severlerle buluşmayı hedefliyor.

3.ULUSLARARASI GÖBEKLİTEPE FİLM FESTİVALİ  geçmişten günümüze, birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın ülkemizde ve uluslararası alanda kültürel,tarihi ve turistik değerleriyle dünyaya adını duyurarak, sinema tutkunlarıyla buluşmayı hedefliyor.

Film Günlerinin öncelikli amacı Tarihin Sıfır Noktası olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin tanıtım ve değerini vurgulamak suretiyle dünya çapında tarihi ve turistik yönden giderek artan bu ilgiyle insanları bu bölgeye çekmektir. Yapılacak turlar ve gezilerle bölgenin turistik faaliyetlerle canlandırılması ve film etkinliği için yapılacak olan gösterilerle, yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlamak ve bölgeye konuk olarak gelecek olan yönetmen,yapımcılar için çekilecek muhtemel film ve sinema çekimleri için olabilecek muhtemel çekim platolarının tanıtımı sağlanacaktır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı  ; ULUSLARARASI GÖBEKLİTEPE KISA FİLM FESTİVALİ’nin üçüncü yılına giriyoruz. ŞANLIURFA GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ  olarak bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirmekteyiz Bu festival ile tarihin sıfır noktası olarak değerlendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin önemi vurgulanacak, Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatılacaktır.

Göbeklitepe , insanlık tarihine ışık tutan bir arkeolojik keşif olarak bilinir. Ancak bu muazzam tarih öğesinin yanı sıra, sinemanın büyülü dünyası da son üç yıldır Göbeklitepe’de bir araya geliyor. 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinema sanatını ve kültürünü dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli sinemacılarla buluşturarak, büyüleyici bir deneyim sunuyor.

3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, dünya genelinden gelen sinemacıları, sinema severleri ve sanatseverleri ve sinema akademisyenlerini bir araya getirerek, kültürel bir köprü oluşturuyor. Festival, sadece sinemayı değil, aynı zamanda insanların farklı kültürlerini ve bakış açılarını anlamalarına yardımcı olan bir etkinlik olarak öne çıkıyor,dedi.

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Göbeklitepe’yle ilgili Film Festivali,uluslararası olarak yapılacağı için daha fazla ülkeye ulaşacağı öngörülmüştür.

Filmler oluşturulan jüri tarafından değerlendirmeye alınarak ilk üç belirlenecektir.Filmler kısa metrajlı ve kurmaca dalındadır.

3.ULUSLARARASI GÖBEKLİTEPE FİLM FESTİVALİ ‘ne film başvuruları 5 Şubat – 30 Ağustos 2024 tarihleri arasında filmfreeway kanalıyla yapılacaktır.

Yönetmen, yapımcı ve oyuncuların da katılacağı Film Festivali 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacaktır. 1. Gün ve 2.gün Film gösterimleri saat 16.00’da başlayacak,daha sonra film oyuncularıyla söyleşiler  ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. 2.gün akşam saat 19.30’da Gala Gecesi ve ödül töreni ile son bulacaktır.

19-20-Ekim.2022 tarihlerinde gerçekleşecek Film Festivali   Kültür ve Turizm Bakanlığı ,Sinema Genel Müdürlüğü,Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Haliliye Belediyesi Akçakale Belediyesi , Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ