Demokrat Zafer

Çataltepe Mağdurları Çıkış Arıyor! “Derdinizi Çözmek Boynumuzun Borcu!”

Bursa’da Kestel ilçesi Çataltepe Sanayi Sitesi projesi 15 yıldır tamamlanamadı. 3 milyon metrekare sanayi arazisi, hak sahibi 3 bin esnafın bilgisi olmadan bir kooperatife devredildi. 3 bin esnafın ödediği 75 milyon TL’nin hiç edildiğini belirten Çataltepe Sanayi Sitesi Mağdurları Derneği Başkanvekili Aydın Çitil; Orhangazi’ye belediye başkan aday tanıtımı için gelen Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ve Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca ile konuyu içeren bir dosyayı teslim ederek siyasi destek talebinde bulundu. Bursa’da Kestel ilçesi Çataltepe mevkiinde 2008 yılında inşa edilmesi planlanan ‘Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi’ projesi 15 yıldır tamamlanamadı. 3 bin esnaf mağdur edildi. İnşaatını TOKİ’nin üstlendiği 129 milyon liralık proje kapsamında, 3 bin 159 esnaftan arsa kamulaştırma bedeli ve altyapı inşaatı için 75 milyona yakın para toplandı. Bugüne kadar 1. Etapta sadece 125 işyeri yapıldı. TOKİ, geri kalan miktarın ödenmediği gerekçesiyle projeden tek taraflı olarak çekildi. 3 milyon metrekare sanayi arazisi, hak sahibi 3 bin esnafın bilgisi olmadan BESOB yönetim kurulu kararıyla 2 Nisan 2019’da BESOB Esnaf ve Sanatkârlar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ne (BESKOOP) bedelsiz olarak devredildi.

DP Milletvekili Cemal Enginyurt; “Sayın başkanımız Aydın Çitil’i hem ithal kumaştan kaynaklanan ekonomik vurgun ve dokumacı esnafın bu nedenle aylardır tezgahlarının kapalı olmasını, hem de 3 binden fazla esnafın mağdur edildiği Çataltepe handikabından doğan sorunları dinledik. Ben bir milletvekili olarak değil bir vatandaş olarak üzerime düşen tüm sorumluluğu alarak tüm resmi kurumlarla gereken yazışmayı yapacağım. Esnafı iktidarın sömürüsünden kurtaracağız!” dedi.

SP Milletvekili Mehmet Atmaca; “Olayın sıkıntılarını sayın Aydın Çitil başkanımızdan dinledim. geniş bir bilgilendirme dosyasını Cemal vekilimle birlikte istedik. En kısa süre içinde Ankara’da mağdur esnafımızı misafir ederek konuyu Türkiye gündemine alacağız.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ