Demokrat Zafer

Aslan: İddia ediyoruz daha iyisini yapacağız!

Gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş,  Bursa İl Başkanı Dr.Mehmet Hasanoğlu, Orhaneli ilçe başkanı Veyis Sevinç katıldı.

Proje tanıtım toplasında ilk olarak sözü İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş aldı. Hasan Toktaş, “Çok uzun yıllardır siyasetle uğraşıyorum. Çok sayıda adayımız oldu, ilçelerde ve illerde. Diğer siyasi partilerin adaylarını da görme imkanım oldu. Bugüne kadar görmüş olduğum adaylar içerisinde en çok inanmış ve en çalışkan adaylardan biri Mümtaz Aslan’dır. Orhaneli’de şu an kapı kapı dolaşıyor, hiç bir kapıyı atlamıyor. 31 Mart seçimlerinde kazanmaya en yakın aday Mümtaz Aslan’dır. İYİ Parti Bursa teşkilatımız ile birlikte Mümtaz Aslan’ın yanında olduğumuzu söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKOĞLU: DAĞ YÖRESİ İÇİN ÇOK CİDDİ PROJELERİMİZ OLACAK

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu, “Uzun yıllardır Bursa kimsesizliğini yaşayan bir şehir, dağ ilçeleri de 20 yıldan fazladır nüfusu azalmış, kurumları azalmış, kayda değer yatırım yapılmamış, gözden çıkarılmış bir dağ yöresi ile karşı karşıyayız. Bunun değişmesi için 31 Mart bir fırsattır. Orhaneli’deki bütün insanlar, her şeyi birebir bilen, yaşamış, hem esnaf odası başkanı olarak hem de ilçe başkanımız olarak mücadele etmiş Mümtaz Aslan’ın adaylık programına hoş geldiniz. Biz Büyükşehir’de mücadele ederken bir parantezi de Orhaneli’ye açtık. Dağ yöresi için çok ciddi projelerimiz olacak. Ötekileştirilen, unutulan tarihinden kurtulmak için Mümtaz Aslan bir fırsattır. Önümüzdeki her pazar seçim olacakmış gibi çalıştığına ben şahidim” şeklinde konuştu.

MÜMTAZ ASLAN: ORHANELİ’NİN NASIL YÖNETİLECEĞİNİ GÖSTERECEĞİZ

Orhaneli Belediye Başkan adayı Mümtaz Aslan, kendini tanıtarak konuşmasına başladı. Orhaneli’de doğup büyüdüğünü ve halen Orhaneli’de yaşadığını belirten Aslan, Orhaneli’de esnaflık da yaptığını ve sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi.

Aslan, “Şu andaki aday arkadaşlarımız, Bursa’da yaşıyor. Orhaneli’nin sorunlarını benden daha iyi bilemezler. Tüm ilçe ve mahalleleri gezdik. Şu anda 4 mahallemiz kaldı. Çalışmalarımız devam ediyor. Üvey evlat muamelesi gören 4 dağ ilçesi vardır. Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan. 31 Mart’ta halkımız bizi seçerse, öyle bir hizmet edeceğiz ki iyi belediyeciliği, Orhaneli’nin nasıl yönetileceğini göstereceğiz. Ortak akılla yönetip, ‘ben değil biz’ olarak yöneteceğiz. İddia ediyoruz daha iyisini yapacağız ve onlar bizi alkışlayacaklar” ifadelerinde bulundu.

“SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKARAK BİR BARINAK YAPACAĞIZ, ORHANELİ’YE EN BÜYÜK SÖZÜMÜZ BUDUR”

Orhaneli’de hayata geçirmek istediği projelerden bahseden Aslan, Orhaneli’de son 35 yıldır sinema ve tiyatro salonunun olmadığını vurgulayarak sinema ve tiyatro salonunu geri getirmek istediklerini belirtti. Devamında, Orhaneli’de kreş eksikliği olduğunu belirten Aslan, bu eksikliği de gidereceklerini söyledi. Orhaneli’de sanayi bölgelerinin yenileceğini söyleyen Aslan, esnafın bu konuda rahatlatılacağını ifade etti.

‘BU BENİM EN BÜYÜK SÖZÜMDÜR’

Büyük bir alanda Extrem Park yapacaklarına da değinen Aslan, “Sadağı Kanyonu’nun da eksikler var ve orası içinde projelerimiz olacak. Mesire alanımız Orhaneli halkına hizmet ediyor. Orada bungalov evleri var. Orhaneli’mizin en güzel yerine zarar verdi. Orasıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Ek hizmet binalarını yenileyeceğiz. Belediye binamızı daha güzel bir hale getirmek istiyoruz. Orhaneli’ye gelirken barajın etrafında birçok hayvan bırakılıyor. Sokak hayvanlarına sahip çıkarak bir barınak yapacağız. Bu benim Orhaneli için en büyük sözümdür.” dedi.

ASLAN: KÖYLÜYE DESTEK VERECEĞİZ

Çiftçiye, köylüye yeterli desteğin verilmediğinin altını çizen Mümtaz Aslan, “Yöremizin en büyük sorunundan biri de hayvanlıkta verilmeyen destektir. İlçemiz tarım ve hayvancılıkla geçinen bir ilçe olmasına rağmen neredeyse bitmeye yüz tutmuş bir ilçe. Hayvancılık ve tarıma destek vermek istiyoruz. Seracılıkta ilçemizde yaygın durumda. Seracılığa destek vermek istiyoruz. Birçok meyvemiz yetişmesine rağmen yok pahasına satılan bir hengâmenin içindeyiz. Orhaneli’ye öyle bir soğuk hava deposu yapacağız ki meyvelerini toplayanlar istediği paraya almak zorunda kalacaklar, köylüye destek vereceğiz. Tarımın en büyük gideri mazot, gübredir. Ne yazık ki bu destekler verilmiyor. Biz tohumuyla, gübresiyle, mazotuyla destek verip tarımı canlandıracağız” şeklinde konuştu.

Orhaneli Belediyesi’nin 600 milyon lira bütçesi olduğunu söyleyen Aslan, “Biz bütçeyi de kullanacağız, projeleri de gerçekleştireceğiz. Biz tutacak projeleri söylüyoruz” dedi. Projelerini anlatmaya devam eden Aslan son olarak çocuk parkı ve yürüyüş yollarının Orhaneli’de eksik olduğunu ve artıracaklarını belirtti.

“KARAGÖZ ADINA YEREL YÖNETİMLER GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPMADI”

Orhaneli’nin 30-40 bin nüfusuna geri döndürerek Orhaneli’yi eski haline döndürmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Aslan, “Orhaneli’ye katma değer sağlamak istiyoruz” dedi. Aslan, geçmişte Orhaneli’de Karagöz Festivalleri’nin yapıldığını fakat Karagöz adına yerel yönetimlerin gerekli çalışmaların yapılmadığının altını çizdi. Orhaneli Rafting projesine de değinen Aslan, o bölgenin geliştirilebileceğini ve turizme kavuşturulabileceğini dile getirdi. Aslan; “Şunu biliyoruz ki bu memleketin kuruluşu buralardan başlamıştır. Allah’ın izniyle 31 martta halkımız bizi seçerse, iyi belediyecilikle Orhaneli nasıl yönetilir ispatlayacağız. ‘Ben’ değil ‘biz’ olarak yöneteceğiz. İddia ediyoruz, daha iyisini yapacağız, bizi alkışlayacaklar

“MUDANYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BİR 2 GÜNE AÇIKLANACAK”

Basın toplantısının sonunda İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Mudanya Belediye Başkan adayının bir 2 gün içinde açıklanacağını öne sürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ