Demokrat Zafer

Online yabancı dil pazaryerine 70 milyon dolarlık yatırım

Online yabancı dil pazaryeri Preply, topladığı 70 milyon dolarlık yeni fonla, yapay zeka asistanını öğretmenlerin hizmetine sunacak ve kişiselleştirilmiş öğrenim araçları geliştirecek. Son 3 yılda gelirlerini 10 kat artıran Preplynin Kurucu Ortağı ve CEO’su Kirill Bigai Bu başarı aynı zamanda, Ukraynadaki teknoloji sektörünün ve tüm Ukraynalıların dayanıklılık ve kararlılığını temsil ediyor” dedi.
Küresel online yabancı dil pazaryeri Preply, şirketin finansman tarihi açısından önemli bir kilometre taşını duyurdu. Preply, bir şirketi, olabildiğince hızlı ve başarılı şekilde büyüterek ölçeklendirmeye odaklanan C serisi yatırımını 120 milyon dolara çıkarmak için, ek 70 milyon dolarlık yatırım topladı. Yaratılan yeni fon, yapay zeka asistanını öğretmenlerin hizmetine sunmak ve kişiselleştirilmiş öğrenim araçları geliştirmek üzere kullanılacak.

Preply’nin, Reach Capital, Hoxton Ventures ve diğer mevcut yatırımcıların katılımıyla gerçekleştirilen 70 milyon dolarlık sermaye artırımına, büyüme sermayesi şirketi Horizon Capital liderlik etti. Aralarında 2022 yılında C Serisi’ne liderlik eden Owl Ventures’ın da bulunduğu yeni ve mevcut yatırımcıların, online yabancı dil öğrenme pazaryerinin başarılı yolculuğunu güçlendirecek değerli bir deneyim ve edtech (eğitim teknolojileri) uzmanlığını beraberinde getireceği açıklandı.

Canlı dil öğrenme kategorisinin liderlik

2012’de 3 Ukraynalı girişimci tarafından kurulan Preply, bugün Barselona, New York ve Kiev’de ofislere, 30 ülkede 60 milletten yaklaşık 500 çalışana sahip. Preply, 50’den fazla dilde eğitim veren 35 bin öğretmeni 180 ülkedeki yüz binlerce kişiden oluşan dünyanın en büyük dil öğrenme topluluğuyla buluşturan küresel bir e-öğrenme merkezi haline geldi.

En hızlı büyüyen küresel edtech markalarından biri olan Preply’nin, canlı dil öğrenme kategorisine de liderlik ettiğinin altını çizen Horizon Capital Ortağı Dmytro Boroday, “Preply’nin vizyoner kurucu ortakları ve harika yönetim ekipleriyle işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Son birkaç yılda ortaya koydukları operasyonel mükemmellik kültürü ve üstün performansı takdir ediyor, büyüme yolculuklarında onları desteklemekten gurur duyuyoruz” dedi.

Reach Capital Ortağı James Kim de şu açıklamayı yaptı: “Preply, derin deneyime sahip olduğumuz canlı dil öğrenme alanında sektörünün açık ara lideri. Genişlemeye ve büyümeye devam ederken onlarla eşlik ettiğimiz için heyecanlıyız. Yapay zeka, öğretmenlerin etkinliğini ve öğrencilerin deneyimini iyileştirme konusunda muazzam bir potansiyele sahip. Preply de yapay zekayı öğrenme yolculuğuna dahil etme konusunda öncü bir rol üstleniyor.”

Bu başarı, Ukraynalıların dayanıklılık ve kararlılığını da temsil ediyor”

Preply Kurucu Ortağı ve CEO’su Kirill Bigai ise “Hâlâ önceki fonlarımızın tamamını harcamamış olsak da bu sermaye katkısını güvence altına almış olmanın büyük bir başarı olduğuna inanıyorum. Bu başarının ardında, Preply olarak sermaye verimliliğine ve performansa odaklanmamız yer alıyor. Sağladığımız yeni fon, yapay zekayı öğretmenlerin hizmetine sunarak liderliğimizi perçinlememizi sağlayacak ve ezber bozan bir öğrenme deneyimine kapı aralayacak. Ekibimiz küresel olsa da, Ukraynalılar tarafından kurulmuş ve Ukrayna’da önemli bir Ar-Ge gücüne de sahip bir şirket olarak, kutlanması gereken bir kilometre taşına imza attığımıza inanıyoruz. Bu başarı aynı zamanda Ukrayna’daki teknoloji sektörünün ve tüm Ukraynalıların dayanıklılık ve kararlılığını temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

Gelirleri son üç yılda on kat arttı

Preply’nin gelirleri, öğretmen ve öğrencilerin yaşadığı ürün deneyiminde imza attığı önemli gelişmeler nedeniyle, son üç yılda on kat arttı. Hibrit çalışma modellerinin yaygınlaşmasıyla, şirketlerin çalışanları için online dil öğrenme araçlarına yönelik talebi arttı. Geçen yıl imzalanan 200’den fazla yeni anlaşma da Preply için B2B tarafındaki büyümenin önünü açtı. Datadog, GroupM ve Bain gibi şirketler, ekiplerinin iletişim becerilerinin yanı sıra, güven ve üretkenliğini artırmak için Preply’nin hizmetlerinden yararlanmaya başladı. Preply, geçtiğimiz ay da dünya çapında 11.500’den fazla kurum tarafından kullanılan İngilizce yeterlilik ölçüsü TOEFL iBT®’ye hazırlık konusunda kaliteli ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak üzere dil otoritesi ETS (Education Testing Service) ile ortaklık kurdu.

35 bin öğretmene yapay zeka yetkinlikleri kazandıracak

Öğrenme süreçlerinin insan liderliğinde olmasını önceleyen Preply, öğrenmeyi ölçeklendirmek, erişimi iyileştirmek ve odağı güçlendirmek içinse yapay zekanın itici gücünü kullanıyor. Preply ayrıca, öğretmen ve öğrencileri eşleştirmek için makine öğrenmesinden yararlanıyor.

Preply, öğretmenlerin çeşitli alıştırmalar, dilbilgisi açıklamaları, diyalog başlatıcılar vb. oluşturmasına olanak tanıyan bir öğretme asistanını da hizmete sundu. Öğretmenler bu yapay zeka aracını, dersler sırasında veya ödev hazırlamak ve ders planlaması yapmak üzere kendi aralarında kullanıyor. Böylece insan katkısı gerektiren üst düzey görevlere odaklanmaları mümkün oluyor.

Preply ayrıca, öğrencilerin zorlandığı alanları belirlemek için öğrenci performansı ve öğrenme modelleriyle ilgili verileri aktif olarak analiz ediyor. Böylece öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını karşılayan kişiselleştirilmiş ders planları ve özetler geliştirilmesi, en iyi derslerin ve öğrenme çıktılarının nasıl elde edildiğine dair içgörülerin öğretmen topluluğuyla paylaşılması mümkün oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ