Demokrat Zafer

BEYOMDER’den Beylikdüzü Belediyesi’ne çağrı: Sözünüzü tutun

Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği , Beylikdüzü Belediyesi’nin kendilerine yer tahsisi sözü vermesine rağmen sözünü tutmadığı iddiasıyla basın açıklaması yaptı. Belediyeye tepki gösterilen açıklamada,”Beylikdüzü Belediyesi umudu söndürmüş yerini hayal kırıklığı ve hüzne bırakmıştır” denildi.

Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği, Beylikdüzü Belediyesi’nin kendilerine yer tahsisi sözü vermesine rağmen bu sözün tutulmadığını iddia ederek basın açıklaması yaptı.

Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği adına açıklama yapan Samyeli Vakfı ve Federasyonlar Başkanı Bahattin Demir, şunları söyledi:

“SON ANDA VAZGEÇİLDİ”

Herkes şunu bilmelidir ki; Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği yer projesi bölgedeki ihtiyaçtan doğmuştur. Bölgede yaşayan ailelerin kabul gördüğü ve aidiyet duygusunu hissettiği, kapısını kendilerinin rahatlıkla açıp- kapatacağı bir mekana ihtiyaçları vardır. Belediye başkanının duyuruda söylediği gibi doğum günü kutlaması yapılacak mekan işlevsel olmayacağı gibi sorunları karşılamamaktadır. Oysa ki Belediye Başkanı projemizi onaylamış ve yeriniz hazır demişti. Boşuna mı bu kadar plan yapıldı! Beyomder’in projesine ve Beyomder’e kumpas kurulmuştur! Ne oldu da yerin derneğe verilmesinden son anda vazgeçildi! Beyomder’in işletmesinde bu mekanda eve hapsolmuş ağır otizmli çocuklar fayda sağlayacaktır. 10 yıldır bölgede hiçbir kafeye gidip de oturamayan- sosyal yaşamdan izole olmuş çocuklar- aileler faydalanacak, aynı zamanda destek eğitim mekanizmalarının geliştirilmesine yönelik çalışma yapılacaktır. Belediye’nin işletmesinde olan Engelsiz Yaşam Merkezi gibi sadece hafif düzeyde otizmli çocuklar değil, ağır otizmli çocuklar için sürdürülebilir bir mekan olacaktır. Beyomder bunları hedeflerken Beylikdüzü Belediyesi ikinci kez verdiği umudu söndürmüş yerini hayal kırıklığı ve hüzne bırakmıştır”,

Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu adına konuşan Dilek Bozkurt ise şu ifadeleri kullandı:

“19 Aralık Günü Beylikdüzü Belediye Başkanı’nın özel kalem müdürü beni aradı. Ve şu sözleri sarf etti: Alt yapı-üst yapı çalışmalarını yeni bitirdik.  Bu sebeple geç kaldık. Başkandan da dernek yeri projeniz ile ilgili bu hafta talimat aldım. Sizin elinizde nasıl olmasına ilişkin tasarım,  proje var mı? Ailelerinize bilgi verin yer yapılıyor. Biz bunu beklerken geçtiğimiz günlerde başkan bir video paylaştı ve hafta sonları doğum günü kutlaması yapılacak bir alan olarak bizim yer projemizi kamuoyuna tanıttı. Şok olduk. Fakat kötü düşünmedik. Yerin bize verilme fikrinden caydıklarını,  bize kumpas kurduklarını bilmeden sosyal medyamızda biz de yerimiz yakında teslim edilecek diye paylaştık. Ertesi gün özel kalem müdürü ile protokol kısmına geçtik şimdi nasıl yapıyoruz,  yasal zemini dediğimde eveledi geveledi arkadaşlar. Çok ısrarcı olunca bir an evvel protokol yapılsın deyince seçim sonrası bir tarihi işaret etti ve yerin bize verilmeyeceğini  ifade eden cümleler kullandı. Bize bunları yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bize yapılan haksızlığı herkes duysun bilsin istedik. Umarız ki yaptıkları yanlıştan bir an önce dönerler”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ