Demokrat Zafer

Yenişehir’in İYİ Olmasını İstiyoruz Ama Koltuk Müptelası Olanlar Sıcak Satış Peşinde!

“Bir santim dahi satmayacağım diye koltuğa oturanlar milletin mülkünü babasının malıymış gibi satıyor!” isyanın adresi İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı. İlçe Başkanı Ercan Özel; “Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Bursa gündemi, Yenişehir Belediye Başkanının meclis toplantısında kanunları hiçe sayarak, belediye meclisinde görüşülmeyen parselleri görüşülmüş gibi karar tutanağına geçirerek ve mülki amire yanıltıcı ifade vererek, usulsüz yolla aldığı toplamda 555 parça ve 3.476 dönümden oluşan taşınmaz mal satış kararı ile sarsılmıştı.

Halkımıza söz verdiğimiz gibi İYİ Parti olarak bizler; yapılan bu kanunsuzluğun önüne geçebilmek ve Yenişehir halkının hakkını korumak için kanunlara aykırı olarak alınan Bursa Belediyeler tarihinin en büyük taşınmaz mal satış kararında yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvurduk. Şuan söz konusu dava halen devam ediyor.
Bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunun hatırlatılması ve kanunsuzluğa geçit verilmemesi için Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Yenişehir Belediye Başkanı’nın resmi evrakta sahtecilik yaptığı ve mülki amire yanıltıcı ifade vererek görevi kötüye kullandığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konu hakkında soruşturma sürüyor.
Ayrıca tüm kanıt ve belgeleri ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığımız başvuru sonrası, belediye başkanlığı koltuğunda oturan kişinin hukuksuz işlemleri hakkında inceleme başlatılması, kanunsuz eylemlerine uyan suçlardan cezalandırılması hususunda İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından soruşturma açılmasına yönelik talebimizin işleme alındığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
2021 yılında iki ayda bir belediye meclisine getirilecek taşınmaz mal satış kararları tepki toplayacağı için usulsüz yolla alınacak toplu bir kararla satışın önünün açılması, belediye yöneticilerine göre uygun ama kanunlara ve bize göre suçtu. Bu gerçekleri gördüğümüzde; görev süreleri boyunca belediye taşınmazlarını yavaş yavaş satmaya başlayacaklarını anladık ve Yenişehir kamuoyunu yapılacak satışlar konusunda bilgilendirdik.
Kanıtları ile usulsüzlükleri ispatladığımız, Yenişehir Belediyesi tarafından taşınmaz mal satışları yapılacağı hususunda ki açıklamalarımız sonrası belediye yetkilileri ve yandaşları tarafından anlamsız savunmalar ve şahsımıza yönelik hakaret, iftira ve tehditlere maruz kaldık.
Sayın Belediye Başkanı, taşınmaz mal satışı konusunda Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde Yenişehir muhtarlarımıza ve basın mensuplarına yaptığı toplantı da; “ Rahat olun, satılacak yer yok. Bu tamamen yalan, uydurma ve iftira’dır. Böyle bir şey söz konusu değil. Ben eğer bir tek parça yer satarsam, namussuzum, şerefsizim. Sizlere namus sözü veriyorum. Bizlerden köylerdeki arazileri satın almak isteyen kooperatiflere bile satın almayın istediğiniz kadar kullanın para vermeyin diyoruz.” diyen ve gerçekleri eğip bükmeden belgeleri ile konuşan bizlere; “Sen kimsin lan… Şerefsizlerin de şerefli bir yönü vardır.” şeklinde ağır ithamlarda bulunmuştu.
İYİ PARTİ NE DEDİYSE O OLDU.
Şimdi Belediye Başkanına şu soruyu sormak bizlerin en doğal hakkıdır. İYİ Parti olarak geçen yıl yer satışı yapacağınızı söylediğimizde şiddetle inkâr etmiştiniz. Görüyoruz ki! biz ne dediysek o oldu. Bir yıl içinde ne değişti de “satılacak yerimiz yok, eğer tek bir yer satarsam, namussuzum, şerefsizim” noktasından, 2022 yılının ilk meclisine apar topar 41 parça arazinin satış kararını getirdiniz? Bu hangi etik değerle bağdaşır? Hangi ahlaklı yönetim anlayışına sığar? Tüm Yenişehir halkı gördü ki! İYİ Parti’nin dün dedikleri, bugün bir bir ortaya çıkıyor. Bizlere güvenenleri mahcup etmemenin mutluluğunu, bir kez daha haklı çıktığımızın gururunu tüm teşkilatımız ile birlikte yaşıyoruz.
Geçtiğimiz hafta yapılan belediye meclis toplantısında geçen yıl almış olduğu usulsüz satış kararının 1 yıllık olduğu yalanını meclis üyelerinin yüzüne rahatça söyleyebilen bir belediye başkanının Yenişehir’e yakışmadığı herkesin malumudur. Meclis satış kararlarında eğer bir süre belirtilmiyorsa süresiz olarak kabul edilir. Alınacak satış kararı 3 dönem sonraki belediye başkanı tarafından bile kullanılabilir. Geçen yıl alınan satış kararının meclis toplantısında kamuoyuna açıklandığı gibi sözde bir yıllık alındığının ispat edilmesi halinde Ercan Özel olarak halkımızdan özür dilemeyi taahhüt ediyorum. Satış kararının 1 yıllık alındığının ispatını yapamadığı halde aynı onurlu ve ahlaklı davranışı göstererek Davut Aydın’ın da Yenişehir halkından ve meclis üyelerinden özür dilemesini istiyorum. Gerçi geçen yıl 27 parça artık parselin satış kararını meclis üyelerine oylayan daha sonra meclis karar tutanaklarında oynama yaparak, kanunsuz yolla 555 parça yer için satış kararı aldığı ortaya çıkan bir kişi özür diler mi? bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
Geçen yıl yaptığımız basın açıklamasında, Belediye kanununa göre taşınmaz mal satışının nasıl yapılacağını tane tane anlattık. Satışı düşünülen taşınmaz malların ada, parsel, yüzölçümü gibi bilgilerinin meclis toplantısında meclis üyelerinin bilgisine sunulmasını, plan-bütçe komisyonuna havale edilmesini orada alınacak karar sonrası 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile ancak satış işleminin gerçekleştirilebileceği ile ilgili gerekli dersi 31 yıl belediyecilik yapan yöneticilere vermiştik.
Bir önceki yıl uyarılarımızı dinlemeyerek kanunsuz bir karara imza atan Sayın Başkan, son meclis toplantısında verdiğimiz derse iyi çalışmış olacak ki! nasıl karar alınacağını öğrenerek gerekli çalışmayı yapmış. İYİ Parti olarak bu anlamda yol gösterici olduğumuz için mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.
2022 yılı Ocak ayı meclis toplantısında satış kararı için plan-bütçe komisyonuna havale edilen ve buradan da MHP ve AK Parti’nin oyları ile oy çokluğu ile geçerek satışına karar verilen 41 parça arazinin bazılarında toplum yararı görünüyor, sorunların çözüme kavuşturulması düşünülüyorsa da asıl temelinde yatan gerçek sebep açıkça ortadadır. Bu alınan toprak satış kararları ile önümüzde ki aylarda alınacak daha birçok başka satış kararı için bir zemin hazırlandığı ortadadır. “Tarihe toprak satan bir belediye başkanı olarak geçmek istemiyorum” diyen Sayın Aydın için 2022 ve diğer yıllar toprak satış yılı olarak geçeceği ve belediyenin yüzlerce arazisinin yavaş yavaş satılacağı aşikardır. Bunu görmemek kör cahillikten başka bir şey değildir.
İYİ Parti olarak bizlerin, satış kararlarına karşı olmadığımızı kanun ve yasalara uygun olan her şeyin yanında ve destekçisi olduğumuzu defaatle ifade ettik. Yenişehir Belediyesinin bugüne kadar yapmış olduğu olumlu çalışmaları her daim destekledik. Bundan sonra da kentimize katacağı güzel projelerde elbette yanlarında olacağız. Eksik gördüğümüz konularda ise bilgi ve birikimlerimiz ile daha önce olduğu gibi yarında yol gösterici olacağız. Yerel Yönetimler kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Önemli olan içerisinde yaşayan halkın refahı ve mutluluğudur. Belediyelerin en öncelikli amacı bu olmalıdır. Belediye arazilerini satarak gelir elde etme çabalarının, iş bilmemezliğin ve çaresizliğin geldiği en son nokta olduğu gün gibi ortadadır.
İYİ PARTİ OLARAK BİZ OLSAYDIK;
Öncelikle ilçemizde kentlilik bilincini pekiştirir, toplum olarak sürdürülebilir yaşam modellerini ortaya koyardık. Devletimizin uyguladığı köy kent projeleri ile büyükşehirde yaşayıp da köyüne dönmek isteyen hemşehrilerimize yönelik, kırsal mahallelerimizde yaşanabilir ve sürdürebilir yaşam alanları oluşturma çalışmalarımızı çok kısa süre içerisinde tamamlardık. Bu çalışmalar ile vatandaşlarımıza belediye topraklarını satmadan yeni yaşam alanları oluşturabilirdik. Modern bir şekilde hayvancılık yapmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kırsal kalkınma destekleri kapsamında, sağlayacağımız imkânlarla ücretsiz yer tahsisi yapabilirdik. Ayrıca tarımsal amaçlı kooperatif projeleri, kırsal ekonomik altyapı yatırım destekleri, kırsal mahallelerimizin sosyo – ekonomik gelişimine katkı koyması için daha birçok farklı proje ile belediye topraklarını satmadan kooperatifleşmenin önünü açarak başta AB fonları olmak üzere kalkınma ajansları ile yapacağımız protokoller çerçevesinde, bunların tüm maliyetini Yenişehir Belediyesinin uygulayacağı projeler ile karşılayacağımız gibi uzun vadede de girişimcilere kiralayıp onların daha da verimli bir kazanca sahip olmasını sağlamak bizim çok rahat yapabileceğimiz uygulamalarımız arasında olabilirdi.
Gerçekleştireceğimiz bu projeler ve İYİ Parti’nin Belediyecilik anlayışı ile Yenişehir ilçemiz kısa bir zaman içerisinde Bursa’nın en hızlı gelişim gösteren merkezlerinden biri haline gelip, kırsal kalkınmada açtığımız çığırla tüm Türkiye’de bu kapsamda örnek gösterilen bir proje vadisi haline gelebilirdik.
YENİGÜN’DE Kİ TRİLYONLARCA TL DEĞERİNDE Kİ ARSA YESAŞ’TAN SONRA KİME SATILACAK ?
Çözüm yolları ve yukarıda belirttiğimiz yapılabilir uygulamalar ortada iken ayrıca, Yenişehir Belediye Başkanının Yenişehir kamuoyuna yaptığı; “Rahat olun! satılacak yerimiz yok. Biz yer satan değil, alan olacağız. Tarihe toprak satan bir belediye başkanı olarak geçmek istemiyorum.” ifadeleri ve herhangi bir yer satmayacağına dair namus ve şeref sözü vermesi üzerine, biz İYİ Partililerin bundan sonra yapılacak toprak satış kararlarına onay vermemiz ilçemize yapacağımız en büyük kötülüklerden biri olarak karşımıza çıkacaktır.
Verilen bu ağır sözlerin altından nasıl kalkılacağı konusunu ve bütün yanlışlıklar ortada iken bunları gördüğü halde göz yuman ve onay veren AK Parti’nin yöneticilerini Yenişehir halkının takdirine bırakıyoruz. Örneğin satış kararı aldıkları Yenigün mahallesinin en gözde bölgesinde yer alan trilyonlarca TL değerindeki araziyi Yenişehir Belediyesinden, ekmek fabrikası olan YESAŞ’a sattıktan sonra acaba tekrar kimlere satışını yapacağınızı tüm Yenişehir gibi bizlerde dikkatle takip edeceğiz.
Halkımızın hakkını savunduğumuz, gerçekleri araştırdığımız, doğruları kanıtları ve resmi belgeleri ile ortaya koyduğumuz halde geçen yıl bizlere ağıza alınmayacak iftiralar, hakaretler ile saldıranlar, köşe yazılarında bizleri toplumun hedefi haline getirmeye çalışanlar, dediklerimiz ortaya çıktığı için bizlerden özür dileyecekler mi? Elbette hayır. Aksine haklılığımızın ortaya çıkmasından ve bu açıklamamız dan sonra belki daha da fazla saldırmaya başlayacak, tehditlerin dozunu daha da arttırmaya devam edecekler.
Haklılığımızı ve bundan sonra yaşanacakları Yenişehir halkının vicdanlarına bırakıyoruz. Kanun, yasa ve genelgeler ortada olmasına rağmen güç zehirlenmesinin yanında “ben yaptım oldu, kimseye hesap vermem” anlayışının, ilçemize bir fayda sağlamayacağı, ortak akıl ile hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu tekrar vurgulamanın yerinde olduğunu düşünüyoruz.
İYİ Parti’nin kuruluşunun ana temel sebebi vatandaşlarımızın hak arama mücadelesine verilecek kayıtsız, şartsız destektir. Ülkemizin dört bir tarafında olduğu gibi Yenişehir de de İYİ Parti mensupları olarak bizler, halkımızın en büyük hak savunucuları olarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yenişehirli hemşehrilerimizin hakkını koruyacağımıza dair verdiğimiz sözün her daim arkasında olduğumuzu tekrar bildiriyor, hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ