Demokrat Zafer

NERMİN YILDIRIM, YENİ KİTABI “BAVULA SIĞMAYAN”I ANLATIYOR…”MESELE SADECE KADINLARI DEĞİL, DÜNYAYI KURTARMAK”

Çok sevilen romanlarının ardından bu kez öyküleriyle okurlarının karşısına çıkan Nermin Yıldırım, yeni kitabı Bavula Sığmayan’da anlattığı öykülerde birbirine omuz veren hayatlara dokunuyor. Bavulunda biriktirdiği tüm duyguları, kaleme aldığı öykülerle adeta haykıran Yıldırım “Gerçek çoğu zaman çok sevimli bir şey değildir. Ama ben gerçeğin büyük hayranıyım,” diyor. Öyküleriyle adeta kendi albümüne baktığını ve bazı öykülerin ortaklıklar barındırdığını, romanlarının arasında bir yerde durduğunu fark ettiğini söyleyen sevilen yazar, “Kendi yolculuğumu anlamak için de baktım hepsine,” diyor ve ekliyor: “Edebi ve kişisel yolculuğumla ilgili bir şey söylüyorlar bana. Hesapta olmayan bir kitaptı ama zamanı gelmiş.” Nermin Yıldırım’ın Seray Şahinler’e verdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Ocak 2023 sayısında…

Nermin Yıldırım, bavulunda biriktirdiği sevgiyi, hasreti, öfkeyi, hayal kırıklıklarını, düşmeyi, kalkmayı, dayanışmayı bu kez öyküleriyle haykırıyor hayata. Sevilen yazar, birbiriyle konuşan ve birbirine omuz veren öykülerden oluşan yeni kitabı Bavula Sığmayan’da okurlarına adeta iyileşmenin reçetesini sunuyor.

“Gerçeklikle ilgili çok ciddi problemlerimiz var”

“Gerçeklikle ilgili çok ciddi problemlerimiz var. Bilemiyorum belki sosyal medyanın etkisidir. Olduğumuzla olmak iste­diğimiz insan arasında uçurumlar var,” diyen Nermin Yıldırım, gerçek olmayan ilişkilerin mutlaka bir yerde iflas edeceğini söylüyor. Bazen kartları açıkça ortaya koyup yalanlarla yüzleşmek gerektiği ifade eden Yıldırım “Ancak böyle ayakta kalabiliriz. Gerçek çoğu zaman çok sevimli bir şey değildir ama ben gerçeğin büyük hayranıyım,” diyor.

“Mesele sadece kadınları değil, dünyayı kurtarmak”

Öykülerine kadın meselesini ve mücadelesini yansıtan Nermin Yıldırım, “Bir yol katettik. Biz ve bizden önceki kuşak büyük mücadeleler verdi. Yıllarca çok normal bulduğumuz şeylerin aslında ne kadar yıkıcı olduğunu farkediyoruz. Bütün kazanımlara baktığımızda ise katedecek daha ne kadar yolumuzun olduğunu görüyoruz,” diyor ve ekliyor: “Sadece kadınları değil, dünyayı kurtarmak mesele. Hepimizin muhtaç olduğu bir mücadele bu.”

Seray Şahinler’in Nermin Yıldırım’la gerçekleştirdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Ocak 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:               milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ