Demokrat Zafer

Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy Bursa’da unutulmadı!

Demokrasi ve Devrim Şehitleri Haftası’nda Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi, Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy için anma toplantısı gerçekleştirdi.

Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy Bursa’da unutulmadı!

enbursa.com/Haber Merkezi

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şubesi, Demokrasi ve Devrim Şehitleri Haftası’nda Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy için anma toplantısı düzenledi.

WhatsApp Image 2024 01 27 at 15.51.22

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Türkan Saylan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa ADD Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan, ADD Başkan Başdanışmanı Lütfü Kırayoğlu ve ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal’ın yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, CHP Nilüfer Belediye Başkan aday adayı Okan Şahin, CHP Mudanya Belediye Başkan aday adayları Baran Güneş ve Erdal Aktuğ, ADD ve ÇGD Bursa Şubesi üyeleri ile çok sayıda konuk ve gazeteci katıldı.

WhatsApp Image 2024 01 27 at 15.51.30

Düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, ardından ADD Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan moderatörlüğünde ADD Başkan Başdanışmanı Lütfü Kırayoğlu ve ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal konuşma yaptı.

WhatsApp Image 2024 01 27 at 15.51.26

Düzenlenen anma toplantısında ilk olarak söz alan Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal, “1990’lı yıllar aydın cinayetleri dönemiydi. Turan Dursun, Muhammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahri Uçuk üste öldürülenlerdi. Onların sol halkası Uğur Mumcu’ydu. Uğur Mumcu’nun bize bıraktığı en önemli miras sözü ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamayacağı’ şeklindedir. Ne yazık ki bugün gazeteciler okumuyor ve öğrenmiyorlar, bilgi sahibi olmadıkları için de doğru fikirleri oluşmuyor. Aslında bu cinayetlere giden süreç 2. Dünya Savaşı sonrasında Türkiye’nin ABD’nin ve Nato’nun yanında yer almasıyla başlamıştır. Yeşil kuşak projesiyle yeni bir toplumsal yapı oluşturulmuş siyasal islama cesaret verilmiştir. Aydınları öldürenlerin pek çoğunun aslında islami hareket ya da Hizbullah vardır. Bunlar devletin kılcal damarlarına yerleştirilmiş kişiler tarafından da korunmuştur.

Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü dönemde Türkiye’nin aydınlarına yönelik ciddi saldırılar düzenlenmiştir. Arkasında kimlerin olduğu aydınlatılamayan bu cinayetler faili meçhul kaldı. Uğur Mumcu’nun tek suçu bu konuda doğru kişilere doğru soruları sormaktı. Uğur Mumcu bizim derneğimizin kuruluş yıllarında ödül alan çok değerli bir isimdir. Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken dosyasına çok baktım. Bir takım tetikçiler tutuklanmadı değil ama soru işaretleri hiç bitmedi” diye konuştu.

WhatsApp Image 2024 01 27 at 15.51.29

Baysal’dan sonra konuşan ADD Başkan Başdanışmanı Lütfü Kırayoğlu, “Uğur Mumcu’nun katledilmesinin 30. yılı, Muammer Aksoy’un ise 34. yılı. biz her yıl bu günü anıyoruz. Çünkü bugünü anlayamazsak 12 Eylül’ü de anlayamayız. Bu cinayetlerin 2 sebebi var, muhattapları susturmak, şok dalgası yaratıp toplumu yatıştırmak. Aksoy, Atatürk’ün ilkelerini korumak için uğraştı, bu uğurda kitaplar yazdı ondan sonra katledildi. Uğur Mumcu’yu anlatan en iyi söz ise Türkiye’de demokrasi var mı, özgürlük var mı? Bedel ödemeye hazırsanız özgürlük var. Mumcu ve Aksoy bu bedeli ödedi” dedi.

WhatsApp Image 2024 01 27 at 15.51.20

Gerçekleşen anma programıkonuşmaların ardından ADD Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan ve katılımcılar günün anlam ve önemiyle ilgili görüşlerini paylaşmasıyla sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ