Demokrat Zafer

Evinizde Profesyonel Şef Deneyimi DANET Bonfile ile Nefis Bir Şef Tabağı

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, ürün portföyünde yer alan 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle hazırlayabileceğiniz pratik tarifler sunuyor. İşte size, DANET’in taze et ürünlerinden DANET Bonfile ile hazırlayabileceğiniz nefis bir şef tabağı.

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden et ve et ürünleri markası DANET, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir oluyor. Gıda güvenliği ve kalite konusunda en yüksek standartları tavizsiz uygulayan DANET, ürün portföyünde yer alan 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle hazırlanabilecek pratik tariflerle tüketicilerinin günlük sofralarında yer alıyor.

DANET Bonfile ile Şef Tabağı

Yeni bir yılın heyecanını yaşadığımız bu dönemde sizlere, sofralarınıza şık bir farklılık getirip hoş bir anı bırakacak bir tarif hazırladık. Dananın en değerli yeri olarak kabul edilen bonfileden, seçkin bir restoranda yiyebileceğiniz kalitede bir şef tabağı hazırlayabilirsiniz. Burada etinizin en iyi eşlikçileri, patatesin en şık sunumlarından biri olarak kabul edilen patates pave ve kendi ellerinizle hazırlayacağınız zengin bir sos olacak. Kapya biber püreniz de tabağınıza hem görsellik hem de lezzet derinliği katacak.

Malzemeler (1 Kişilik tek Tabak)Marine içinEt Sosu için

DANET Bonfile 220 gr.Tuz Karabiber İlikli dana kemiği 2-3 adet

Soya sos 10 ml. Salça 20 gr.

Kapya Biber Püresi içinSarımsak 2-3 adet Soğan 1 adet

3 Adet Kapya biberZeytinyağı 20 ml. Sarımsak 2-3 adet

Muskat 1 adet Kereviz sapı 2-3 adet

Pave Patates İçin; Krema 30 ml. Havuç 1 adet

3-4 adet Patates Hardal 10 ml.Un 2 kaşık

Krema 180 ml. Mayonez 20 ml.

Sarımsak 5 adetTaze kekik 2-3 dal

Tereyağı 100 ml. Biberiye 2-3 dal

Taze kekik 4-5 dal

Parmesan peyniri ya da eski kaşar 80 gr.

Yapılışı

Bonfile Marinasyonu

Sarımsaklarınızı ezin ya da çok ince rendeleyin. Taze kekik ve biberiyelerinizi çok çok ince doğrayın. Geniş bir kabın içerisinde zeytinyağı ve soya sosunu karıştırın, krema, mayonez, hardal, sarımsak, kekik ve biberiye ekleyin, karıştırın. Etinizi bu karışıma iyice bulayın. Etinizi marinenin içine yerleştirin, üzerine kaşıkla marine yedirin, kabın ağzını streç filme kapatıp 1 saat buzdolabında bekletin. Eti pişirmeden 20 dakika önce buzdolabından alın, streç filmi açıp etin oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

Pave Patates

İnce dilimlenmiş, iki aşamada pişirilmiş patateslerin katmanlı ve şık bir sunumu olan patates pave için, önce fırınınızı önceden 200 derece ısıtın. Soyduğunuz patateslerinizi, mandolin ya da kesme makinesi kullanarak eşit incelikte dilimler halinde kesin. Dilimlerin eşit incelikte olmasına özellikle dikkat edin. Bir tencerede süt, krema, tereyağı ve sarımsağı birleştirin, bu karışımı orta ateşte tereyağı tamamen eriyene dek karıştırarak ısıtın tereyağı eriyince altını kapatın, parmesan peyniri ya da iyi bir eski kaşar rendeleyip, tuz ve karabiber serpip karıştırın.

Geniş bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Patates dilimlerini karışıma bulayıp, tepsiye dik şekilde, yan yana sıralayıp, sıkıca ve düzgün bir blok olacak şekilde yerleştirin. Tüm patatesleri yerleştirdikten sonra tencerede kalan karışımı patateslerin üzerine tepsiye dökün ve üzerini alüminyum folyo ile örtüp, önceden ısıtılmış fırında önce 45-50 dakika sonrasında folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız patates bloğunuzu, dağıtmamaya dikkat ederek sıkıca alüminyum folyoya sarın ve bir süre buzdolabında bekletin. Patates bloğunuzu, kenarları düzgün dikdörtgenler halinde kesin. Bir tavada tereyağı eritin ve içerisine yanmaması için sıvıyağ ekleyin. Patateslerinizin her bir yüzünü, altın kahverengi renk alana dek pişirin.

Kapya Biber Püre

Kapya biberleri bir tavada, çok az suyla pişirin ve blendırda püre haline getiririn.

Sos

Geniş bir tencereyi ısıtın, sıvıyağ ekleyin ve kemiklerinizi, önce ilikli kısımları tencereye değecek, sonra kemikler de kavrulacak şekilde kavurun. Kemikler pişince, tencere içine kenara çekin, doğramış olduğunuz soğan, sarımsak, kereviz sapı ve havucu kavurun. Su ve salça ekleyin, orta ateşe getirin. Bir başka tavada tereyağında un kavurun ve pişirme suyunuzdan azar azar ekleyerek kıvama getirin. Sonra bu kıvamlı suyu tencerenize ekleyin, sos koyulaşana dek ağzı açık tencerede kısık ateşte pişirin. Sosunuz koyulaşınca tel süzgeçten geçirin ve bir kaba aldığınız süzülmüş sosunuza parlaklık vermek için yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyip eriyene dek karıştırın.

Bonfile (Orta Pişmiş)

Tavanızı iyice kızdırın, mümkünse dökme devir tava kullanın. Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelen bonfilenizin her bir yüzüne karabiber ve tuz serpin. Soya sosu tuzlu olduğu için, tuzu ölçülü serpin. Etinizin her bir yüzünü kızgın tavada 3-4 dakika pişirin. Eti çevirirken, yeni yüzü tavada boş olan kısma denk getirin. Toplamda 12-16 dakika pişirdiğiniz etinizi, bir tabak ya da kesme tahtasında 5 dakika dinlendirin.

Tabaklama

Tabağın ortasına bonfilenizi, yanına da patates pavenizi yerleştirin. Patatesin aksi istikametine, aralarında boşluk olacak şekilde yan yana ikişer yemek kaşığı kapya biber püresi ekleyin, bunları kaşığın arka tarafı ile birleştirin. Etinizin üzerine çevresine bir kaşıkla sosunuzdan dökün ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Helal sertifikalı üretim yapan ve Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren DANET’in ürün portföyünde 80’nin üzerinde lezzet seçeneği ve taze et ürünleri de yer alıyor. Tüketicilerine coğrafi işaretli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, taze et ürünleri, sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor.

DANET ürünleri seçkin kasapların ve önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında ve DANET’in online satış sitesinde tüketicilerle buluşuyor.

DANET Hakkında

1975 yılında Afyonkarahisar’da hayata geçen ve kuruluşundan bu yana sofraları sağlıklı, lezzetli, kaliteli et ve et ürünleri ile buluşturan DANET, uzmanlaştığı hayvan seçiminden et ürünleri üretimi, dağıtımı ve perakende satışına uzanan değer zincirinde tüm süreçleri titizlikle denetliyor. DANET’in üretimdeki temel et ihtiyacını sağladığı Afyonkarahisar’daki seçilmiş besi çiftliklerinde yetiştirilen ve Türkiye’nin en iyi büyükbaş hayvan cinsi olarak kabul edilen büyükbaş hayvanlar, veteriner hekim kontrolünde ve İslami usullere uygun olarak kesiliyor. Önde gelen perakende markalarının yanı sıra, firmanın kendi markasıyla oluşturduğu kasap ve şarküteri mağazalarında tüketicilerle buluşan DANET ürünleri, Afyonkarahisar’da 10 bin metrekare alana yayılan üretim tesislerinde helal sertifikalı olarak, en yüksek gıda güvenliği ve hijyen standartlarında üretiliyor. Büyüme performansını kurumsallaşma ivmesiyle pekiştiren DANET, Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Helal sertifikalı üretim yapan DANET’in ürün portföyünde, 2020 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile imzalanan protokol çerçevesinde coğrafi işaretli olarak tescillenen ve Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, farklı kırmızı ve beyaz et ürünleri yer alıyor. 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle tüketicilere, taze et ürünlerinin yanı sıra sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor. Coğrafi tescilli DANET Afyon Sucuğu Güvenilir Ürün Platformu Feed the Future Ödüllerinde, Coğrafi İşaretli Ürünler kategorisinde Birincilik Ödülü’ne layık görülen DANET, yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ