Demokrat Zafer

İNSAN ODAKLI HİZMETLERLE YÜZLERİ GÜLDÜREN NİLÜFERDE EMEK BAŞ TACI YAPILDI.

Geçmiş dönem Parti Meclis Üyesi Güler Buğday makalesinde; “Her gün bir öncekinden daha kötü koşulların dayatıldığı ceberut ve vicdan yoksunu iktidarı acımasızlığında açlığa mahkûm edilen halklarımız çok zor günlerde yaşıyorlar.
Sürekli olumsuzlukları anlatmaktan ve çaresiz insanlara ses soluk olmaya çalışırken ruh sağlığımız bozuldu.
Çarşı Pazar artık seyirlik oldu.
Kimle konuşsak hatta telefonda merhaba dedikten sonra konu pahalılık, fiyatlar, zamlar elektrik ve doğal gaz parası ve akıl almaz rakamlara ulaşan kiralar…
Her zaman yazdığım ve anlatmaya çalıştığım gibi ülkem siyah beyazı da geçti zifiri karanlıkla pembe rüyada yaşayanlar arasında yine iki renk…
İşte bu koşullarda sadece Bursa’nın değil adeta ülkemizin yüz akı Nilüfer Belediyesinde de seçim heyecanı yaşanıyor.
Rantın en yüksek olduğu ilçede aday enflasyonu yaşanırken diğer ilçelerimizde aday bile bulunamaması Nilüferdeki yarışın savaşa dönüşmesi bizleri üzmektedir.
Nilüferde %62.09 rekor oyla seçilmiş olan ve henüz bir dönem başkanlık yapmış Turgaya Erdeme karşın adeta linç mantığı ile ön kesmeye çalışılmasını her koşulda kınamıştım.
Çünkü herkesin aday hakkı olmasına karşın yarış yerine savaş yöntemleri bizleri üzmüş hatta utandırmıştır.
Hatta bu karalamalara tepeden inme bir milletvekili olan ve elini hiçbir konuda taşın altına koymayan ve örgüte tepeden bakan bir milletvekilinin de müdahil olması yakışık olmamıştır.
Ancak her zaman her yerde hak edenlere kullandığım bir atasözü vardır:
“Altın yere düşmeyle pul olmaz”
Dün Nilüfer’de bu düşüncemizde ne kadar haklı olduğumuz davullu zurnalı ve dostluk halaylarıyla kanıtlanmış ve emekçilere ülke genelinde şu ana kadar verilen en yüksek oranda zam yapılmıştır.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, her zamanki mütevazılıği ve içtenliği ile emekçilere olanaklarını zorlayarak bu iyileştirmeyi yaparken de bu başarının üzerinde tepinmemiştir.
Yani üç bine yakın belediye çalışanına bu müjdeyi ülke genelinde verilen en yüksek orandaki zammı verirken bundan yararlanıp kendi reklamını yapmamış ve aylardır kendisine yapılan haksızlıktan da tek kelime ile serzenişte bulunmamıştır.
Turgay Erdem kısa ve öz konuşmasında;
“Alın teri dökerek bu kent için çalışan emekçi dostlarımızı enflasyona karşı ezdirmedik. Belediyemizde en düşük maaşı 32 bin 462 lira yaptık. Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
Bu anlamlı güne Ankara’dan gelip katkı koyan ve sahip çıkan Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer’de güzel bir konuşma ile bu önemli gelişmeye sahip çıkmıştır:
“Nilüfer Belediyemizin, Belediye-İş Sendikası ile bulunan Toplu Sözleşmesine Ek Protokol imza törenine katıldım.
CHP belediyeciliği demek, refah demek, huzur demek, emeğe saygı demektir.
Nilüfer Belediyemizin alın teri döken, emek veren tüm emekçilerine hayırlı uğurlu olsun.”
Gamze Taşçıer bu açıklamaları yaparken, ısrarla bu önemli başarıya imza atan Başkan Turgaya Erdemi kutlayarak, örnek göstererek adeta karalamalarla Ankara’yı suyolu yapanlara yanıt vermiştir.
Belediye önünde toplanan tüm emekçiler gerçekten çok mutlu ve heyecanlılardı.
Sürekli Başkan Turgay Erdem için tezahürat yaptılar ve yeni başarılara imza atacaklarının da adeta taahhüdünü verdiler.
Bu önemli günde İl başkanı, ilçe başkanı ve kendini beğenmiş televizyon şöhretlisi bir vekil hariç diğer 3 vekilde olumlu konuşmaları ve duyarlılıkları ile Bursa’da her yeri Nilüfer yapmalıyız diyerek katkılarını sundular.
Ben bu anlamlı programı canlı yayınla izledim.
Günün koşullarında yetmese de en yüksek oranda yapılan zamla özellikle en düşük maaşla en zor koşullarda çalışan temizlik işçileri ve sokakta iş yapan emekçiler adına çok mutlu oldum.
Tüm emekçilerin evinde sıcak bir çorbanın yanında belki de çocukları bir kez de olsa bir et yiyebilecekler diye mutluluktan ağladım.
SON NOT:
Nilüferdeki insan odaklı çalışmaları Bursa’mızda tüm ilçelerimizde yaşama geçirmek için CHP’yi başta büyükşehir olmak üzere tümünde iktidar yapmak görevimiz olmalıdır.
Her zaman dediğim gibi başarılı ve toplum yararına emek veren insanların ve hak edenlerin kıymetini bilelim.
Öldükten sonra iyi bilinse, takdir edilse ve keşke denilse neye yarar.
Nilüfer Belediyesindeki tüm çalışanlara hayırlı uğurlu olsun diyorum ve ülkemde sol/sosyal demokrat bir iktidar geldiğinde tüm yüzlerin güleceğini bildiğim için herkesin bunun için çalışmasını ve katkı yapmasını diliyorum.
Bu arada naif, duyarlı, insanlara saygılı Başkanımız Turgay Erdemi ve katkı koyan herkesi kutluyorum.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ