Demokrat Zafer

“TSK ‘DA ASTSUBAY MESELESİ”

Gemlik Basın ekranlarında genç meslektaşımız Özge Demir’in konuğu olan Astsubay Çalıştay Çalışma Grubu Üyesi Fahrettin Bağrı’nın katıldığı program gündeme damga vurdu. Çalıştayın en önemli özelliğini Astsubayların ortak ve en önemli sorunları tespit ederek bunların çözüm yollarını belirtmek olarak tanımlayabiliriz. Çalıştayda sorunların nedenleri tespit edilmiş, bu sorunların personel üzerindeki olumsuz etkileri anlatılmış, bahsedilen sorunların nasıl çözüleceği izah edilmiş ve bu sorunların çözüldüğünde durumun personelin üzerindeki olumlu etkilerinden bahsedilmiş. Bu şekli ile daha önce hiç yapılmamış bir çalışma olduğunu görüyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 29 YORUM
  1. Nevzat yüksel dedi ki:

    Erk ve siyasi otorite astsubaylar meselesini yıllardır görmezden geldiler. Astsubay çalıştayını büyük sempozyuma taşımak zorundayız. Bu konuda astsubay çalıştay grubu olarak makaleden sonra editörlü kitap ile sorunsallarımız bilimsel akademik platformda masaya yatırılması hedeflenmektedir. Buna tüm astsubaylar sahip çıkmalıdır

  2. Nurullah dedi ki:

    Astsubay camiasının sorunlarına değindiğiniz için teşekkürler.

    1. Muhsin dedi ki:

      Geçtiğimiz 25 yıl ve özellikle son yıllarda özlük haklarından yapılan değişiklikler ile Astsubay mesleği değersizleştirilmiş ve itibarsızlaştırılmıştır. Görev yaptığı dönemde 13 tain 4 şark hizmeti yaparak ailesi ile birlikte mahrumiyet bölgelerinde yaşamdan ve hayatın doğal akışından mahrum kalan Astsubaylar, bir şavaşın içinden çıkarılıp; emekli olduğunda ödenen emekli maaşı ile geçim ve yaşam mücalesine yeni bir şavaşın içine atılmıştır. Belediyelerin emekli olan kadrolu temizlik ve diğer hizmet sınıfından daha düşük emekli maaşı almaktayız. Görev alanımızın konforu, çalışma saatleri, üstlenilen risk, fiziki ve ruhsal deformasyon diğer alanlarla mukayese bile edilemez. Bariz bir şekilde ortada bir haksızlık var. Bunun gözden kaçan bir ihmal olduğuna ve bunun en kısa zamanda düzeleceğine inanmak istiyorum. Çünkü sağlığımı ve hayatımın büyük bir kısmını mâlik kötü şartlarda fedakarca hizmet ederek, güçten ve hizmet edecek kabiliyetimi yitirip emekli olduğumda bana biçilen değerin bunun olmayacağını biliyorum. Yapılan hata acil düzeltilmelidir.

      1. Ergün06 dedi ki:

        En büyük.mesele Astsubay meselesidir

    2. Göksel tahta dedi ki:

      Biz Asb ların sorunlarını dile getirmesine aracılık ettiğiniz, yardımcı olduğunuz. Belki de sağır kulakların duymasına, kör gözlerin görmesine vesile olduğunuz için teşekkür ederim

    3. Ramazan dedi ki:

      Ordunun bel kemiği Astsubaylara gasp edilen tüm hakları derhal verilmelidir.

  3. İlhan dedi ki:

    Astsubayların hakkı ödenmez dediniz, gerçekten de ödemediniz

  4. Özcan yilmaz dedi ki:

    Çok iyi bir program oldu insanların anlayabileceği şekilde umarım amacımıza ulaşırız

  5. Mehmet Öztürk dedi ki:

    Yıllardır tek bir cümle ile oyaladılar, daha açıkçası uyuttular, damarlarımıza bu masalı narkoz gibi zerk ettiler.
    Bu kadar ayrımcılığa el birliği ile çanak tuttular, bize “Asker sözünün eridir” diye öğrettiler, meğerse hikayeymiş.
    Verdiğiniz sözlere sadece biz değil, Etiler ordu evinin duvarları şahittir Hulusi Akar.
    Bırakın karnınızdan konuşmayı,
    Bu toplumun sokağa çıkmasının tek sorumlusu,geçmişten günümüze tüm GEN.KUR. Başkanları ve Savunma bakanlarıdır. Mızrak çuvala sığmıyor.
    Bu tablodan biz utandık,
    Ya siz ?

  6. Eray ümit dedi ki:

    1980 darbesinde ülke Asker vesayetine teslim oldu 2000 li yıllara kadar demokrasiden uzak yıllar yaşandı bu süreçte Milletin Meclisi den çıkan yasalar ile subaylar generalden yarbaya kadar 6-7 kalem tazminat aldılar TSK leri subaydan ibaret değil Astsubaylar da TSK bel kemigidir yeri geliyor kışlada erbaş ve erin babası ağabeyi olan Astsubaydir, yeri geliyor aldığı bir emir ile şehadedi şan olsun Şehid Astsubay Ömer Halisdemir gibi ölüme gonderiliyor, al bayraklı tabutlarda varız ama torba yasalarda yokuz, bu otekilestirne eksik haklar artık çuvala sığmaz oldu, hele ki emeklilikte ki maaş oranı orası tam bir rezillik hak etmediğimiz bir durum, siyasi ve askeri erk artık bu huzursuzluğa adaletsizliğe bir son vermeli.

  7. Eray ümit dedi ki:

    💯👍👋

  8. Muhsin dedi ki:

    Geçtiğimiz 25 yıl ve özellikle son yıllarda özlük haklarından yapılan değişiklikler ile Astsubay mesleği değersizleştirilmiş ve itibarsızlaştırılmıştır. Görev yaptığı dönemde 13 tain 4 şark hizmeti yaparak ailesi ile birlikte mahrumiyet bölgelerinde yaşamdan ve hayatın doğal akışından mahrum kalan Astsubaylar, bir şavaşın içinden çıkarılıp; emekli olduğunda ödenen emekli maaşı ile geçim ve yaşam mücalesine yeni bir şavaşın içine atılmıştır. Belediyelerin emekli olan kadrolu temizlik ve diğer hizmet sınıfından daha düşük emekli maaşı almaktayız. Görev alanımızın konforu, çalışma saatleri, üstlenilen risk, fiziki ve ruhsal deformasyon diğer alanlarla mukayese bile edilemez. Bariz bir şekilde ortada bir haksızlık var. Bunun gözden kaçan bir ihmal olduğuna ve bunun en kısa zamanda düzeleceğine inanmak istiyorum. Çünkü sağlığımı ve hayatımın büyük bir kısmını malüm kötü şartlarda fedakarca hizmet ederek, güçten ve hizmet edecek kabiliyetimi yitirip emekli olduğumda bana biçilen değerin bunun olmayacağını biliyorum. Yapılan hata acil düzeltilmelidir.

  9. Mehmet dedi ki:

    Hulusi Akar ve mv astsubay düşmanıdır.
    Astsubaylara bunlar hiç bir zaman destek vermediler.

  10. Mehmet dedi ki:

    Temad başkanına küfür eden hulusi astsubaylara destek vermez .

  11. Celal Korkmaz dedi ki:

    Bizi duymamakta ısrar ederek sorunlarımıza da duyarsız kalanlara inat avazımız çıktığı kadar bağırmaya, derdimizi bıkmadan, usanmadan bulduğumuz her platformda kamuoyuna anlatmaya devam edeceğiz. 12 Eylül 1980 darbesi ile başlayan ve her yıl sistemli olarak kötüye giden emekli aylıklarımız en azından eski seviyesine getirilene ve diğer temsil tazminatları ve sosyal haklarımız iyileştirilene kadar mücadeleye devam.

  12. İrfan dedi ki:

    Bir kurumda huzur içinde görev yapılmasını istiyorsanız ast üst ilişkilerini dikkate alarak, ancak hakkaniyet ilkelerinden ayrılmadan her çalışana emeği karşılığında görev tanzimatlarini vermeniz gerekmektedir. Para kesesinin tamamına el koymak yada keseri hep kendine yontmak kul hakkına girer.

  13. Ersel Turgut dedi ki:

    Onurlu mücadelemizde yanımızda olanlar için sonsuz teşekkürler.

  14. Yüksel dedi ki:

    İyi bir program oldu

  15. Halil Özer dedi ki:

    Ordunun bel kemiği Astsubay’ların yıllardır görmezden gelinen özlük hakları sorunları ile ilgili program yaptığınız için teşekkür ederim.
    Adaletin olmadığı yerde herkes suçludur.
    Bu sebeple, TSK içinde Astsubay statüsü tevcih edilen görev ve sorumlulukları karşısında hak ettiğ
    değeri görmeyen ve hak mağduriyeti yaşayan mağdur meslek grubu haline gelmiştir..
    Ordunun komuta kademesi biz yerine ben ve diğerleri diyerek moral ve motivasyonu etkileyen kararlar karşısında emir komuta ettikleri personelin sesini duymamış ve özlük hakları dağıtılırken Astsubay’ları ötelenmişlerdir.
    Bu mağduriyetin giderilmesi zaruriyettir.
    Astsubay’ların sorunlarını gündeme getirmeye devam edin lütfen.

  16. Hasan KAYGISIZCAN dedi ki:

    Evrenin Darbeci Vesayetle Bize Yaptığı Düşmanlık Hasmane Tutum Karşısında Sessiz Kalanlardan Usandık. Herkes Hesaplaştı Tek Biz Kaldık. Üstüne Daha da Çıkarılan Kanun Teklifleriyle Görmezden Gelindik. Aslında Kolayca Hakların İadesi Yapılır. Açık Konuşmak Gerekirse İtibar Kazanmamız İSTENMİYOR.

  17. S.Coban dedi ki:

    Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak Astsubay camiası ve zümresi kendisini çok geliştirmesi lazım. Özel ünileri zor kazanmış para ile okumuş Sb/Asb almaya başladılar kalite ve liyakat sıfırlanmis durumda . Çarpım tablosunu bilmeyen Asb alıyorlar şuanda TSK ya malesef

  18. Halil ünlü dedi ki:

    “Astsubaylarin hakkı ödenmez” dedikleri ni yetkililer yanlış anlıyor onun için odemiyorlar.yillar oldu eğer bu mesleği çok görüyorlar ise devlete yük ise kaldırsınlar TSK.bir bütün ise bütünlüğünü bozmasinlar….

  19. Hidayet dedi ki:

    Sesimizi duyurduğunuz için çok teşekkürler. Sn Fahretin beye de çok teşekkürler. Konuya çok hakim ve bilgili. Astsubayı tanımak, sorunlarını anlamak isteyenler tekrar tekrar izlemeli.

  20. Deli horoz 1 dedi ki:

    Özge hanım ve Fahrettin abiye çok çok teşekkür ederim. Çok güzel ve yararlı bir yayın oldu. Söz verip te yapmayanlara kapak olsun.

  21. SGökhan dedi ki:

    teşekkür ederim gündeme getirdiğiniz için

  22. Hasan kırk dedi ki:

    Hüsran olacağımızı bilsek de mücadeleye devam..

  23. Erol SARAÇ dedi ki:

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük meselesi astsubaylar meselesidir..
    Çözüme kavuşmadan….⚠️⚠️⚠️
    926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu
    Subay ve Astsubayları kapsar. NOKTA ⚠️⚠️⚠️🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

  24. Erol SARAÇ dedi ki:

    Emekli ve muvazzaf Astsubayların sosyal ve ekonomik hakları düzeltilerek moral ve motivasyonları artırılmalı, KAST SİSTEMİ ortadan kaldırılarak aidiyet duygusu pekiştirilmelidir.⚠️

  25. Ozturk dedi ki:

    Genel kurmay, astsubaylarına adeta hasımlık yapmayı bırakmalıdır diye dusunuyorum…

BİR YORUM YAZ