Demokrat Zafer

MEMORIAL PATOLOJİ ISO 15189 AKREDİTASYONU İLE KALİTESİNİ TESCİLLEDİ

Memorial Sağlık Grubu bünyesinde 2021 yılında kurulan ve artık diğer hastanelere de hizmet vermeye başlayan Memorial Patoloji; dijital patoloji altyapısı, tam dijital iş akışı ve yapay zeka teknolojileri ile çalışmalarına devam ediyor. Uluslararası bir kalite belgesi olan ISO15189 akreditasyonu ile de kalitesi belgelendi.  Memorial Patoloji, Türkiye’de az sayıda bulunan ISO akredite patoloji laboratuvarları arasında yerini aldı.

Memorial Patoloji ilk kurulduğunda temel ilke olarak; Memorial Sağlık Grubunun misyon ve vizyonuna paralel olarak ‘Doğru, Zamanında, ve Güvenilir Patoloji Hizmeti’ ve ‘Kalitesini Her Alanda Belgelendirebilen’ bir patoloji laboratuvarı olmak olarak belirlemiştir. Bu doğrultuda Memorial Patoloji “ISO15189 Akreditasyonunu” alarak kalitesini tescillemiş oldu.

Dijital patoloji ve yapay zeka içeren alt yapı

FDA onaylı dijital patoloji alt yapısı ve ISO 15189 belgeli Memorial Patoloji çağın gereklerini sağlayan teknolojik donanıma sahiptir. Memorial Patolojinin, günümüz yapay zeka (YZ) çağındaki teknolojik gelişmelere bağlı olarak, küresel bir platforma dönüşen, “dijital patoloji” alanında altyapısı bulunmaktadır. Hastalarına zaman ve mekandan bağımsız olarak hizmet vermek hedefine bu alt yapı ile ulaşılabilmekte ve hastalıkların tanısı verilmektedir. Memorial Patoloji branşa spesifik uzman doktor kadrosuyla hizmet sunmaktadır. Nefropatoloji, dermatopatoloji, nöropatoloji, hematopatoloji gibi uzmanlık alanlarından hekimleri de bünyesinde bulundurmaktadır.

Memorial Patoloji Kurucu Hekimi Prof. Dr. İlknur Türkmen, ekibi ve kendi adına Türkiye’deki ISO15189 kalite belgesine sahip laboratuvarlardan biri olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi ve şunları aktardı: ‘ISO 15189 akreditasyonu, uluslararası geçerliliği olan bir kalite belgesidir. Memorial Patoloji olarak bu belgeye sahip olduğumuz için sevinçli ve gururluyuz. Ancak bu belgeyi almaktan öte, bu belgenin gereklerini günlük hayatımıza entegre edebilmiş olduğumuz, yaptığımızı yazdığımız, daha iyisini bulana kadar da yazdığımız gibi yaptığımız bir iş akışına sahip olduğumuz için mutluyuz. Başta kalite sorumlusu hocamız Prof. Dr. Mehtat Ünlü olmak üzere tüm ekip arkadaşlarıma, sıfırdan kurulan ve 3 yılda uluslararası kalite belgesi olan bir marka haline gelen Memorial Patoloji’ye katkıları için teşekkür ediyor, Memorial Sağlık Grubu’nun genel vizyonu içinde, Patolojiye verilen değer için de ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum’.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ