Demokrat Zafer

Karmak Makine Bursa’nın göğsünü kabartmaya devam ediyor!

Bursa Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bursa Makine Teknolojileri Fuarı’nda yer alarak Bursa’da doğan yerli ve milli Karbent teknolojisini sergileyen Karmak Makine Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, 60’dan fazla ülkeye ihracat yapan firmanın 2 bini kapalı olmak üzere 3 bin metre kare alanda üretim üssünün yakın zamanda faaliyete geçeceğini belirtti. Metal İşleme Teknolojileri, Sac İşleme Teknolojileri ve Otomasyon Fuarlarını tek çatı altında buluşturan Bursa Makine Teknolojileri Fuarları (BUMATECH ), 29 Kasım – 2 Aralık 2023 tarihleri arasında Bursa’da sektör profesyonellerini ağırladı.. Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda son teknoloji inovasyon ürünleri sergilendi.

Fuarda yer alarak Bursa’nın göğsünü kabartan Karmak Makine Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, firmanın doğuş hikayesini anlatırken gelinen noktada 60’dan fazla ülkeye ihracat yapabilen bir teknoloji firması olduklarının altını çizdi.

“KARBENT MARKAMIZ İLE FUARDA YERİMİZİ ALDIK”
Aslen Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu ileterek sözlerine başlayan Özdemir, “Şu anda Bursa Uluslararası Sac İşleme, Metal Şekillendirme, Makine fuarındayız. Karmak Makine olarak, markamız Karbent ile fuarda yerimizi aldık” dedi.

“KARMAK, KAR GİBİ TERTEMİZ MAKİNE”
Karmak Makine ve Karbent’in isim sürecinde bahseden Özdemir, “Karmak, ‘kar gibi tertemiz makine’ olarak düşündük. Karbent de bizim markamız. Bembeyaz, kar gibi tertemiz, büküm. Karbent’in hikayesi de bu şekilde var oldu” diye konuştu.

BURSA’DAN 60’DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT…
“Bursa’da bütün dünyaya 60’dan fazla ülkeye ihracat yapan bir firma haline geldik” diyen Özdemir, “Amerika, Hollanda, İngiltere, Danimarka, bütün Avrupa ülkeleri bunlardan bazıları. Bütün dünya fuarlarına gitmeye çalışıyoruz. Bursa’daki fuara bütün yurt dışındaki bayilerimizi davet ediyoruz. Biz Bursa’da imalat yapan bir firma olduğumuz için tüm tedarikçilerimiz ve yurtdışı bağlantılarımızı burada ev sahibi olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“50 METREKARA ALANDAN 3 BİN METREKARE ALANI KAPSAYAN ÜRETİM ÜSSÜNE”
40 yıldan beri sektörün içinde olduğunu ve edindiği tüm bilgi ve birikimleri 2008 yılında temelini attığı Karmak Makine’ye taşıdığını gururla ifade eden Özdemir, “Tabii ki bu bilgimizi, enerjimizi, 2008 yılında firmamıza aktararak dünya pazarına açılabilen bir konuma getirdik. 15 yıllık bir serüvende üstüne koya koya geldik. Nitekim baktığınızda 50 metrekare bir alandan 3 bin metrekare alanda kurulan büyük bir üretim üssü haline büründük” diye belirtti.

“DOLAYLI OLARAK YÜZLERCE KİŞİLİK İSTİHDAMA KATKI SUNUYORUZ”
50 kişilik direkt istihdam, yan sanayi ve tedarikçiler ile de yüzlerce kişilik dolaylı istihdama katkı sunan Karmak Makine, ülke ekonomisine de ciddi şekilde katkı sunuyor. Bu duruma açıklık getiren Özdemir, “İhracat demek ülke ekonomisine, ülke menfaatlerine katkı sunmak demektir. Kendi menfaatimiz için değil, ülke menfaati için katma değerli ürünler yapmak suretiyle, döviz girişi kazandırmak niyetiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DÜNYA MARKASI ‘KARBENT’
Dünya markası haline gelen Karbent’in şu anda 2 bin metrekare alanı kapsayan üretim üssüne geçeceklerini belirten Özdemir, hedeflerinin ileriki süreçlerde 5 bin, 10 bin metrekare alandan oluşan bir fabrika olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ