Demokrat Zafer

‘‘TÜRKİYE PROTEZ TIRNAKTAKİ LİDERLİĞİNİ DÜNYAYA TANITIYOR!’’

Başarılı Tırnak Sanatçısı ve Protez Tırnak Eğitmeni Atiye Çolaklı:

Kadınların bakım rutininin öncelikleri arasında yer alan protez tırnak, tüm dünyada trend haline gelerek hızla yayılmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından protez tırnak eğitimi almak isteyenlerin Türkiye’yi öncelikli adres olarak seçtiklerini belirten Atiye Çolaklı, Türkiye’nin protez tırnak eğitimindeki başarısını ve uzmanlarının eğitimdeki farkını anlatıyor.

Bakımlı ve güzel görünen eller için tırnak bakımı büyük önem taşıyor. Konforlu bir şekilde daima bakımlı el ve tırnaklar için protez tırnak en çok tercih edilen yöntemlerden biri. Protez tırnak eğitiminde Türkiye’ye yurt dışından da birçok öğrencinin geldiğini belirten başarılı tırnak sanatçısı ve protez tırnak eğitmeni Atiye Çolaklı, ‘‘Protez tırnak, ilk yapılmaya başlanıldığı zaman daha çok yurt dışında uygulanan ve teknik anlamında yurtdışında geliştirilen bir işlemdi. Ancak zamanla Türkiye’de birçok yeni trendler ve teknikler geliştirilerek bu noktada büyük öncelikler sağlandı. Yurt dışında eğitim anlamında ciddi bir uzman eksikliği mevcut. Bu noktada işleme hakim olan kişiler, eğitim anlamında iyi bir yer tercih etmek istiyorlar. Dolayısıyla iyi bir araştırma yapan öğrenciler, eğitim için genellikle Türkiye’yi seçiyorlar.’’ diye konuştu.

‘‘DOĞRU REFERANSLARIM İLE KENDİ MARKAMI YARATTIM’’

Protez tırnakta öğrendiği tekniklerin dışında birçok yeni uygulamalar sağlayarak ve gündemi takip ederek eğitimlerinde bunlara yer veren Atiye Çolaklı, ‘‘Çoğunlukla yabancı ve Türk öğrencilerin bana aktardığı kadarı ile şunu söyleyebilirim ki, doğru bilinen birçok yanlış teknik yapılıyor. Ayda iki veya üç kez farklı sınıflar açarak ortalama 20 yeni öğrenci ile tanışıyorum. Bu öğrencilerden en az 15 kişi mesleki anlamda doğru teknik ve malzemeleri öğrendikleri için iyi işlemler ortaya çıkarıyor. Bu sayede eğitim almak isteyenler için büyük bir referans haline geliyor. İşin bu tarafında da kendimi sürekli yenilemeye ve en doğrusunu yapmaya çalışıyor olmam, eğitmenlik yönüm ile birçok öğrenciye öncülük sağladığımı düşünüyorum.’’ açıklamasını yaptı.

‘‘DOĞRU UZMAN EĞİTİMİ ORTAYA YENİ NAIL ARTİSTLER ÇIKARIYOR’’

Eğitmenlik kısmında işlerin tam anlamıyla farklılaştığını söyleyen Çolaklı, ‘‘Öğretmek, iyi ve donanımlı bilgiden ziyade aynı zamanda sabır, emek, zaman ve mücadele duygusunu iyi bir şekilde kontrol edebilmekle ilgilidir. Bir işi bilmekten ziyade karşı tarafa iyi bir şekilde aktarabilmek ve bunu öğretebilmek, kesinlikle apayrı bir meziyet. Bu anlamda birçok farklı eğitimler almış ve hayla almaya devam ediyorum. Eğitimlerde birçok öğrencinin ayırdığı zaman, umut, maddi ve manevi yatırımlarının boşa çıkmaması adına elimden gelen her şeyi yapmaya özem gösteriyorum. Özetle diyebilirim ki, doğru bir eğitimle işi en detayı ile öğrenebilmiş öğrenciler, nail artistler olarak yetişiyor ve alanında başarılı uzmanlar oluyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘‘EĞİTİMDEN SONRA ÖĞRENCİLERİMDEN ASLA DESTEĞİMİ ESİRGEMİYORUM’’

Bir tarafta da bu sektöre adım atmak isteyip bir o kadar da tereddütlü insanların çok fazla olduğunu belirten Çolaklı, ‘‘Ayda ortalama 20 kişiye eğitim verdiğimi düşünürsek yılda ortalama 240 yeni uzman yetiştiriyorum. Eğitimden sonraki desteğimi öğrencilerimden hiçbir zaman esirgemeyerek, her zaman daha ileriye gitmelerini sağlıyorum. Eğitim süreçlerini tamamlayanlar ile iletişimim online olarak devam ediyor. Sektörde oluşan bir uzman açığı söz konusu olduğunda, verdiğim eğitim kalitesine güvendiklerinden dolayı eleman arayışı ilanlarını hemen bana iletiyorlar. Ben de meslektaşlarıma desteğimi sağlamaya çalışıyorum. Bu işin diğer güzel tarafı ise kısa sürede bir iş yerinde uzman olarak başlayabilir, iyi maaşlar ile mesleki anlamda gelişebilir. Birçok mezun öğrencim farklı merkezlerde işe başladılar ve hatta kendi merkezlerini açanlar dahi var. Bu başarı tabii ki de hepimizin.’’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ