Demokrat Zafer

MURAT EROL; BURADA DOĞDUM,BURADA BÜYÜDÜM,BURADA DOYDUM”..!!

Karacabey’imizin   siyaset ve iş  dünyasının tanınmış simalarından, AK Parti’de  birçok dönemde önemli görevler almış olan tecrübe  birikimi ile son olarak  Karacabey Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıklayan, bizlerin de tanışmış olmaktan büyük keyif aldığımız  Sayın Murat Erol ile okuyucularımızdan gelen sorulara da cevaplar  aldığımız  kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle Murat Bey bizleri, ekibimizi Karacabey’deki iş yerinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Murat Erol kimdir kısaca sizi tanıyalım sonrasında da okuyucularımızdan gelen sorulara  geçelim isterseniz.

KURULUŞUNDAN BUGÜNE AK PARTİ’DEYİM.

—-Bana bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan ve Karacabey’e kadar gelmenizden dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.1970  Karacabey doğumluyum.Endüstri meslek lisesini bitirdikten sonra Trabzon’da yüksek okul okudum orada kaldım.O yıllarda orada  Refah Partisi ile tanışmış oldum.Sonrasında buraya döndükten sonra dükkanımızı açtık. Bu yıla kadar hem elektrik taahhüt, malzeme satışı hem de genel anlamda bu tür proje işlerinde çalışmalar yürüttük.1999 yılında Büyük Birlik Partisi’nde İlçe başkanlığı da yaptım.Sonrasında AK Parti’nin  daha farklı bir şekilde siyaset sahnesine giriş yapacağını anladığımdan AK Parti’nin  kuruluş aşamasından itibaren  teşkilat çalışmalarında yer aldım. Biz  sonuçta AK Partiliyiz.2003 yılında teşkilat başkanlığı yaptım, İlçe başkanının altında. 2004 seçimlerinde burada aday gösterdik Ali Özkan’ı 300 oyla seçimi kaybettik. Ergin Koç vardı Doğru Yol Partisi almıştı seçimi. 5 yıl meclis üyeliği yaptım, Grup sözcüğü yaptım burada. Ondan sonraki süreçte meclis üyeliği bittikten sonra, Ergün Koç’u AK Parti’ye geçirdiler o zaman Ergün Abi AK Parti’den seçimi kazandı. Önder Matlı benim çocukluk arkadaşım beraber onunla burada meclis üyesiydik.Akabinde yönetim kurulunca ben 2. başkanlık yaptım 3 sene arkasından 4.5 yıl kadar ilçe başkanlığı yaptım 15 Temmuz sürecinde bendim burada İlçe Başkanı. 2014’te seçimi aldık Ali Özkan’la.Cumhurbaşkanlığı’nın ilk seçiminde buranın en yüksek oyu  aldık %48-49 civarıydı.Yapı olarak farklı bir yer olmasına rağmen almıştık bu oyu.

BEN BURADA DOĞDUM,BURADA BÜYÜDÜM,BURADA DOYDUM..!!

Sonrasında 2018 yılında görevimiz bitti.Mayıs seçimlerinde ben aday adayı oldum. 3-4 tane arkadaşı da ben zorladım aday adayı olsun diye. Çünkü oradaki düşüncemiz, idealimiz şuydu.Sayın Cumhurbaşkanımıza sadece Türkiye karşı değil bütün dünya karşısındaydı. Biz de karınca misali onun yanında olalım dedik. Bu bölgeden hiç kopmadık sahada gene çalıştık.Önder Matlı’da Mkyk üyesi oldu.Neyse bugüne gelince de istişare ederek Karacabey’de 3. dönem 1 kişiyi seçmiyor yüzü değiştiriyor muhtemelen bir değişiklik olabilir burada diyerek güzel bir törenle dosyamızı verdik 14 Kasım’dı yanılmıyorsam.Aday adayı olduk biz hep sahanın içerisinde olan  insanız.Hala daha Mahalle başkanları benim dönemimde çalıştığım insanlar. Ben partinin kuruluşundan beri burada olduğum için biz bu süreç içerisinde buna fayda verelim, dedik.Ben burada doğdum, burada büyüdüm, burada doydum. Dolayısıyla bizim de burada bu memlekete bir hizmet etmemiz gerektiği kanaatindeyim. Bu donanıma da sahibiz, tecrübemiz de var.Bir de dedik ki bu süreçte aday adayı olalım dedik başkanlığa. Bizden sonra 7 kişi daha aday adaylığı müracaatında bulundu.Dolayısıyla toplamda 9 tane aday adayı var .

*** Tabii  en başta da dediğim gibi başkanım Karacabey’e özel Karacabey’e münhasır  projeleriniz var mı diye çok soru gelmiş.

ORTAK AKILLA YOL ALACAĞIZ..!!

—-Şöyle söyleyebilirim.Benim felsefem şu belediyecilik demek sadece çöpü toplamak onu yapmak, bunu yapmak değil bunlar zaten yapılması gereken işler. Vatandaşa dokunabilmek huzur ortamını ortaya çıkartabilmek bunun yanı sıra   Ortak akıl çok önemli. Biz ortak akılı sloganlaştırdık.Şundan dolayı. Karacabey’in çok değişik dinamikleri var. Mesela Karacabey Ticaret Borsası burada çok etkindir. Burası tarım ve hayvancılık alanında çok yoğun bir bölge onun yanı sıra Karacabey Ticaret Odası, Karacabey Ziraat Odası gibi böyle etkin stk’lar var burada.Biz eğer Karacabey’de göreve gelirsek onlarla birlikte ortak akılla birlikte Karacabey’i  yönetmeye talibiz.Ben yaptım oldu durumu.İşte sizde belediye başkanısınız neticede adam sana diretemiyor diyaloğu kuramıyor. Oysaki benim felsefeme göre herkesin bir fikri vardır.Burada çöp arabasında çalışan bir kişinin de, ya da işte beyaz yakalı dediğimiz adam mesleğinde çalışıyordur burada oturuyordur, oturmuyordur onun da bir fikri vardır.

BEN BUNLARI İLÇE BAŞKANLIĞIMDA YAPTIM..!

Dolayısıyla herkesin fikrinin açık olacağı öyle bir yapıyı kurguluyorum. Ben bunları yaptım daha önce de yaptım benim için CHP’li olması, İyi Partili olması, MHP’li olması çok  önemli değil. Burada yaşıyorsa bu paydanın altında kimler varsa onlarla birlikte çalışmak benim hedefim.Ben bunları yaptım ilçe başkanı iken yaptığım için bende  endişe yok , vatandaşta da endişe yok bu konuda. Biz ortak akılla Karacabey’i yönetiriz diye düşünüyorum.Bunun yanı sıra Karacabey çok bereketli bir yer işte Teknosap’la teknoloji yatırımları geldi. Bizim en verimsiz olan bölgelerimiz oraları Piştikoz dediğimiz eski Rumların yaşadığı bölge.Oraları çok verimli araziler değildir genelde sadece buğday ekilir.. Bilhassa orayı Btso, Burkay’ın desteği ile Teknosab’ı oluşturdular. Teknosab bizim sınırlarımızda Tabii bizim sınırlarımızda olduğu için bizim belediye başkanımızda olayın içerisinde mütevelli heyetinde.Sistem orada çalışıyor zaten bu tarafa geldiğiniz zaman çok zengin kaynakların  yanı sıra çok zenginin de olduğu bir bölge Karacabey. Mesela işte Türkiye’nin ilk yüzünde olan Sütaş Karacabey’dedir, işte Matlı ilk 100-120’lerde şu anda Karacabey’dedir. Ayrıca Parti mensubudur Mkyk üyesidir Zenginlerimiz çok, hayvan yoğunluğu fazla,hayvancılık çok fazla vardır. Ayrıca çok güzel bir ovamız vardır burada. Türkiye’deki domates salçasının %40’ı sadece Karacabey’de yapılır. İşte gördüğünüz sizin de dikkatinizi çeken domatesten bahsediyorum. Sanayi tipi domates dediğimiz domates.Türkiye’nin en iyi domatesi burada yetişiyor toprak ve güneşin Işık açısıyla alakalı bir şey. Dolayısıyla Bereketli Topraklar Bizim Çiftçi ile ilgili alternatif düşüneceğimiz projeler var.

BİZ O VİZYONA SAHİBİZ..!!

Bizim bir de Yeniköy’ümüz var Longoz ormanlarının olduğu. Orada 12 kilometrelik bir sahil şeridimiz var. Sadece oda  değil Defne yaprakları biliyorsunuz gıdada, İlaçta ,kozmetikte kullanılıyor. Şimdi burada kurutma tesisi de oldu artık.Burada Ihlamur ormanları çok yoğun. Denizimiz var çok güzel bir şekilde.Bizim turizmle de ilgili çok ciddi eksikliklerimiz var. Biz onunla da ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz. Bizim amacımız burada daha önceki belediye başkanlarının yaptıklarının üzerine taş üzerine taş koymak. Biz o vizyona sahibiz, ekibimiz de var. Ama şimdi benim şöyle bir handikapım var belediye başkanımız şu anda AK Partili Belediye Başkanı. Ve benim ayrıyetten arkadaşım olan bir kişi.Şimdi biz çıkıp sahada o öyle yapıldı, şu böyle yapıldı, biz şöyle yapacağız deme şansımız yok.Mesela biz şu anda istediğimiz çalışmayı dahi yapamıyoruz.Çünkü bizim arkadaşımız. Küçük yer herkes birbirini tanıyor ,biz böyle idare-i maslahat tarzında devam edeceğiz.Açıklansın adaysak zaten sahadayız, hep sahada olan insanlarız. Açıklanmazsa da herkese hayırlı olsun deriz sonuç itibariyle.

*** Kapalı,sıcak, vakit geçirilecek, yemek yenilecek, alışveriş yapıp , kahve içilebilen  AVM anlamında da birçok soru gelmiş,yine Boğaz’a giden yolla da ilgili sorular gelmiş neler söylersiniz bu konularla  ilgili başkanım?

AVM’Yİ MUTLAKA YAPACAĞIZ.

—- Şöyle söyleyeyim. Bu AVM noktasında gerçekten bir talep var. Bizim avantaj ve dezavantajlarımız şu oluyor. Karacabey lokasyon olarak ve Bursa’ya İzmir’e İstanbul’a artık çok yakın oldu bu otobanla birlikte. Benim kızım Görükle’de oturuyor benim evden Görükle 25 dakika ama ben oradan Yıldırım’a bir buçuk saatte anca gidebiliyorum. Ben saatte tutuyorum iki gişe  arasında 16 dakikada gidiyorum otobanda, hızıda severim ayrıca.Tabii Karacabey ortada adam atlıyor arabaya Bursa’ya Korupark’a gidiyor ,Bandırma’da Liman AVM var oraya gidiyor. Kimisi hafta sonu basıyor İzmir’e gidiyor ama alt gelir seviyesinde olan çok insan var.Onların bir yerlere gitmesi gerekiyor yine benim ilçe başkanı olduğum dönemde hastaneyi açmıştık, Bandırma yolu üzerinde.Hastanenin karşısında Kamyon garajı ve soğan pazarı denilen bir yer var.Ali başkan o zaman biz burasını kaldıracağız oraya bir AVM yapacağız dedi ama çok söz verince de projeler kalıyor.Benim Karacabey’de yakın bir lokasyonda çünkü şimdi orada 200-300 dönümlük Kültürparkımız var Ergün Bey zamanında başladı.Şimdi Alinur Başkan zamanında geçen seçimde temeli atılan bir Kültür Merkezi yapılıyor.O lokasyona yakın bir yer orası orası bir AVM için ve de yolu olduğu için adeta bağırıyor yani.Biz bir yere AVM mutlaka yapacağız. Bazı markaları getireceğiz. Yöresel pazarlar olacak kadın kooperatifleri var onlar olacak.Orada her şey olacak.Bandırma’ya ulaşacak olan hızlı trenin istasyonlarından bir tanesi yine Karacabey’in dibinde Taşlık dediğimiz köyde. Boğaza giden yol üzerinde.

ÇABUK ULAŞILDIĞIM GİBİ ,ÇABUKTA ULAŞABİLEN BİR İNSANIM..

Dolayısıyla şöyle bir durum söz konusu Yeniköy yolu ile ilgili. Önder Matlı milletvekili  ben de ilçe başkanı iken biz bunun projesini karayollarına çizdirdik.Çok güzel bir projeydi.Fakat tabii o zamanlar Plan bütçe komisyonundaydı. 2016 seçimleri,yani 2015’in 2. Kasım seçiminde aday olmayınca bu kenara kaldırıldı. Arkadan işte 15 Temmuz’du derken kaldı. Mustafa Esgin milletvekili olunca ben Mustafa abiye benim de görevim bitiyordu senden iki tane ricamız var dedim. Sen de Karacabey evladısın ,biz de Karacabey evladıyız. İki şeyi takip etmelisin dedim.Bir tanesi bizim buradan Susurluk’a giden ve de köylerin içerisinden geçen yol var,bir tanesi de Yeniköy’e giden Boğaz yolu var 2 tane önemli yol. Bu Ova köyleri yolunda rahmetli Ali Koyuncu milletvekili  iken istimlaklarını yaptırdı, Önder Matlı yolun bir kısmını yaptırdı ama yolun 8-10 kilometrelik yolu kalmıştı dedim ki nasıl yapacaksınız yapın  bunu yapacaksın abim dedim. 2-Boğaz yoluna nasıl bir çözüm üreteceksin onu da yapacaksın dedim. Sağ olsun Mustafa abi bu işin üzerinde durdu. Murat dedi bir senede bitmese de 5 yılda bitireceğim dedi.

YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME.

Neyse Boğaz yolunu da Mustafa Esgin yaptırdı. Uzun sürdü biraz bazı nedenlerden dolayı önce stabilize yapıldı, sonrasında asfalt döküldü falan. Boğaz yolu aslında şu anda yapıldı.Projeye göre değil  ama genişledi.Vatandaşın istediği  genişlemesiydi ,o oldu, fakat asfaltı çok güzel olmadı.Asfaltı çok güzel olmayınca vatandaş tabii tekrardan o yolun  düzenlenmesini, güzelleştirilmesini istemeye başladı.Yani aslında üzerine düzgün bir asfalt çekildiğinde çok daha güzel olacak. Sonra tatil beldelerine giden yolların otoban olması falan da öyle bir şey de yok yani biliyorsunuz.Yiğidi öldüreceksin hakkını yemeyeceksin virajlar falan da güzelleştirildi yapıldı gerçekten çok güzel çalıştı 5 sene boyunca çok uğraştı ama zemin olarak asfaltta problem var. Tabii şöyle de bir şey var ben bunu sloganlaştırıyorum vatandaş bana ulaşılabildikleri gibi ben çabuk ulaşabilen bir insanım. 20 küsür seneden beri bu parti içerisindeyim. Ben herhangi bir milletvekiline, herhangi bir Daire Başkanına, belediye başkanına çabuk ulaşabilen bir adamım.Ben bu noktada da hizmeti daha kolay bir şekilde buraya getireceğimi düşünüyorum ,orada bir sıkıntı yok.

**** Başkanım Tabii size Karacabeyspor’la da ilgili birçok gelmiş bu sene kötü gittiği ile ilgili kısaca Karacabeyspor’la da ilgili düşüncelerinizi fikrinizi bizlerle paylaşır mısınız?

KARACABEYSPOR’DA 10 YIL GENEL KAPTANLIK YAPTIM.

—- Şöyle cevap vereyim, ben belediye meclis üyesi olduğum zaman Karacabeyspor çok kötü durumdaydı. Bu konuya biz el attık. Ben 10 yıl genel kaptanlık yaptım Karacabeyspor kulübünde. 10 yıl boyunca sürekli profesyonel Lige çıkmak için finallere gittik ama orada tek maç usulü elemeler olduğu için biz hep böyle şanssızlıkla yenildik geldik olmadı bir türlü. Çıkamadık lige, hedefimiz  çok vardı çok futbolcu geldi geçti buradan. Bu süreçte ben ilçe başkanı iken belediye başkanı da AK Partili Belediye Başkan arkadaşım  seçildiğinde o ara bize bir fırsat geldi Bursa Nilüfer Belediyespor  ayırmıştı Belediyespor’u. Ahmet isminde bir arkadaş da buranın sahibiydi pazarlık yapıldı Karacabey’in bütün dinamikleri bir araya geldi para yatırıldı 6-7 sene önce 2,5-3 milyon liraya kulüp alındı. 2-3 yıl 3.ligde devam ettik pandeminin devam ettiği sene ciddi bir puan farkı ile ikinci Lige çıktık biz şampiyon olduk. O arada kulübün yarı hissesini şu anki başkan ve İdaresi Remzi Cinoğlu’na Bursaspor eski başkanına devretti. Bu sefer Bursa’da şu konuşuldu. Bursaspor kötüye giderken Bursaspor FK olursa Karacabeyspor’da daha üstte  olursa borcu harcı yok yer değiştiririz gibi Gaziantep’teki model gibi. Ee  tabii o zaman da Teksas grubu Bursa’nın dinamikleri karşı çıktı bu olaya.Bir sonraki sene de baktı yürümüyor iş Remzi Cinoğlu kendi hissesini Teko Petrole  sattı.Onlar da izmirli’den aslında Kayseri menşeli bir aile. Güzel transferler oldu Bursa çocuğu Tahsin Hoca geldi. Onun Hoca olması ile birlikte ciddi çıkış yakaladık play-off Finaline kaldık kaybettik.

KARACABEYSPOR’U SEVİYORUZ..!!

O maçta Bodrumspor çok iyiydi biz kötüydük.Maalesef seferberlik ilan etmiş olmamıza rağmen son maçta çıkamadık 1.Lige.Finallerden döndükten sonra tabii hayal kırıklığı da olmuş oluyor. Sonrasında işte hisse sahipleri kendi hissesini satmaya karar verdi sonra Ekrem aldı Yıldırımspor’un  sahibi olan ,Ekrem’in alması sonuçta bizim için daha iyi çünkü tanıdığımız bir insan. Tabii biraz süre geç kalındığı için transferlere geciktiğinden bu sene biraz çok iddialı bir kadro oluşmadı. Öyle olunca orta sıralarda işte devam ediyoruz ama geçmiş olduğumuz yıllara göre tabii çok da başarılı olduğu söylenemez. Tabii böyle olunca seyirci kapasitesi falan da düştü.Şunu söylemek isterim ki Karacabeyspor’la ilgili gerçekten bizim göreve gelmemiz durumunda çok yükseklerde olacak. Sonuçta bu işin içinde olan bir kişiyim. Sonuçta Karacabeyspor’un kulübün borcu yok.Ne olur kulübün yarısı mesela Ekrem’in,yarın deriz ki Ekrem’e ki Ekrem ticari düşünüyor, yarın satmaya kalktığında Biz de buluruz Karacabeyli bir iş adamı istediğini veririz Karacabey burada sonuçta Karacabeyspor’un bir geçmişi var. Sporla ilgili kesinlikle bir sıkıntımız yok bu süreç içerisinde voleybolda vesaire de başarılar  elde ettik.Yani Karacabeyspor’la ilgili  da güzel çalışmalarımız olacak.

**** Başkanım röportajımızda bayağı uzadı yine kentsel dönüşümle ilgili birçok soru gelmiş tabii ondan sonra da bizim sormayı unuttuğumuz sizin eklemek istediklerinizi de alarak bitirelim isterseniz?

KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZIMIZ..!!

— Kentsel dönüşüm AK Parti’nin de diğer partilerin de bu seçimde en büyük sloganı olacak zaten. İşte görüyorsunuz geçenlerde Gemlik’te deprem oldu, Malatya’da, Hakkari’de birçok noktada Depremler Oluyor. Dolayısıyla tedirgin vatandaş,bununla ilgili benim sağlam bir ekibim var bu konuda dostluklara  dayanan bir ekibimiz var. Biz bu ekiple bunu mesela şöyle diyorum.Örneğin 120 metrekarelik bir evde oturuyorsunuz 50 yıllık bir ev hiçbir güvencesi yok ama sizinde yapabileceğiniz bir şey yok. Biz bunlarla oturacağız konuşacağız AK Parti’li Belediyelerde bunun örnekleri var.Kardeşim diyeceğiz senin evin 120 metrekare ama rantabl değil senin evin 90 metrekare olacak ama siz bize para vermeyeceksiniz diyeceğiz .Ben senin evini küçülteceğim neden çünkü onu yaptıracağım zaman müteahhite ona da bir daire çıkartmam gerekiyor. Bugün Karacabey ölçeğinde konuşuyorum 120 metrekarelik bir ev bir buçuk milyon lira ediyorsa bittiği zaman 90 metrekarelik daire yeni sistemle yapıldığından 2,5 milyon olacak.Biz bununla ilgili  vatandaşı ikna edebilecek kapasiteye sahibiz bunu konuşacağız. Bunun yanı sıra Karacabey’in kendi yerleşimi içerisinde çok eski evler var. Bu anlamda bizim müteahhitlere daha yardımcı olmamız gerekiyor işte imarla ilgili süreçleri hızlandırmak gibi. Tabii bunlar   çok önemli olacaktır gibi geliyor bana. Onların da işlerini çözmemiz lazım hızlandırmamız lazım. Hem de kendimiz bir takım projeler yapacağız.Erzurum Belediyesi’nde ben bunu inceledim.Orada bir şirket kurmuş belediye o kadar işi profesyonelleştirmişler ki deprem bölgesinde dahi iş yapmışlar.Erzurum Belediyesi  bu anlamda gerçekten çok başarılı. Dolayısıyla ben de teknik elemanım o konuyla ilgili bizim ekibimiz var bu konular bizim olmazsa olmazımız bunları mutlaka yapmamız gerekiyor.

KAZANAN VE KAZANDIRAN KARACABEY..!!

Benim birkaç tane sloganım var. Karacabey kazandıran bir memlekettir buraya yatırım  yapan herkes tarımda, sanayide, hayvancılıkta kazanır. Burada çok ciddi anlamda Sanayi yoğunluğu var. Ben burada kazanan ve kazandıran Karacabey diye slogan attım. Hem Karacabey kazanacak hem kazandıracak. Çünkü burası herkesin Cazibe merkezi olacak. Dolayısıyla Az önce anlattığım O  ortak aklı da stk’larla birlikte ki ben bunu yapabilecek güçteyim.Onlarla birlikte bugün Ticaret Odası Başkanı benim can ciğer arkadaşım.

Ticaret Borsası Başkanı can ciğer Arkadaşım bizim jenerasyon şu an 70 modeller şu anda görev başında burada.Dolayısıyla ben memleket benden de faydalansınlar İstiyorum. Biz bu işi başaracak güce sahibiz .Ben de o heyecan var ,bizde o heyecan var .

Ben bu yükün altına tek başına hayatta girmem ,memlekette bir sürü beyin var her şeyi benim bilmem mümkün değil, ben kimim ki sonuç itibarıyla.İyi bilenleri organizasyon içerisine davet edersek böylelikle ortak aklı da güzel bir şekilde yöneteceğiz diye düşünüyorum.

Son olarak buradan başka Karacabey’de yaşayan insanlarımız olmak üzere Bursa’da, Yurt genelinde yaşanan 85 milyon  insanımıza Karacabey’den sevgilerimi , selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

YOLUN AÇIK OLSUN MURAT BAŞKAN..!!

Tanımaktan büyük onur duyduğumuz  açıklamalarıyla bizlerin de ufkunu genişleten Karacabey ilçemizin hem siyaset  hem de  iş dünyasının tanınmış ve sevilen simalarından kuruluşundan beri AK Parti’nin bünyesinde yer alarak birçok görevi başarıyla yerine getirmiş olan Murat Erol’a bizler de hem aday adaylığı sürecinde hem de ondan sonraki yaşantısında başarılar diliyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ