Demokrat Zafer

Çin’in gösterge Şanghay Birleşik Endeksi yüzde 0,31 yükseldi

(Hibya) – Çin’in gösterge Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,31 değer kazanırken, Shenzhen Bileşik Endeksi yüzde 1,47 yükseldi.

Şanghay’ın teknoloji ağırlıklı STAR50 Endeksi gün için yüzde 1,64 değer kazanırken, Shenzhen’in benzer ChiNext Endeksi de yüzde 1,95 yükseldi.

Caixin Anketi’ne göre Çin ekonomisi 2023’te yüzde 5,3 büyüyecek. Ekonomistlere göre, Çin ekonomisinin Covid kısıtlamalarının kaldırılması ve emlak sektöründeki çöküşün ardından yaşadığı inişli çıkışlı yolculuğun ardından istikrar kazanma işaretleri gösteriyor.

Caixin’in anketine katılan ekonomistler, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin Covid salgınının ardından yavaş yavaş ayağa kalkmasıyla birlikte Çin’in gayrisafi yurtiçi hasılasının 2023 yılında ortalama yüzde 5,3 büyüyeceğini tahmin ediyor.

Caixin’in 16 yerli ve yabancı kurumla yaptığı anket, Çin’in 2023 büyümesine ilişkin tahminlerin yıllık yüzde 5,1 ile yüzde 5,4 arasında değiştiğini ve ortalama oranın yüzde 5,3 olduğunu gösterdi. Ekonomi 2022 yılında yüzde 3,0 büyürken, ülke tekrarlanan sokağa çıkma yasaklarıyla mücadele etti.

Çinli yapay zeka geliştiricisi, tıbbi cihaz ve teşhis işletmesi Xunfei Healthcare Technology’yi Hong Kong’da halka arz etmek istiyor

Hibya Haber Ajansı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ