Demokrat Zafer

Bursa’da laik eğitim buluşması gerçekleşti

Bursa Laik Kamusal Eğitim Platformu, Nilüfer Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde laik eğitim paneli düzenlendi. Panelde gericiliğin sarmalında eğitim krizi ve laik kamusal eğitim mücadelesinde ne yapılması gerektiğine dair konuşmalar yapıldı.

Bursa’da eğitimciler, veliler, öğrenciler Bursa Laik Kamusal Eğitim Platformu’nun (BULKEP) düzenlediği laik eğitim buluşmasında bir araya geldi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de ziyaret ettiği panel Barış Dinga’nın açılış konuşması ile başladı.

İki oturum şeklinde gerçekleşen panelin birinci oturumunda Neslihan Binbaş moderatörlük yaptı. Gericiliğin sarmalında eğitim krizi üzerine Gazeteci Yazar Işık Kansu, Eğitim Bilinci Akademisyen Ayhan Ural, Eğitim İş Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Özkan Rona ve Uludağ Üniversitesi öğrencisi M. Mustafa Aytepe söz alırken ikinci oturumda Yeliz Toy moderatörlüğünde, laik kamusal eğitim mücadelesinde ne yapılması gerektiğine dair Siyaset Bilimci Akademisyen Fatih Yaşlı, Eğitim Bilimci Akademisyen Ahmet Yıldız, Veli-Der Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve İlerici Kadınlar Derneği Genel Başkanı Umut Kuruç konuşma yaptı.

Laik eğitim buluşmasının tamamını şu likten izleyebilirsiniz: https://fb.watch/c09EbAFsQe/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ