Demokrat Zafer

Şahinkayalı öğrenciler marka liderleri ile buluşuyor

Şahinkayalı öğrenciler ‘Leads’ ile geleceğe hazırlanıyor

– Şahinkaya dünya markalarının yöneticilerini ağırlıyor

– Şahinkayalı öğrenciler marka liderleri ile buluşuyor

Bursa’nın en başarılı okullarından olan Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları, lise öğrencileri için hayata geçirdiği “Leads” projesi kapsamında ulusal markaların yöneticilerini öğrencileri ile buluşturdu.

Öğrencilerinin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelerle geleceğe doğru adımlarla yürüyen güçlü bireyler yetiştirme misyonuyla birçok alanda çeşitli projeler gerçekleştiren Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları, gerçekleştirdiği ‘Leads’ projesi ile güçlü ve büyük şirketlerin yöneticilerini ağırladı.

“Sen Yola Çık, Yol Sana Görünür”

LCW E-Ticaret’in başarılı CEO’su Ömer Barbaros Yiş, öğrencilere hayat tecrübelerini aktararak liderlik ve çalışma disiplini üzerine önemli tavsiyelerde bulundu. Etkinlik kapsamında konuşan Ömer Barbaros Yiş, çalışmanın hayatta başarıya ulaşmanın anahtarı olduğunu vurgulayarak “bırakmamak” eyleminin önemine dikkat çekti. Öğrencilere iyi bir lider olmanın özelliklerini anlatan Yiş, Mevlana’nın “Yola çık, yol sana görünür.” ve Yunus Emre’nin “Kader gayrete aşıktır.” sözlerinin kendisi için çok önemli anlamlar taşıdığını belirtti.

Konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün “Görevini en iyi yapan vatanını en çok sevendir” sözüyle tamamlayan Yiş, gençlere sorumluluk duygusu ile hareket etmeleri çağrısında bulundu.

“Geleceğin liderlerine benzersiz proje”

Leads projesinin bir ayağı olan Youth MBA Programı kapsamında İş Geliştirme Direktörü Hande Şarman ile bir araya gelen Şahinkayalı gençler, “Liderlik ve Yönetim” başlığı altında önemli bilgiler edinerek kariyer hayatlarına adeta ışık tuttu.

Şarman, iş dünyasında yönetici ve lider arasındaki en önemli farklardan bahsederek lider olabilmek için hangi özelliklere sahip olunması gerektiğini anlattı. Şarman’ı pür dikkat dinleyen öğrenciler kariyer basamakları hakkında bilgi sahibi oldu.

“Şahinkaya LEADS ile Mimarlık Deneyimi”

Şahinkaya öğrencileri, ‘Leads’ programı kapsamında Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliğiyle “Mimarlık Kariyer Kampı”na katıldı.

Kamp kapsamında mimarlık hakkında temel farkındalık kazanırken uygulamalı eğitimlere de katılan öğrenciler,  ‘Geçmişten Günümüze Mimarlık’, ‘Mimarlığın Toplumsal Sorumlulukları’ ve ‘Bir Mimarın Kariyer Yolculuğu’ başlıklarında söyleşilere de katıldılar.

Dört gün süren kampta ‘Beden Aracılığıyla Mimarlığı Deneyimlemek’ başlığıyla YogArch uygulamasına katılan öğrenciler düzenlenen teknik geziye de katıldılar.

“Gezegenimden Ben Sorumluyum”

Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları, Leads projesi kapsamında Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Itır Erhart’ı Academy Kampüs’te ağırladı.

“Gezegenimden Ben Sorumluyum” başlıklı etkileyici sunumda, sosyal sorumluluk projelerinin ve bireylerin farkındalık yaratma çabalarının toplumsal değişimde oynadığı kilit rolü vurgulayan Prof. Dr. Itır Erhart, küçük değişikliklerin büyük dönüşümlere kapı aralayabileceği düşüncesini öne çıkardı.

“Geleceğin Liderleri olan öğrencilerimizi uzman isimler ile buluşturmaya devam edeceğiz”

Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dilay Şahinkaya, ‘Leads’ projesi kapsamında gerçekleşen etkinliklere katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür etti.

Dilay Şahinkaya, “Lise öğrencilerimize özel hazırladığımız liderlik programımız Leads ile öğrencilerimize 21. yüzyıl yetkinlikleri kazandırmak, farklı meslekleri deneyimlemelerini sağlamak ve sektörlerden uzman kişiler ile buluşturmayı amaçlıyoruz. Leads kapsamında düzenlediğimiz Üniversite Festivali ve Girişimcilik Zirvesi ile kariyer planlamalarını yapan geleceğin liderlerini yetiştireceğiz. Mezunlarımız ve velilerimizden oluşan Şahinkaya Ailesi ile iş dünyasında deneyim kazanmak isteyen öğrencilerimize Intern programı ile staj imkanı da sunacağız” şeklinde konuştu. Dilay Şahinkaya, alanında uzman isimleri öğrencileri ile bir araya getirmeye devam edeceklerini ifade etti.

  1. Şahinkaya Üniversite Festivali’ne yoğun ilgi

Şahinkaya Eğitim Kurumları geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 10.kez düzenlediği “Üniversite Festivali”nde, Academy ve Hexagon Kampüs öğrencilerini ülkemizin seçkin üniversiteleriyle ile buluşturdu.

Academy Kampüs’te gerçekleştirilen festivale yoğun ilgi gösteren Şahinkaya Liseleri öğrencileri; Bahçeşehir, Bilgi, Özyeğin, Mef, Sabancı, Acıbadem, Gedik, Okan, Piri Reis, Yeditepe, Antalya Belek, İzmir Ekonomi ve Bilkent Üniversitesi ve SUNY Çift Diploma Programları temsilcileri olmak üzere 14 üniversitenin temsilcileri ile stantlarda bir araya gelerek üniversitelerin eğitim ve bursluluk olanaklarıyla ilgili bire bir bilgi edinme şansı buldular. Eş zamanlı olarak konferans salonunda düzenlenen seminer programında ise akademisyenlerin birbirinden başarılı sunumlarını dinlediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ