Demokrat Zafer

BİLLURKENT’TE 100. YIL COŞKUSU

Köşe yazarımız Zeki Baştürk’ün kaleminden “Bir gün öncesinden bayraklarla süslenen Billurkent’te kutlamalar saat 10.00 da başladı.En güzel giysilerini giyen, ellerinde bayraklarla gelen yurttaşlar, erkenden alanı doldurmuştu.

Kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Şiirler okundu. Özellikle çocukların okudukları şiirler, büyük beğeni topladı ve alkış aldı.

Program sonunda hep birlikte söylenen 10. Yıl Marşı ile İzmir Marşı ‘nda coşku ve sevinç tavan yaptı. Bayraklar, daha bir coşkuyla sallandı. Marşlar, daha bir gönülden ve istekle söylendi.

Marşların ardından zeybek oynandı, çiftetelli oynandı. Tüm katılımcılar, oyunlara katılarak coşkuyu yükseltti.

Görüldü ve anlaşıldı ki cumhuriyet sevgisi asla engellenemez. Bedenler, toprak olsa da Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacaktır. Bu topraklar kolay yurt olmadı. Anadolu insanın temiz kanlarıyla sulandı bu topraklar. Kanla sulanan bu topraklar, bu yurt kolay yoldan teslim edilemez.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın cumhuriyeti kuranlar. Selam size Ulu önder Atatürk. Selam size bu topraklar uğruna canlarını veren şehitler, selam size kanlarını akıtan gaziler.

Bıraktığınız emaneti , Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ