Demokrat Zafer

Öğretmenlere ek ders ücretleri ödenmedi

TÖB-SEN Bursa, yurt genelinde pek çok ilçede olduğu gibi Bursa ve ilçelerinde de öğretmenlere ek ders ücretlerinin ödenmediğini duyurdu.

Yaşanan durumu skandal olarak açıklayan TÖB-SEN, “Sorunun il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin liyakatsiz kişilerce yönetilmesi ve ihmal sonucu ortaya çıkmıştır ve öğretmenlerimiz mağdur olmuştur” dedi.

TÖB-SEN Bursa yaptığı yazılı açıklamada, “Öğretmenlerin ek ders ücretleri normalde bir sonraki ay hesaplarına yatıyor. Ancak Aralık ayı ek ders ücretleri yıl sonu olduğu ve ücretler o yılın bütçesinden ödendiği için Aralık ayının son haftasında ödeniyor. Bu yılsa Aralık ayının son işgünü sona ererken yurdun dört bir yanında birçok il ve ilçede öğretmenler ek ders ücretlerini alamadılar. Sorunun kaynağında birçok ilçe milli eğitim müdürlüğünün ödenek başvurusunda bulunmaması olduğu belirtiliyor. Bursa’da birçok eğitim çalışanı ek derslerini alamadı. Sorunun il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin liyakatsiz kişilerce yönetilmesi ve ihmal sonucu ortaya çıkmıştır ve öğretmenlerimiz mağdur olmuşlardır” denildi.

“Ödeyelim, ama kapattık 2023 bütçesini, nasıl ödeyeceğiz?”

Milli Eğitim Bakanlığı sorunu önümüzdeki hafta çözeceğini vaat etse de ödemelerin Şubat ayına da sarkma ihtimali var vurgusu yapılan açıklamada, “Ek ders ücretleri bir önceki ay öğretmenin girdiği ek derslerin ücretidir. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nda da 2023’ün hesap kesimi yapılırken bu ilçeler para nakli istememiş. Kimi ilçelerin de istediği ama merkezden gönderilmediği söylendi ama bir kopukluk var bürokraside ya da iletişimde. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri istemeyince 2023 bütçesi kapanmış oluyor. Böylelikle bu sorun ortaya çıktı. Şimdi de “Ödeyelim, ama kapattık 2023 bütçesini, nasıl ödeyeceğiz?” tartışması yaşanıyor. Biz bu mağduriyeti en kısa sürede geçiştireceğiz’ diyen bir bakanlık var. Ama Şubat ayına kadar da uzama durumu var. Milli eğitimde hesap kesimleri genellikle ek ders için ayın 1’inde, maaş için 8’inde yapılır. Dolayısıyla Ocak’ta yapıldığında bir sonraki aya yansıyacak. Ama şu anda sözde bu mağduriyeti gidereceklerini söylüyorlar” denindi.

İşi bilmeyen, liyakatsız insanların bu süreci yönettiğini düşünüyoruz denilen açıklamada, “Yarın maaşlar için de böyle bir durum yaşanırsa bu sıradanlaşır. Bu durumu sendika olarak tepki gösteriyoruz. Ödenek bitti söylemi doğru ise adres belli ödenekler seçimde harcanmıştır. Keyfilik, iş bilmezlik son bulmalı, ek ders ücretleri bir an önce hesaplara yatmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ